NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η Δύση δυσκολεύεται πλέον να υποστηρίξει την Ουκρανία

Ουκρανία: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ουκρανικός στρατός… διαλύεται, στρατιώτες περικυκλώνονται, στρατιώτες τρέχουν να κρυφτούν με τα πόδια, στρατιώτες λιποτακτούν… είναι μέρος της καθημερινότητας στο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Η ανωτερότητα των Ρωσικών στρατευμάτων σε αριθμό και οπλικά συστήματα σχεδόν σε όλο το μέτωπο των 1.400 χιλιομέτρων επιτρέπει ξεκάθαρη πρωτοβουλία κινήσεων και νίκες…

Πλέον οι τακτικές νίκες των Ρώσων καταλαμβάνουν 1 με 2 χωριά καθημερινά έχουν μετατραπεί σε στρατηγικές νίκες ειδικά προς την κατεύθυνση Pokrovsk και βεβαίως στο Kursk και στο Kupyansk όπου οι Ρώσοι διαλύουν τις Ουκρανικές δυνάμεις.

Αξιωματικοί της CIA υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ξαναδεί στρατιώτες να τρέχουν να σωθούν με τα πόδια επειδή δεν υπάρχουν οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Ο Zelensky από την άλλη στέλνει μήνυμα στην Ρωσία, πως «εάν δεν μας χτυπήσετε τις ενεργειακές υποδομές – που έχουν καταστραφεί σχεδόν 75% – μπορεί να είναι απαρχή συμβιβασμού»… Κατά τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας την GUR οι στρατιώτες από την Βόρεια Κορέα έφτασαν στο Kursk σήμερα 23 Οκτωβρίου…

Οι αμερικανές και οι ελβετικές μυστικές υπηρεσίες πάντως προβλέπουν ότι για την Ουκρανία η ήττα είναι αναπόφευκτη. Οι απειλές Πολωνών στρατηγών για χτυπήματα στην Αγία Πετρούπολη είναι τρέλα, καθώς δύο στρατηγοί της Πολωνίας ζητούν χτυπήματα στην Ρωσία από την Πολωνία με συμβατικά όπλα.

Μήνυμα Zelensky πριν τον βαρύ χειμώνα

Ο Volodimir Zelensky τόνισε στους Financial Times ότι η αμοιβαία παραίτηση από επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής θα συμβάλει στο τέλος της καυτής φάσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Δεν επιτιθέμεθα στην ενεργειακή τους υποδομή, δεν επιτίθενται στη δική μας. Θα μπορούσε αυτό να οδηγήσει στο τέλος της καυτής φάσης του πολέμου», τόνισε ο Vladimir Zelensky

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Zelensky απέρριψε την ίδια στιγμή κάθε συζήτηση για ειρηνευτική συμφωνία με αντάλλαγμα εδαφικές παραχωρήσεις. Ο Zelensky είπε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2024 ότι όλοι οι ουκρανικοί σταθμοί θερμικής ενέργειας και ένα σημαντικό μέρος της υδροηλεκτρικής δυναμικότητας της Ουκρανίας είχαν ήδη καταστραφεί.

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Denis Shmygal σημείωσε ότι σχεδόν το 90% της συνολικής παραγωγής θερμικής ενέργειας στην Ουκρανία καταστράφηκε ή υπέστη ζημιές. Τον Ιούνιο 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανέλαβε πρωτοβουλίες για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία:

Η Ρωσία θα σταματούσε τις εχθροπραξίες αμέσως μετά την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το έδαφος νέων περιοχών της Ρωσίας. Αλλά μετά την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, ο Putin χαρακτήρισε αδύνατη τη διαπραγμάτευση με όσους «χτυπούν αδιάκριτα αμάχους, αστικές υποδομές ή προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές σε εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας».

