breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανεμογεννήτριες παντού για να «κονομήσει» ο Μητσοτάκης και ο Γεραπετρίτης – Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση «Μασούρι» του Δήμου Αργιθέας στην Καρδίτσα

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και των συνοδών του έργων με ισχύ εγκατάστασης και μέγιστη ισχύ παραγωγής 13,80MW στη θέση «ΜΑΣΟΥΡΙ» των Δήμων Αργιθέας και  Μουζακίου, έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας η εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΞΥΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α.) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία του Αιολικού Σταθμού που θα αποτελείται από τέσσερις ανεμογεννήτριες (Α/Γ) ισχύος 3,45MW έκταση, με διάμετρο πτερωτής 112m και ύψους πυλώνα για κάθε Α/Γ 74m. Στις θέσεις εγκατάστασης των ανεμογεννητριών προβλέπεται η διαμόρφωση πλατειών, το συνολικό εμβαδό επέμβασης των οποίων θα ανέρχεται σε 11.774,03m2 και τα υψόμετρα κάθε μιας πλατείας είναι 1661μ, 1705μ, 1674μ και 1698μ.

Back to top button