breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ επέλεξε τώρα να ομολογήσει ότι λογόκρινε αναρτήσεις σχετικά με τον κoρωνοϊό, μετά από πιέσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν;

 

Σκεφτείτε την αποκάλυψη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τις επιπτώσεις της στην κατανόηση του κόσμου μας για τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τι σημαίνει για το μέλλον.  Βεβαίως, η λογοκρισία στη πραγματικότητα δεν έχει σταματήσει σε καμία πλατφόρμα, ενώ σταδιακά την εφαρμόζουν πλέον όλο και περισσότερες, ακόμα και η «blogger» στην οποία φιλοξενούνται τα άρθρα μας, τα οποία συχνά πυκνά «πέφτουν»…

Σε πολλά θέματα που είναι σημαντικά για τη δημόσια ζωή σήμερα, τεράστιος αριθμός ανθρώπων γνωρίζει την αλήθεια, και ωστόσο τα επίσημα κανάλια ανταλλαγής πληροφοριών διστάζουν να την παραδεχτούν. Η Fed δεν παραδέχεται κανένα σφάλμα για τον πληθωρισμό και ούτε τα περισσότερα μέλη του Κογκρέσου. Οι εταιρείες τροφίμων δεν παραδέχονται τη βλάβη της κυρίαρχης αμερικανικής δίαιτας. Οι φαρμακευτικές εταιρείες διστάζουν να παραδεχτούν οποιονδήποτε τραυματισμό. Οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης αρνούνται οποιαδήποτε προκατάληψη. Οπότε συνεχίζεται.

Και όμως όλοι οι άλλοι ξέρουν, ήδη και όλο και περισσότερο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παραδοχή του Mark Zuckerberg του Facebook ήταν τόσο εκπληκτική. Δεν είναι αυτό που παραδέχτηκε. Ξέραμε ήδη τι αποκάλυψε. Το νέο είναι ότι το παραδέχτηκε. Απλώς έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε έναν κόσμο που κολυμπάει στα ψέματα. Μας κροταλίζει όταν μια σημαντική φιγούρα μας λέει τι είναι αλήθεια ή έστω εν μέρει ή ελαφρώς. Σχεδόν δεν μπορούμε να το πιστέψουμε και αναρωτιόμαστε ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο.

Στην επιστολή του προς τους ερευνητές του Κογκρέσου, είπε ξεκάθαρα αυτό που όλοι οι άλλοι λένε εδώ και χρόνια.

«Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι από την κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τις ομάδες μας για μήνες να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και εξέφρασαν μεγάλη απογοήτευση με τις ομάδες μας όταν δεν συμφωνούσαμε… .Πιστεύω ότι η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι’ αυτό. Πιστεύω επίσης ότι κάναμε κάποιες επιλογές που, με το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων και νέων πληροφοριών, δεν θα κάναμε σήμερα. Όπως είπα στις ομάδες μας εκείνη την εποχή, αισθάνομαι έντονα ότι δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο τα πρότυπα περιεχομένου μας λόγω πίεσης από οποιαδήποτε Διοίκηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση – και είμαστε έτοιμοι να απωθήσουμε αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.»

Μερικές διευκρινίσεις. Η λογοκρισία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από αυτό, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020 αν όχι νωρίτερα. Όλοι το ζήσαμε, σχεδόν αμέσως μετά τα lockdown.

Μετά από μερικές εβδομάδες, η χρήση αυτής της πλατφόρμας για να βγει η λέξη αποδείχθηκε αδύνατη. Κάποτε το Facebook έκανε ένα λάθος και άφησε το κομμάτι μου για το Woodstock και τη γρίπη του 1969 να περάσει, αλλά δεν θα έκαναν ποτέ ξανά αυτό το λάθος. Ως επί το πλείστον, κάθε αντίπαλος των τρομερών πολιτικών ήταν «αποπλατφορμισμένος» σε όλα τα επίπεδα.

Οι συνέπειες είναι πολύ πιο σημαντικές από ό,τι υποδηλώνει η αναίμακτη επιστολή του Ζούκερμπεργκ. Οι άνθρωποι υποτιμούν σταθερά τη δύναμη που έχει το Facebook στο μυαλό του κοινού. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα στους εκλογικούς κύκλους του 2020 και του 2022.

