Διεθνή

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΓΙΑΖΙΖΙ! Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Χ: ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ!! βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ, από Γάζα ως Λίβανο, και όλος ο έξω κόσμος αδρανεί αλλά και υποστηρίζει αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο. Γιατί υπάρχουν διπλά μέτρα και σταθμά σε αυτόν τον κόσμο;

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΓΙΑΖΙΖΙ:

Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Χ που τον πούλησαν όλοι οι ομόλογοι του Ορθόδοξοι μηδενός εξαιρουμένου όπως πούλησαν άλλοτε πολιτικές και θρησκευτικές εξουσίες και την κεφαλή του αδελφού του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου στους πληρεξούσιους του σιωνισμού τζιχαντιστές στέκεται όρθιος εν μέσω του βδελύγματος της ερημώσεως της αποσαθρωμένης ανά τον κόσμο Ορθοδοξίας και ορθοτομεί με τη ….βαριοπούλα …. όχι τη μάχαιρα του Πνεύματος:

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βάρβαρη επίθεση από το Ισραήλ, από τη Γάζα ως τον Λίβανο, και όλος ο έξω κόσμος στέκεται σιωπηλός. Ο κόσμος στέκεται αδρανής και υποστηρίζει αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο. Γιατί υπάρχουν διπλά μέτρα και σταθμά σε αυτόν τον κόσμο;

Μια ομιλία που βρίθει μηνυμάτων ενότητας, ειρήνης, συναδέλφωσης αλλά που δεν φείδεται να καταγγείλει και απερίφραστα να ορίσει τον εχθρό , αντίπαλο πνευματικό και υλικό. Καταγγέλει τον κόσμο που κήρυξε πόλεμο παγκόσμιο κατά μιας λωρίδας γης και κατά μιας ακόμη Λωρίδας Γης. Καταδικάζει την πολιτική 2 μέτρων και σταθμών της διεθνούς κοινότητας. Αποδοκιμάζει την απάθεια αναλγησία αλλά και συνέργεια συνενοχή του κόσμου στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ ..! Ο κόσμος επέλεξε ξανά το Βαραββά… κι ακόμη χειρότερα τον Αντίχριστο ή τα προδρομικά του κακέκτυπα! ήταν και αυτό μια προφητεία του μέλλοντος ότι θα τον ξαναπουλήσουν ξανά και ξανά..

Ομιλία του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Χ
Στην αρχή της Χριστιανο-Ισλαμικής Πνευματικής Συνόδου Κορυφής, Bkerke, 16 Οκτωβρίου 2024
Εξοχότατε, Σεβασμιώτατε, Αρετή και Κυριαρχία,
Αδέρφια,
Είμαστε εδώ γιατί το έθνος είναι πληγωμένο, πονάει και αιμορραγεί. Οι καρδιές μας αιμορραγούν, γιατί γύρω μας υπάρχουν θύματα, μάρτυρες, δολοφονίες, βία, εκτοπισμοί και όλοι αυτοί οι πόνοι που μας ταλαιπωρούν.
Είμαστε εδώ με το έλεος του Κυρίου και την ελπίδα μας ότι η συνάντηση και η συνάντησή μας θα είναι τρόπος παρηγοριάς για τον λαό μας. Είμαστε εδώ, και η ελπίδα μας είναι ότι αυτή η συνάντηση θα ωθήσει τους αδελφούς μας, τους πολιτικούς και αξιωματούχους να βρούμε λύσεις για τον λαό μας και τη χώρα μας, τον Λίβανο. Ίσως θα είναι μια αχτίδα ελπίδας για τον πληγωμένο και πονεμένο λαό μας.
Καταρχάς, ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Καρδινάλιο Mar Bechara Boutros Al-Rahi για την ευγενική του πρόσκληση να συναντηθούμε σε αυτό το ευγενές σπίτι στο Bkerke σε μια ισλαμοχριστιανική πνευματική σύνοδο κορυφής για να συζητήσουμε για τα ζητήματα της χώρας μας και τα οδυνηρά ζητήματα του λαού μας που Ο Λίβανος και οι Λιβανέζοι περνούν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η συνάντησή μας είναι ένα μήνυμα προς τον έξω κόσμο πρώτα, ώστε να δει ότι ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε οι άνθρωποι αυτής της χώρας με όλες τις θρησκείες/ομολογίες της, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, και ότι είμαστε μια πνευματική οικογένεια σε μια εθνική συνοχή χωρίς καμιά σκιά. Ταυτόχρονα, είναι επίσης ένα εσωτερικό μήνυμα προς τον λαό μας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να δουν ότι είμαστε μαζί, ότι τίποτα δεν μας χωρίζει και ότι είμαστε ενωμένοι στους κινδύνους, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί στον Λίβανο, που είναι αγαπητός στην καρδιά μας. .

