NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ χτύπησε την ανατολική Τουρκία – Στην επαρχία της Μαλάτειας

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Καλέ (Μαλάτεια) και το εστιακό βάθος στα 10,07 χλμ.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην ανατολική Τουρκία στην επαρχία της Μαλάτειας.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 ρίχτερ, ωστόσο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ο σεισμός είναι έντασης 5,9 ρίχτερ, σύμφωνα με την της Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:46 το πρωί με επίκεντρο την περιοχή Κάλε της επαρχίας Μαλάτεια, στην ανατολική Τουρκία.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10,07 χλμ χιλιομέτρων κάτω από τη γη, σύμφωνα με το EMSC.

“Δεν έχουμε αρνητικά νέα”

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στις γύρω επαρχίες, το Ντιγιαρμπακίρ, το Ελαζίγ και το Τούντζελι.

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Μαλάτειας, Σαμί Ερ, σε δήλωσή του στη ζωντανή μετάδοση της τηλεόρασης Habertürk, δήλωσε ότι βρίσκεται στο κέντρο της κρίσης και είπε: “Υπάρχει πανικός, αλλά δεν έχουμε αρνητικά νέα. Δεν έχει αναφερθεί απώλεια ζωής ή περιουσίας, οι συμπολίτες μας βρίσκονται στο γήπεδο”.

Μονάδες της Πυροσβεστικής και συνεργεία διάσωσης ξεκίνησαν επιτόπιους ελέγχους.

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 Ρίχτερ και 7,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.

Πρώτες εκτιμήσεις Τούρκων σεισμολόγων κάνουν λόγο για νέο ανεξάρτητο σεισμό και όχι μετασεισμό της δόνησης της 6ης Φεβρουαρίου.

The post Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ χτύπησε την ανατολική Τουρκία – Στην επαρχία της Μαλάτειας first appeared on Prime News.

Back to top button