Η διαφορά στο να έχει ένα άρθρο ανεπηρέαστο πολύ λιγότερο ενισχυμένο από το Facebook αυτά τα χρόνια ήταν εκατομμυριοπλάσια. Όταν το άρθρο μου κυκλοφόρησε, βίωσα ένα επίπεδο επισκεψιμότητας που δεν είχα δει ποτέ στην καριέρα μου. Ήταν συγκλονιστικό. Όταν το άρθρο έκλεισε περίπου δύο εβδομάδες αργότερα – αφού εστιασμένοι λογαριασμοί τρολ ειδοποίησαν το Facebook ότι οι αλγόριθμοι είχαν κάνει λάθος – η επισκεψιμότητα έπεσε στα συνηθισμένα.

Και πάλι, σε όλη μου τη σταδιοδρομία παρακολουθώ στενά τα μοτίβα κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο, δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Το Facebook ως πηγή πληροφοριών προσφέρει δύναμη όπως δεν έχουμε ξαναδεί, ειδικά επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι, ειδικά μεταξύ των ψηφοφόρων, πιστεύουν ότι οι πληροφορίες που βλέπουν προέρχονται από τους φίλους και την οικογένειά τους και από πηγές που εμπιστεύονται. Η εμπειρία του Facebook και άλλων πλατφορμών πλαισίωσε την πραγματικότητα που οι άνθρωποι πίστευαν ότι υπήρχε έξω από τον εαυτό τους.

Κάθε αντιφρονών, και κάθε κανονικός άνθρωπος που είχε κάποια αίσθηση ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, η πλατφόρμα του Facebook τον έκανε να νιώθει σαν ένα είδος τρελού κρετίνου που είχε τρελαμένες και πιθανώς επικίνδυνες απόψεις που ήταν εντελώς άσχετες με το mainstream.

Τι σημαίνει ότι ο Ζούκερμπεργκ πλέον παραδέχεται ανοιχτά ότι απέκλεισε από την προβολή οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες της κυβέρνησης των Η.Π.Α και κατ’ επέκταση της Νέας Τάξης; Σημαίνει ότι οποιεσδήποτε απόψεις σχετικά με τα lockdown, τις μάσκες ή τις εντολές εμβολίων – και ό,τι σχετίζεται με αυτό, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των εκκλησιών και των σχολείων και τις βλάβες από τα εμβόλια – δεν ήταν μέρος της δημόσιας συζήτησης.

Είχαμε ζήσει και ζούσαμε τις πιο σημαντικές εκτεταμένες επιθέσεις στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας στη διάρκεια της ζωής μας ή, αναμφισβήτητα, στην ιστορία ως προς την κλίμακα και την εμβέλεια, και δεν ήταν μέρος κάποιας σοβαρής δημόσιας συζήτησης. Ο Ζούκερμπεργκ έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτό.

Άνθρωποι σαν εμένα είχαν φτάσει να πιστεύουν ότι οι μέσοι άνθρωποι ήταν απλώς δειλοί ή ηλίθιοι για να μην φέρουμε αντίρρηση. Τώρα ξέρουμε ότι αυτό μπορεί να μην ήταν καθόλου αλήθεια! Οι άνθρωποι που αντιτάχθηκαν απλώς φίμωσαν!

Κατά τη διάρκεια δύο εκλογικών κύκλων, η ανταπόκριση του Covid δεν παιζόταν πραγματικά ως δημόσια διαμάχη. Αυτό βοηθά να εξηγηθεί γιατί. Σημαίνει επίσης ότι οποιοσδήποτε υποψήφιος προσπάθησε να καταστήσει αυτό το ζήτημα υποβαθμίστηκε αυτόματα ως προς την απήχηση.