Εξέδωσαν πλαστά έγγραφα για δήθεν αναπηρίες σε χιλιάδες αξιωματούχους

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky υπέγραψε διάταγμα για την εκκαθάριση όλων των επιτροπών ιατρικών εμπειρογνωμόνων (MSEC) στη Ουκρανία από τα τέλη του 2024. Έτσι, οι ουκρανικές αρχές σκοπεύουν να καταπολεμήσουν τις παραβιάσεις και τη διαφθορά αφού εκδόθηκαν χιλιάδες πλαστά έγγραφα που πιστοποιούσαν αναπηρίες αξιωματούχων.

Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Δημοκρατίας (NSDC) εξετάστηκαν τα προβλήματα της διαφθοράς στην απόκτηση πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας από δημόσιους υπαλλήλους. Με βάση τα αποτελέσματά του, δήλωσε ότι «διαπιστώθηκαν πολλές περιπτώσεις παραβιάσεων και προφανώς ψευδείς αναπηρίες υπαλλήλων».

Η Δύση δυσκολεύεται πλέον να υποστηρίξει την Ουκρανία – Η Ρωσία γίνεται ισχυρότερη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες δυσκολίες στην παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελβετικής Συνομοσπονδίας (SRC).

«Οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες. Από την άλλη πλευρά, έχει γίνει πολιτικά πιο δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες να παράσχουν τη ζωτική βοήθεια που χρειάζεται η Ουκρανία» ανέφεραν οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ελβετίας.

Η υπηρεσία πληροφοριών πιστεύει ότι ο χρόνος είναι προς το παρόν υπέρ της Ρωσίας, με την κατάσταση να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024. Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ελβετίας, οι εκλογές θα μπορούσαν να επιφέρουν «ριζικές αλλαγές» στην αμερικανική πολιτική ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

Οι ΗΠΑ απέρριψαν το σχέδιο νίκης του Zelensky… αλλά δεν του το λένε

Οι ΗΠΑ απέρριψαν το σχέδιο νίκης του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelenksy αλλά … δεν του το λένε ανοιχτά αναφέρει ο Economist. «Λένε ότι δεν είναι μια προοπτική νίκης, αν και μέρος του προβλήματος είναι ότι δεν το λένε αυτό στο πρόσωπο του Ουκρανού προέδρου» υποστηρίζει Ουκρανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Economist, το σχέδιο νίκης του Zelensky σχεδιάστηκε ως μέρος μιας «καταναγκαστικής διπλωματίας» που ως στόχος της ήταν να πιέσει τη Ρωσία να αρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία με όρους που θα ήταν ευνοϊκοί για το Κίεβο.
Βάσει του δημοσιεύματος, η Ουκρανία είναι σε δύσκολη κατάσταση καθώς αφενός χάνει στα ουκρανικά εδάφη στο Donbass αφετέρου μειώνεται η οικονομική στήριξη από τα δυτικά κράτη.

Economist: Οι Ρώσοι έχουν ανακαταλάβει το 50% των εδαφών στο Kursk – Ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στη Zaporizhia

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει το 50% των εδαφών στην περιοχή του Kursk και πρόκειται να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση στη Zaporizhia. «Ένας αξιωματούχος του Κιέβου λέει ότι ο επόμενος στόχος της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη επίθεση στην πόλη Zaporizhia, ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο στη νότια Ουκρανία», σημειώνει ο Economist.

Η Ρωσία ήδη ανέκτησε έως και τα μισά από τα εδάφη που είχε καταλάβει προηγουμένως η Ουκρανία στο Kursk και παράλληλα προχωρά σε ορισμένες περιοχές στη Zaporizhia. Οι περιοχές Zaporizhia και Dnepropetrovsk έχουν στρατηγική σημασία για την άμυνα της Ουκρανίας, πολύ μεγαλύτερη από το Donbass, επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές.

