breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Καταγγελίες επιστημόνων των ΗΠΑ: «Σταματήστε να αυξάνεται την θερμοκρασία με ψεκασμούς γεωμηχανικής»

ΗΠΑ: Οι ψεκασμοί γεωμηχανικής θα μπορούσαν να προκαλέσουν ΚΑΥΣΩΝΕΣ στην Ευρώπη!

Αντί να μειώνουν την θερμοκρασία την αυξάνουν; Επιστήμονες ζητούν ελέγχους!
Οι μέθοδοι γεωμηχανικής που προορίζονται για την μείωση των θερμοκρασιών στην Καλιφόρνια θα μπορούσαν να προκαλέσουν κύμα καύσωνα στην Ευρώπη, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα ψέκασαν αντανακλαστικά αερολύματα (chemtrails) σε σύννεφα πάνω από τον ωκεανό κοντά στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο για να δροσίσουν την κάτω επιφάνεια, κάτι που ονομάζεται Marine cloud brightening (MCB – σ.σ. Για να πετύχουν, όπως λένε, την παρεμπόδιση του ηλιακού φωτός χρησιμοποιούν τα σύννεφα ως γιγάντιους ανακλαστήρες στο πλαίσιο της καταπολέμησης της λεγόμενης υπερθέρμανσης)

Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Climate Change διαπίστωσε ότι ενώ το πειραματικό τέχνασμα γεωμηχανικής μπορεί να μειώσει σημαντικά την έκθεση στην θερμότητα στην περιοχή, «οι ίδιες παρεμβάσεις υπό την υπερθέρμανση στα μέσα του αιώνα μειώνουν ελάχιστα ή ακόμα και αυξάνουν τo ‘θερμικό στρες’ στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο.”

«Δείχνει ότι το MCB μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό για την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, αν γίνει τώρα, αλλά μπορεί να είναι αναποτελεσματικό στο μέλλον ενώ θα μπορούσε να προκαλέσει καύσωνα στην Ευρώπη», είπε στον Guardian η επικεφαλής της ομάδας και ωκεανογράφος του UC San Diego, Jessica Wan .

Το πείραμα σταμάτησε αργότερα από αξιωματούχους της πόλης, επικαλούμενοι ανησυχίες για την υγεία.

Οι ερευνητές πίσω από τη μελέτη προειδοποίησαν ότι η έλλειψη ελέγχων θα μπορούσε να επιδεινώσει τις επιπτώσεις των πειραματικών έργων γεωμηχανικής που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο Guardian:
Οι συγγραφείς της μελέτης είπαν ότι τα ευρήματα ήταν «τρομακτικά» επειδή ο κόσμος έχει λίγους ή καθόλου κανονισμούς για την αποτροπή περιφερειακών εφαρμογών της τεχνικής, MCB, που περιλαμβάνει τον ψεκασμό αντανακλαστικών αερολυμάτων (συνήθως με την μορφή θαλασσινού αλατιού ή θαλάσσιου ψεκασμού ) σε σύννεφα στρατοσωρεύσεως πάνω από τον ωκεανό για να αντανακλούν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα.

Η πρόσφατη απότομη άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας ώθησε ορισμένα ερευνητικά ιδρύματα και ιδιωτικούς οργανισμούς να συμμετάσχουν σε έρευνα γεωμηχανικής που παλαιότερα ήταν σχεδόν ταμπού.

Στην Αυστραλία, οι επιστήμονες δοκιμάζουν στρατηγικές MCB για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να προσπαθήσουν να ψύξουν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και να επιβραδύνουν τηn λεύκανση του.

Νωρίτερα φέτος, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ψέκασαν σωματίδια θαλασσινού αλατιού σε όλο το θάλαμο πτήσης ενός παροπλισμένου αεροπλανοφόρου , του USS Hornet, που ελλιμενίστηκε στην Alameda στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Αυτό το πείραμα σταμάτησε από την τοπική κυβέρνηση για να της επιτρέψει να αξιολογήσει εάν το σπρέι περιέχει χημικές ουσίες που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων ή των ζώων στην περιοχή του κόλπου.

Τα παραπάνω σχολιάζονται ως εξής από ΜΜΕ των ΗΠΑ:
Οι πρωτοβουλίες για την χειραγώγηση του καιρού στο όνομα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής (υπερθέρμανση του πλανήτη) στην πραγματικότητα οδηγούν στο ίδιο το φαινόμενο που προσπαθούν να καταπολεμήσουν.

karditsastakr

Back to top button