breaking newsΔιεθνή

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας

Τουρκία: Εκρήξεις και πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας – TUSAŞ, στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά μέσα ενημέρωσης (Hurriyet).

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε σε ανάρτησή του ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θύματα: «Διεξήχθη τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) στην Άγκυρα. Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες μετά την επίθεση. Είθε ο Θεός να αναπαύσει τους μάρτυρές μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που προέρχονται από επίσημες πηγές».

Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή για να αξιολογήσουν την κατάσταση, ενώ οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή καταφύγια.

Σύμφωνα με το CNN Turk, σημειώθηκε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, η οποία θεωρείται μια εξαιρετικά σημαντική εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί περίπου 15.000 άτομα. Ορισμένες αναφορές, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, αναφέρουν ότι η επίθεση προήλθε από βομβιστή αυτοκτονίας.

H υποψία για τρομοκρατική επίθεση είναι ισχυρή, καθώς παρατηρήθηκε ένα όχημα με άγνωστο αριθμό ανθρώπων να διέρχεται από την πύλη και να ακολουθούν συγκρούσεις με άντρες από την ομάδα φύλαξης της εγκατάστασης.

Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI – Turkish Aerospace Industries, Inc.) είναι το τεχνολογικό κέντρο στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής, της ολοκλήρωσης, της ανανέωσης και των υπηρεσιών μετά την πώληση αεροπορικών πλατφορμών στην Τουρκία.

Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380, και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M. Επιπλέον, η εταιρεία άρχισε να παράγει πτερύγια για το Airbus A350, το οποίο έκανε την πρώτη του πτήση το 2013.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, δήλωσε ο δήμαρχος της Καχραμανκάζάν Σελίμ Τσιρπάνογλου, μετέδωσε το Reuters. Στον χώρο της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας κατέφθασε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Ο χώρος που εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση είναι η έδρα της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας που βρίσκεται στο Καχραμανκαζάν, περίπου 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροδιαστημικής εταιρείας, η πανεπιστημιούπολη καλύπτει έκταση περίπου 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ασαφές είναι μέχρι στιγμής ο ακριβής χώρος που έχει γίνει η επίθεση, καθώς και εάν έγινε στις κεντρικές εγκαταστάσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν έξω από τα κεντρικά γραφεία της αεροδιαστημικής βιομηχανίας ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Ερλικαγιά έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση», λέγοντας ότι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί άνθρωποι

Πλάνα από το περιστατικό που προβλήθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν αρχικά μεγάλα σύννεφα καπνού και μια μεγάλη πυρκαγιά, αναφέρει το AFP

Δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων ή πόσοι άνθρωποι μπορεί να εμπλέκονται

Ένας ο τρομοκράτης εντός των εγκαταστάσεων σύμφωνα με το A Haber. Οι τουρκικές αρχές έχουν σκοτώσει δύο από τους τρεις που μπήκαν στις εγκαταστάσεις. Ακόμη δεν υπάρχει σαφής αναφορά για το εάν υπάρχουν όμηροι με τις αρχές που επιχειρούν να σημειώνουν πως ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης στο σημείο.

Prime News.

Back to top button