breaking newsΔιεθνή

Πούτιν: Συζητήσαμε με τον Όρμπαν πιθανούς τρόπους διευθέτησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία

“Είχαμε χρήσιμες και ειλικρινείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Συζητήσαμε πιθανούς τρόπους διευθέτησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Όρμπαν ζήτησε κατάπαυση του πυρός. Το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να σταματήσει τον πόλεμο μέχρι να νικήσει”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ούγγρο πρωθυπουργό στη Μόσχα.

Συνεχίζοντας, ο Πούτιν επανέλαβε τις προτάσεις του για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. “Λαμβάνοντας στα υπόψη την προεδρία της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συζητήσαμε τους δεσμούς με την ΕΕ. Οι σχέσεις με την ΕΕ βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους. Ο Όρμπαν μας μετέφερε τη δυτική οπτική. Είμαστε ευγνώμονες στον Όρμπαν για την επίσκεψή του στη Μόσχα, το βλέπουμε αυτό ως μια προσπάθεια αποκατάστασης του διαλόγου.

Όρμπαν: Η Ουγγαρία βλέπει τους επόμενους έξι μήνες ως μια ειρηνευτική αποστολή
Ο Όρμπαν από τη μεριά του δήλωσε ότι “συναντηθήκαμε σε μια στιγμή που η ειρήνη είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για την Ευρώπη. Η Ουγγαρία βλέπει τους επόμενους έξι μήνες ως μια ειρηνευτική αποστολή”.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι “οι απόψεις απέχουν πολύ η μία από την άλλη μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Χρειάζονται πολλά βήματα για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά κάναμε το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του διαλόγου. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό το έργο”.

Prime News.

Back to top button