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βάρβαρη επίθεση από το Ισραήλ, ξεκινώντας από τη Γάζα και φθάνοντας τώρα στον Λίβανο, και όλος ο κόσμος στέκεται σιωπηλός παρακολουθώντας χωρίς να ανοίξει το στόμα του. Υψώνουμε ξανά και ξανά τη φωνή μας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να βιαστεί και να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο, σήμερα και αύριο. Ποιο είναι το νόημα αυτού του εγκλήματος; Μπροστά μας αθώοι άνθρωποι, γυναίκες, παιδιά, σπίτια, μάρτυρες, καταστροφές και εκτοπισμοί. Παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς, ο κόσμος στέκεται αδρανής και, τολμώ να το πω, υποστηρίζει αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο. Καλούμε τον κόσμο να σταματήσει να προμηθεύει όπλα που προκαλούν θανατηφόρο θάνατο, επίθεση, φόνο, καταστροφή. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για …, είναι πάρα πολλά. Κυριότερο μεταξύ αυτών είναι το θέμα των εκτοπισμένων, εκείνων των οικογενειών που ζούσαν σε σταθερότητα με τις οικογένειες και τους συγγενείς τους. Τι έφταιξαν; Γιατί όλος αυτός ο εκτοπισμός, και αυτός ο άστεγος κόσμος; Γιατί όλα αυτά τα δεινά;
Εδώ, πρέπει να ευχαριστήσουμε τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τον στρατό, την πολιτική άμυνα και όλους τους αξιωματούχους που βοήθησαν και βοηθούν στην υποστήριξη αυτών των εκτοπισμένων. Ευχαριστώ επίσης τους οικοδεσπότες τους. Ευχαριστώ επίσης όλους τους αραβικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς φορείς και άλλους που υποστηρίζουν αυτές τις εκτοπισμένες οικογένειες λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου και των μαστίγων.
Εδώ είναι απαραίτητο να τονίσουμε τη σημασία της τακτοποίησης τα του οίκου μας. Συν τοις άλλοις είναι η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, η οικοδόμηση του κράτους, το κράτος της ιθαγένειας και η ολοκλήρωση όλων των συνταγματικών οργάνων. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη ως προς αυτό. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να ενώσουν τα χέρια και να δώσουν τα χέρια για να επισπευσθεί πρώτα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να οργανωθούν όλα τα άλλα συνταγματικά όργανα.
Η σημερινή μας συνάντηση είναι μια κραυγή προς τη διεθνή κοινότητα. Εμείς στον Λίβανο είμαστε ένας ειρηνικός λαός και δεν θέλουμε πολέμους. Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και το τέλος αυτής της σφαγής που στοιχίζει χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους μας – μάρτυρες που πέφτουν, τραυματίες, άρρωστοι και νεκροί, και σπίτια που μένουν. κατεδαφίζονται. Είναι επίσης ένα κάλεσμα προς τα παιδιά μας στον Λίβανο να παραμείνουν σταθερά, όσες δυσκολίες κι αν είναι. Παραμένουμε και είμαστε σταθεροί και δεν θα κοιτάξουμε πίσω, αλλά τα μάτια μας θα είναι πάντα μπροστά.
Οι προσευχές μας είναι στον Ύψιστο και Ένδοξο Κύριο, τον Θεό του ελέους, να ελεήσει τους μάρτυρες, να θεραπεύσει πληγές, να παρηγορήσει τις καρδιές και να δυναμώσει όλους σε αυτές τις δύσκολες και οδυνηρές συνθήκες. Αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχουν διπλά μέτρα και σταθμά σε αυτόν τον κόσμο; Γιατί τα διπλά μέτρα και σταθμά; Γιατί εκεί επιτρέπεται ό,τι δεν επιτρέπεται εδώ; κι αντίστροφα. Απευθύνουμε έκκληση στους συνειδητοποιημένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να είναι γιοι της ειρήνης και να πιέσουν για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων σε αυτόν τον ταραγμένο και ασταθή κόσμο που υποφέρει από πολέμους και πολλά δεινά.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και προσεύχομαι και ζητώ από τον Θεό αυτή η πνευματική σύνοδος να είναι μια συνάντηση που παρηγορεί τις καρδιές των παιδιών μας, υψώνει τη φωνή μας σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνει μαρτυρία για την αλήθεια και την ειρήνη και επιβεβαιώνει ότι ο Θεός μας δημιούργησε και ήθελε να είμαστε παιδιά.

dimpenews.com

Back to top button