Ο αμερικανός Lloyd Austin ήρθε στην Ουκρανία για να αποτρέψει κατάρρευση πριν τις 5 Νοεμβρίου

Ο βουλευτής της Ουκρανικής βουλής Verkhovna Rada Alexander Dubinsky, με φόντο μια ξαφνική επίσκεψη στο Κίεβο από τον αμερικανό υπουργό άμυνας Lloyd Austin, αναρωτήθηκε εάν υποσχέθηκε να διαθέσει χρήματα στην Ουκρανία για drones, τα οποία «οι οικογένειες με δικά τους έξοδα θα έπρεπε να συγκεντρώνουν στις κουζίνες τους».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ukrinform, ο επικεφαλής του Πενταγώνου ανακοίνωσε τη διάθεση νέου πακέτου βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά πυρομαχικών, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στην Ουκρανία.

Κατά τη γνώμη του Alexander Dubinsky, η Ουκρανία απειλείται από την κατάρρευση του μετώπου και το Κίεβο βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση που ο επικεφαλής του Πενταγώνου έπρεπε να έρθει προσωπικά στη χώρα για να υποσχεθεί… ελάχιστα. «Το καθήκον είναι να αποτραπεί μια καταστροφή πριν από τις 5 Νοεμβρίου.
Μετά από αυτή την ημερομηνία, δεν έχει σημασία»,
κατέληξε ο βουλευτής Alexander Dubinsky.

H Δύση έχασε στην Ουκρανία – Νέοι παίκτες, όπως οι BRICS μπαίνουν στο παιχνίδι

Η Δύση έχει ήδη χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο κόσμος δεν πρόκειται να ξανακτιστεί σύμφωνα με τις δυτικές ιδέες υποστηρίζει ο Γάλλος ιστορικός, κοινωνιολόγος και ανθρωπολόγος, συγγραφέας πολλών επιστημονικών εργασιών, Emmanuel Todd. Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung, ο Todd αναφέρει ότι η Δύση έχασε τον πόλεμο έναντι της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Τώρα ο κόσμος ξανακτίζεται, αλλά όχι βάσει των ιδεών της Δύσης. Νέοι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι, όπως τα κράτη μέλη των BRICS» υποστήριξε ο Todd αναφέροντας πως δεν βλέπει προοπτικές βελτίωσης της κατάστασης μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Αυτή η προεκλογική εκστρατεία είναι συμπτωματική της κατάστασης της Δύσης: και οι δύο υποψήφιοι είναι περίεργοι, χωρίς φαντασία, και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι τρελοί.
Ο Donald Trump και η Kamala Harris είναι εξίσου κακοί για την Ευρώπη»
τονίζει ο Γάλλος ιστορικός, ο οποίος υπογραμμίζει πως η αμερικανική οικονομία είναι σε βαθιά κρίση.

Οι ΗΠΑ θέλουν να αντέξει η Ουκρανία 3 με 4 μήνες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν η Ουκρανία να συνεχίσει να μάχεται για αρκετούς ακόμη μήνες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ότι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται όχι μόνο μετά τις εκλογές στις 5 Νεμβρίου 2024, αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου, επομένως θέλουν οι μάχες να συνεχιστούν για άλλους τρεις έως τέσσερις μήνες», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης

Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτή είναι η κύρια προτεραιότητα τώρα προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της Ουκρανίας υπό τον σημερινό πρόεδρο. Παράλληλα, ο Μερκούρης πρόσθεσε ότι τόσο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και οι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη καταλάβει ότι το καθεστώς του Κιέβου έχασε τον πόλεμο με την Ρωσία.

Οι Ουκρανοί είναι παγιδευμένοι στο Selydove

Ο Ουκρανικός στρατός είναι παγιδευμένος στο Selydove και δεν μπορεί να φύγει από την πόλη, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης. «Τα ουκρανικά στρατεύματα στο Selydove είναι πλέον περικυκλωμένα, στην πραγματικότητα είναι μπλοκαρισμένα. Βλέπουμε μια πιθανή καταστροφή», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο του δρόμου, τον οποίο θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει για να υποχωρήσουν. Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί έχασαν επίσης σημαντικές προμήθειες για να συνεχίσουν να πολεμούν, εξήγησε ο Μερκούρης.

