breaking newsΕλλάδα

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ – ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ – ΜΕΤΩΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ – ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ – ΜΕΤΩΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ

Η κόλαση ξέσπασε ξανά στην Ανατολική Αττική.

Οι φλόγες καταπίνουν τα πάντα στο Θυμάρι και την Παλαιά Φώκαια, σπίτια καίγονται, οικογένειες φεύγουν όπως–όπως, άνθρωποι παλεύουν μόνοι τους να σώσουν ό,τι μπορούν. Μέτωπο χιλιομέτρων μαίνεται ανεξέλεγκτο, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός… πνίγεται στις δικαιολογίες και τις «ανακοινώσεις ετοιμότητας».

Την ίδια στιγμή, στην Ηλεία, η φωτιά συνεχίζει να καταστρέφει, με τις φλόγες να πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές και το 112 να στέλνει μήνυμα εκκένωσης προς τον Πύργο. Πανικός, απόγνωση και θυμός. Η χώρα καίγεται ξανά και μαζί της καίγεται η αξιοπιστία ενός κράτους που κάθε χρόνο ξυπνάει όταν είναι πια αργά.

Δύσκολη είναι η νύχτα με τη φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ανατολική Αττική. Ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στην περιοχή Τογάνι. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε πλινθόκτιστο κτίσμα και δεν κατάφερε να απομακρυνθεί.

Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν με μεγάλη ένταση στην περιοχή και η πιο δύσκολη κατάσταση εντοπίζεται σε Θυμάρι και Παλαιά Φώκαια. Οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια, ενώ οι Αρχές μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 124 απεγκλωβισμούς κατοίκων.

Δείτε την πορεία και την ένταση των ανέμων

Τρομακτικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο στην πυρκαγιά Ανάβυσσο

Τεράστια προσπάθεια από εθελοντές και πυροσβέστες να περιορίσουν το μέτωπο στην Ανάβυσσο.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για τη φωτιά στην Κερατέα. Οι περιοχές που έχουν εκκενωθεί είναι: Μαλιαστέκα,Αγίασμα, Χάρβαλο, Δροσιά, Δημολάκι, Συνερίνα, Παλαιά Φώκαια, ΑΤΕ, Χάρακας, Λεγρενά, Τριανταφυλλιά, Φέριζα, Όλυμπος και Θυμάρι.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα στο σημείο βρίσκονται 260 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 77 οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν 13 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα, με τα εναέρια μέσα να πέφτουν ξανά στη μάχη με το πρώτο φως του Σαββάτου.

Εκκενώθηκε το γηροκομείο στην Ανάβυσσο και απομακρύνθηκαν  35 άτομα.

Λόγω της φωτιάς υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας σε: Επαρχιακή Οδό Κερατέας – Αναβύσσου, Λεωφόρο Λαυρίου από το ύψος της Βρυούλων έως τη Λ. Καραμανλή στην Ανάβυσσο, Λ. Πλάκας στο Τογάνι, Λ. Αναβύσσου από την επαρχιακή οδό στη Φέριζα, Λ. Λαυρίου – Καμαρίζας στο ρεύμα προς Συντέρινα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στις περιοχές όπου εκδόθηκε μήνυμα εκκένωσης του 112.

karditsastakra

Back to top button