breaking newsΔιεθνή

Πορτογαλία: 12χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε έξι συμμαθητές του και έναν εκπαιδευτικό σε σχολείο

Πορτογαλία: Ένα 12χρονο αγόρι με καταγωγή από την Αφρική, τραυμάτισε με μαχαίρι έξι συμμαθητές του και έναν εκπαιδευτικό σε σχολείο της πόλης Αζαμπούζα, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λισαβόνας, όπως ανακοίνωσε η πορτογαλική αστυνομία. Ο ανήλικος δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί.

Η κατάσταση των τραυματιών δεν προκαλεί ανησυχία, αν και ένα κορίτσι διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένο σε νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικό που έφτασε στο σχολείο.

Μέχρι στιγμής, το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές.

Ο δήμαρχος Σιλβίνο Λούσιο δήλωσε στο CNN Portugal ότι ο δράστης «άρχισε να μαχαιρώνει όποιον έβλεπε».

Σε δηλώσεις του αργότερα στο δίκτυο SIC Notícias, αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες: μετά από έναν καβγά, ο 12χρονος αποχώρησε από το σχολείο, πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα. Τότε, έβγαλε από το σακίδιό του κάτι που έμοιαζε με αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως σε όποιον βρισκόταν κοντά του.

«Έφευγα από την αίθουσα και είδα ένα παιδί με ένα μαχαίρι στο χέρι να μαχαιρώνει ένα κορίτσι στην πλάτη, αλλά στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν κάποιο αστείο. Αλλά όταν είδα αίμα στην πλάτη του κοριτσιού, καταλάβαμε ότι ήταν ένα πραγματικό μαχαίρι», είπε ο Cauã Paraíso, 11 ετών. «Ήμουν σε κατάσταση σοκ, πάγωσα», συνεχίζει.

Το παιδί αναφέρει επίσης ότι «ένα άλλο παιδί κατάφερε τελικά να τον σταματήσει» και οι φύλακες έφτασαν αμέσως μετά. «Όταν είδα το πάτωμα ήταν γεμάτο με αίματα στο διάδρομο», τονίζει.

Prime News.

Back to top button