Για πόσους υποψηφίους μιλάμε εδώ; Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αμερικανικές εκλογές σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο, μιλάμε για αρκετές χιλιάδες τουλάχιστον. Σε κάθε περίπτωση, ο υποψήφιος που μιλούσε για τις πιο κραυγαλέες επιθέσεις κατά της ελευθερίας φίμωσε ουσιαστικά.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η κούρσα του κυβερνήτη της Μινεσότα το 2022 που κέρδισε ο Tim Walz, ο οποίος τώρα αγωνίζεται ως VP με την Kamala Harris. Οι εκλογές έφεραν τον Walz εναντίον ενός έμπειρου και υψηλού επιπέδου ιατρικής εμπειρογνώμονα, του Δρ Σκοτ ​​Τζένσεν, ο οποίος έκανε την απάντηση στον Covid θέμα εκστρατείας. Δείτε πώς παρατάχθηκαν τα σύνολα ψήφων.

Φυσικά, ο Δρ Τζένσεν δεν μπόρεσε να κερδίσει καθόλου το Facebook, το οποίο είχε τεράστια επιρροή σε αυτές τις εκλογές και το οποίο απλώς παραδέχτηκε ότι ακολουθούσε τις κυβερνητικές οδηγίες στη λογοκρισία των αναρτήσεων. Μάλιστα, το Facebook του απαγόρευσε εντελώς τη διαφήμιση. Μείωσε την απήχησή του κατά 90% και πιθανότατα τον έχασε στις εκλογές.

Μπορείτε να ακούσετε τον λογαριασμό του Jensen εδώ:

Σκεφτείτε πόσες άλλες εκλογές επηρεάστηκαν. Είναι εκπληκτικό να σκεφτόμαστε τις συνέπειες αυτού. Σημαίνει ότι πιθανότατα μια ολόκληρη γενιά εκλεγμένων ηγετών σε αυτή τη χώρα δεν εκλέχτηκε νόμιμα, αν με τον όρο νόμιμο εννοούμε ένα καλά ενημερωμένο κοινό στο οποίο δίνεται η δυνατότητα επιλογής σχετικά με τα ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή του.

Η λογοκρισία του Ζούκερμπεργκ –και αυτό αφορά το Google, το Instagram, το LinkedIn της Microsoft και το Twitter 1.0– αρνήθηκε στο κοινό να επιλέξει το κεντρικό θέμα των lockdowns, της συγκάλυψης και των εντολών εμβολιασμού, τα ίδια τα ζητήματα που έχουν ταλαιπωρήσει θεμελιωδώς ολόκληρο τον πολιτισμό…μονοπάτι της ιστορίας σε μια σκοτεινή πορεία…

Και δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ. Αυτές είναι όλες παγκόσμιες εταιρείες, πράγμα που σημαίνει ότι οι εκλογές σε κάθε άλλη χώρα, σε όλο τον κόσμο, επηρεάστηκαν με παρόμοιο τρόπο. Ήταν ένα παγκόσμιο κλείσιμο κάθε αντιπολίτευσης σε ριζοσπαστικές, κραυγαλέες, ανεφάρμοστες και βαθιά επιζήμιες πολιτικές.

Όταν το σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο, αυτό δεν είναι απλώς κάποιο μικρό λάθος στην κρίση. Αυτή ήταν μια συντριπτική απόφαση που ξεπερνά κατά πολύ τη διοικητική δειλία. Ξεπερνά ακόμη και την εκλογική χειραγώγηση. Είναι ένα ξεκάθαρο πραξικόπημα που ανέτρεψε μια ολόκληρη γενιά ηγετών που υπερασπίστηκε την ελευθερία και τους αντικατέστησε με μια γενιά ηγετών που συναίνεσαν στην εξουσία ακριβώς τη στιγμή που είχε τη μεγαλύτερη σημασία.

Γιατί ο Ζάκερμπεργκ επέλεξε τώρα να κάνει αυτή την ανακοίνωση και να αποκαλύψει δημόσια το εσωτερικό παιχνίδι; Ήταν προφανώς εκνευρισμένος από την απόπειρα δολοφονίας κατά της ζωής του Τραμπ, όπως είπε…

Στη συνέχεια, έχετε επίσης τη σύλληψη από τη Γαλλία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Telegram, Pavel Durov, ένα γεγονός που σίγουρα κροταλίζει κάθε σημαντικό CEO μιας πλατφόρμας επικοινωνίας. Έχετε τη σύλληψη και τη φυλάκιση άλλων αντιφρονούντων όπως ο Steve Bannon και πολλοί άλλοι.