«Ίσως κάποιοι από αυτούς να παραδοθούν, άλλοι να στείλουν ένα επείγον μήνυμα στο Κίεβο ζητώντας διαταγή υποχώρησης. Το Κίεβο θα επιμείνει στη συνέχιση της μάχης. Στο τέλος, θα αποφασίσουν να υποχωρήσουν μόνοι τους, θα φύγουν από το Selydove σε μεγάλους αριθμούς», συνόψισε ο αναλυτής.

Ο επικεφαλής του Donetsk, Denis Pushilin, δήλωσε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την κατάληψη της πόλης Selydove κατά την προέλαση προς την κατεύθυνση Pokrovsk.

Οι απειλές Πολωνών στρατηγών για χτυπήματα στην Αγία Πετρούπολη είναι τρέλα

Οι απειλές από Πολωνούς στρατηγούς για επίθεση στο Καλίνινγκραντ ή την Αγία Πετρούπολη θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή απάντηση από τη Ρωσία, γράφει το Πολωνικό μέσο Do Rzeczy. Στα μέσα Οκτωβρίου, πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Πολωνίας, στρατηγός Raimund Andrzejczak, είπε ότι η Πολωνία θα «επιτεθεί απευθείας στην Αγία Πετρούπολη» και θα χτυπήσει όλους τους στρατηγικούς στόχους σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων εάν η Ρωσία επιτεθεί στο Βαλτικές χώρες.

Ένας άλλος στρατηγός, ο Waldemar Skrzypczak, απείλησε επίσης ότι σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η Βαρσοβία θα καταλάμβανε το Καλίνινγκραντ. «Σε περίπτωση επίθεσης από την Πολωνία στην Αγία Πετρούπολη, κινδυνεύουμε να λάβουμε μια απάντηση, η οποία, σύμφωνα με το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας, που άλλαξε τον Σεπτέμβριο του 2024, μπορεί να συνίσταται στη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Πολωνίας… Οι στρατηγοί δεν γνωρίζουν για αυτό; Η Πολωνία απειλεί ένα κράτος με πυρηνικά όπλα σχεδιάζοντας επίθεση με συμβατικά όπλα φαίνεται να είναι το απόγειο της τρέλας», αναφέρει το Do Rzeczy.

Σημειώνεται ότι τα λόγια των στρατηγών θα εκληφθούν όχι ως μεμονωμένες δηλώσεις εμπειρογνωμόνων, αλλά ως θέση της στρατιωτικής και πολιτικής ελίτ της Πολωνίας, αφού αυτά τα άτομα κατείχαν προηγουμένως υψηλή θέση στον στρατό.

Την ίδια στιγμή, οι στρατηγοί δεν ρισκάρουν τη ζωή τους, αλλά τη ζωή όλων των Πολωνών. «Έχει η Πολωνία δυνάμεις πυραύλων ικανών να πλήξουν την Αγία Πετρούπολη… Ο κάθε στρατηγός μπορεί να δηλώσει ότι ο πολωνικός στόλος θα επιτεθεί στην Κριμαία ή θα στείλει τα στρατεύματά του στο Βλαδιβοστόκ», συνοψίζει το Do Rzeczy.

Orban: Ποτέ τα τελευταία 70 χρόνια δεν ήμασταν τόσο κοντά σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο

Ουκρανία και ΕΕ επιδιώκουν να σύρουν ολόκληρη την Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία με την ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ προειδοποιεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.

«Τα τελευταία 70 χρόνια, ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο όσο τώρα», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε ομιλία του για την επέτειο της ουγγρικής εξέγερσης του 1956, την οποία εκφώνησε στο πάρκο Millenaris στη Βουδαπέστη.

