Διεθνή

Μαζικές απώλειες Ισραηλινών στρατιωτών σε ενέδρες της Χεζμπολάχ στο τρίγωνο Aita-Qouzah-Ramya στη μεθόριο με Λίβανο!

Πολλαπλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν, χτυπώντας Ισραηλινούς στρατιώτες που προχωρούσαν προς τα περίχωρα της Aita Al-Shaab, καθώς μαχητές της Αντίστασης αντιμετώπισαν δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στο τρίγωνο Aita-Qouzah-Ramya. Εν τω μεταξύ, οι έντονες συγκρούσεις συνεχίζονται στην Κουζά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών.

Ανταποκριτής του Al-Mayadeen: Απελπισμένες προσπάθειες των ισραηλινών ελικοπτέρων και των στρατιωτών του να απομακρύνουν τους νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες από την Aita al-Shaab, τη Ramya και την πόλη al-Qawzah.

Σε αντιπαράθεση με τον IDF, η Χεζμπολάχ σκότωσε αριθμό Ισραηλινών αξιωματικών και στρατιωτών σε 3 τοποθεσίες.

Το νοσοκομείο Rambam στην κατεχόμενη Χάιφα κήρυξε ένα συμβάν μαζικών απωλειών και ζήτησε επιπλέον ιατρικό προσωπικό μετά την προσγείωση 8 (σσ 8-10) ελικοπτέρων εκεί μετά από ενέδρα της Χεζμπολάχ στο τρίγωνο Ramia – Aita Al-Shaab – Qawzah. Περίπου 50 τραυματίες στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Rambam στη Χάιφα και 5 στο νοσοκομείο Beilinson στο Τελ Αβίβ.

Aνεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες και 40-50 τραυματίες με τους 15 σε κρίσιμη κατάσταση σε μάχες στην Aita al-Shaab στο Ν Λίβανο.

Ο δημοσιογράφος Ahmad Serhan ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε συνδυασμένη επίθεση με drones και πυραύλους κατά των ισραηλινών δυνάμεων στις περιοχές Aita al-Shaab – Ramya – Qawzah και στη συνέχεια πραγματοποίησε μάχη σώμα με σώμα με τον ισραηλινό στρατό.
Επιπλέον, αμέσως αναφέρθηκε ότι περίπου δέκα ελικόπτερα θα είχαν πετάξει από ένα σημείο κοντά στα σύνορα του Λιβάνου για να πάρουν τραυματίες ή νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες.

Διευθυντής του Γραφείου Al-Mayadeen: Δύναμη 40 Ισραηλινών στρατιωτών εισήλθε σε σημείο κοντά στην πόλη Ramia στο νότιο Λίβανο, όπου γίνονταν μάχες που τους προκάλεσαν πολλές απώλειες.

dimpenews.com

Back to top button