Έχετε επίσης τη δίκη για την ελευθερία του λόγου και πάλι στο παιχνίδι τώρα που ο RFK, Jr έχει ακυρωθεί ως νόμιμος, επιστρέφοντας την υπόθεση Μισούρι κατά Μπάιντεν στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο κακώς αποφάσισε την τελευταία φορά να αρνηθεί την υποψηφιότητα σε άλλους ενάγοντες.

Ο Ζούκερμπεργκ από όλους τους ανθρώπους γνωρίζει το διακύβευμα. Κατανοεί τις συνέπειες και την κλίμακα του προβλήματος, καθώς και τα βάθη της διαφθοράς και της εξαπάτησης που διαδραματίζονται στις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να καταλάβει ότι όλα θα βγουν κάποια στιγμή, οπότε μπορεί κάλλιστα να προλάβει την έκρηξη…

Από όλες τις εταιρείες στον κόσμο που θα είχαν πραγματικό χειρισμό για την κατάσταση της κοινής γνώμης αυτή τη στιγμή, θα ήταν το Facebook. Βλέπουν το μέγεθος της υποστήριξης στον Τραμπ. Και ο Τραμπ έχει πει σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου βιβλίου που κυκλοφόρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι πιστεύει ότι ο Ζάκερμπεργκ πρέπει να διωχθεί για τον ρόλο του στη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Τι θα συμβεί αν, για παράδειγμα, τα δικά του εσωτερικά δεδομένα δείχνουν 10 προς 1 υποστήριξη στον Τραμπ σε σχέση με την Καμάλα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις που ούτως ή άλλως δεν είναι αξιόπιστες; Αυτό και μόνο θα μπορούσε να εξηγήσει την αλλαγή πορείας του Mr Facebook.

Γίνεται ιδιαίτερα πιεστικό αφού το άτομο που έκανε τη λογοκρισία στον Λευκό Οίκο του Μπάιντεν, ο Ρομπ Φλάχερτι, υπηρετεί τώρα ως Στρατηγός Ψηφιακών Επικοινωνιών για την εκστρατεία Harris/Walz. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το DNC σκοπεύει να αναπτύξει όλα τα ίδια εργαλεία, πολλαπλάσια και πολύ πιο ισχυρά, εάν πάρει πίσω τον Λευκό Οίκο.

«Υπό την ηγεσία του Ρομπ», είπε ο Μπάιντεν μετά την παραίτηση του Φλάχερτι, «έχτισαμε το μεγαλύτερο Γραφείο Ψηφιακής Στρατηγικής στην ιστορία και, μαζί με αυτό, μια ψηφιακή στρατηγική και κουλτούρα που έφερε κοντά τους ανθρώπους αντί να τους χωρίζει».

Σε αυτό το σημείο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ακόμη και ο πιο καλά ενημερωμένος ξένος γνωρίζει περίπου το 0,5% του συνόλου της χειραγώγησης, της εξαπάτησης και των παρασκηνιακών μηχανορραφιών που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια. Οι ερευνητές της υπόθεσης είπαν ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες αποδεικτικών στοιχείων που δεν είναι απόρρητα αλλά δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί στο κοινό. Ίσως όλα αυτά να ξεχυθούν από τη νέα χρονιά.

Ως εκ τούτου, η παραδοχή του Zuckerberg έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις από ό,τι έχει παραδεχτεί οποιοσδήποτε. Παρέχει μια πρώτη επίσημη και επιβεβαιωμένη ματιά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της εποχής μας, την παγκόσμια φίμωση των επικριτών σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα τη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μια στρεβλή δημόσια κουλτούρα, την περιθωριοποίηση της διαφωνίας, την υπέρβαση όλων των προστασιών της ελευθερίας του λόγου και το gaslighting ως τρόπος ζωής των κυβερνήσεων στην εποχή μας.

Άρθρο του Jeffrey A. Tucker  

 Prime News.

Back to top button