NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Νέες προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο από τη Ρωσία – «Θα αντιδράσουμε με αυστηρό τρόπο»

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους θα μπορούσαν να προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων, προσθέτοντας ότι η αντίδραση της Μόσχας θα είναι σφοδρή με τη χρήση πιο ισχυρών όπλων.

Ο Βιτσισλάβ Βολόντιν ανέφερε ότι εάν η Δύση επιτρέψει τέτοιες επιθέσεις σε βάθος εντός της ρωσικής επικράτειας, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν «παγκόσμιο πόλεμο με πυρηνικά όπλα».

«Η Ρωσία θα απαντήσει σφοδρά με τη χρήση πιο ισχυρών όπλων», δήλωσε ο Βολόντιν, στενός συνεργάτης του προεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συχνά εκφράζει τις απόψεις που επικρατούν στα ανώτερα κλιμάκια του Κρεμλίνου.

Η Δύση έχει ξεχάσει τις θυσίες της Σοβιετικής Ένωσης

Οι δηλώσεις του Βολόντιν συνιστούν απάντηση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιτραπεί στο Κίεβο να πλήξει ρωσικούς στόχους με δυτικά όπλα.

Ο Βολόντιν είπε ότι στη Μόσχα φαίνεται ότι η Δύση έχει ξεχάσει τις τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είπε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat, που είναι γνωστός σε κάποιους ως Satan II, θα χρειαζόταν μόλις  3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να πλήξει το Στρασβούργο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 – η οποία θεωρείται η εποχή κατά την οποία οι δύο υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου έφτασαν πιο κοντά από ποτέ σε έναν εσκεμμένο πυρηνικό πόλεμο.

The post Νέες προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο από τη Ρωσία – «Θα αντιδράσουμε με αυστηρό τρόπο» first appeared on Prime News.

Back to top button