Διεθνή

Oι διεθνείς εταίροι προειδοποίησαν το Λίβανο ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση στον Λίβανο στα μέσα Ιουνίου.

Η ρωσική εφημερίδα «Nezavisimaya» αποκάλυψε ότι οι διεθνείς εταίροι του Λιβάνου προειδοποίησαν μέσω διπλωματικών διαύλων ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση στον Λίβανο στα μέσα Ιουνίου.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η ηγεσία του Λιβάνου έλαβε πολλά μηνύματα από άλλες χώρες ότι μπορεί να ξεσπάσει μια συνολική «σύγκρουση» στα νότια σύνορα.
Η «Nezavisimaya» ανέφερε ότι οι πιο σοβαρές προειδοποιήσεις προήλθαν από τη Βρετανία, της οποίας οι διπλωμάτες συμβούλεψαν τον Λίβανο να προετοιμαστεί για εχθρικές ενέργειες, η διάρκεια και το εύρος των οποίων είναι ακόμη άγνωστα.
Η εφημερίδα τόνισε ότι μαχητές από το νότο και το Ισραήλ αντάλλαξαν ισχυρά χτυπήματα χθες Τρίτη, χρησιμοποιώντας φώσφορο, που οδήγησε στο ξέσπασμα καταστροφικών πυρκαγιών και στις δύο πλευρές των συνόρων. Και οι δύο πλευρές επέδειξαν την ικανότητα να αυξάνουν τη στρατιωτική πίεση η μια στην άλλη.
Η εφημερίδα αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Ali Bagheri Kani στη Βηρυτό και στις συνομιλίες του με ανώτερους αξιωματούχους στο νότιο Λίβανο, και ανέφερε ότι μια κοινή δήλωση κατέστησε σαφές ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στο μέτωπο της Γάζας και του νότιου Λιβάνου. πέρα από τις πιθανές εξελίξεις στην περιοχή και τις προτεινόμενες λύσεις.

Η ρωσική εφημερίδα ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε περισσότερες από μία φορές ελιγμούς στις παραμεθόριες περιοχές για την προσομοίωση μεγάλης κλίμακας πολεμικών επιχειρήσεων με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Herzi Halevi, του Αρχηγού της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, Aharon Haleva, Διοικητής της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, Tomer Bar, και ο Διοικητής της Βόρειας Περιφέρειας, Uri Gordin.

Λίγο πριν από αυτό, οι δυνάμεις της 146ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας του Ισραηλινού στρατού και της 205ης Ταξιαρχίας Τάνκ, εξοπλισμένες με έφεδρους στρατιώτες, πραγματοποίησαν ασκήσεις προσομοίωσης επίθεσης σε λιβανέζικο έδαφος που περιελάμβανε «διάφορα σενάρια για πιθανή επέκταση του πολέμου».

dimpenews.com

Back to top button