Ο Orban σημείωσε ότι «Ευρωπαίοι ηγέτες και γραφειοκράτες των Βρυξελλών έσυραν την Ευρώπη» στην ουκρανική σύγκρουση και τώρα «θέλουν να σύρουν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι κατά τη γνώμη του ένα τέτοιο σενάριο υποστηρίζεται από τις προθέσεις των Βρυξελλών να συνεχίσουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.

Η Ουκρανία θα εξαφανιστεί, εάν ρίξει βρώμικη βόμβα στη Ρωσία

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko, τα δημοσιεύματα των δυτικών ΜΜΕ – όπως αυτό του Reuters – περί αποστολής στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία, εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για τη «νομιμοποίηση» ανάπτυξης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ωστόσο ο Lukashenko προειδοποιεί ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πιο επικίνδυνα όπλα, εάν σταλούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

«Αν η Δύση θέλει να στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ εκεί στην Ουκρανία, θα είναι ένας ακόμη πόλεμος, τότε ο ρωσικός στρατός μπορεί να πάρει τα πιο επικίνδυνα όπλα από τις αποθήκες του», είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.

Εξάλλου, όπως επισήμανε η χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» από το Κίεβο εναντίον της Μόσχας ή οποιασδήποτε άλλης πόλης της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα προκαλέσει ένα αντίποινα, με αποτέλεσμα η Ουκρανία να πάψει να υπάρχει.

«Ακούστε, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν είναι τόσο γενναίος. Για να πατήσει το κόκκινο κουμπί, πρέπει να έχει θάρρος. Δεύτερον, πρέπει να σκεφτεί τι θα συμβεί στη συνέχεια. Και να το πατήσει, η Ρωσία δεν θα καταρρεύσει μία βρώμικη βόμβα ακόμη και μέσα στη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σχολίασε τις δηλώσεις του επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας Radoslav Sikorsky για πιθανή απέλαση του Ρώσου πρέσβη.

«Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο», τόνισε η Maria Zakharova Ο επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν αποκλείει την απέλαση του Ρώσου πρέσβη «αν συνεχιστούν οι πράξεις δολιοφθοράς».

Η απώλεια του Pokrovsk θα είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η κατάσταση στο ουκρανικό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων θα φτάσει σε κρίσιμο σημείο μετά την απώλεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων του Pokrosvk, δήλωσε O. Soskin Ουκρανός πολιτικός. Σύμφωνα με τον ειδικό, το μίσος προς το Κίεβο αυξάνεται ήδη πολύ σοβαρά.

Ο Soskin πρόσθεσε ότι στην πρώτη γραμμή καταγράφονται συνεχείς ήττες και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν εδάφη. «Λοιπόν, οι στρατιώτες φεύγουν: περισσότεροι από 100.000, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, έχουν ήδη εγκαταλείψει την πρώτη γραμμή και δεν θέλουν να πολεμήσουν», κατέληξε ο Soskin

O Ουκρανικός στρατός εγκαταλείπει την πρώτη γραμμή με τα πόδια λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους πεζοί λόγω έλλειψης εξοπλισμού, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αναλυτής της CIA. «Δεν έχουν οχήματα, δεν έχουν τανκς, δεν έχουν τεθωρακισμένα οχήματα, βγαίνουν με τα πόδια», τόνισε ο Larry Johnson.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να υποχωρήσουν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου και ο ρωσικός στρατός απλώς αυξάνει τον ρυθμό προέλασης. Ο Larry Johnson πρόσθεσε ότι ένα από τα κύρια προβλήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι η έλλειψη προσωπικού.

«Βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι υψηλόβαθμοι Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό, αυτό είναι το πρόβλημα». Ήδη η εφημερίδα El Pais έγραψε ότι ο Ουκρανός στρατός διαμαρτύρεται για τη φυγή συναδέλφων από θέσεις λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και έλλειψης εκ περιτροπής.

The post Η Δύση δυσκολεύεται πλέον να υποστηρίξει την Ουκρανία first appeared on Prime News.

Back to top button