Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο / REUTERS / Brian Snyder
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Χ μετά την επεισοδιακή συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ έγραψε ότι «εργάζεται» για μια «δίκαιη και διαρκή ειρήνη» στην Ουκρανία.
«Ευχαριστώ Αμερική, ευχαριστώ για την υποστήριξη, σας ευχαριστώ για αυτήν την επίσκεψη. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό», έγραψε στο X. «Η Ουκρανία χρειάζεται μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Thank you America, thank you for your support, thank you for this visit. Thank you @POTUS, Congress, and the American people.
Ukraine needs just and lasting peace, and we are working exactly for that.— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 28, 2025
Υπενθυμίζεται ότι ο Ζελένσκι αποχώρησε εσπευσμένα από τον Λευκό Οίκο, με τη συνέντευξη Τύπου που αναμενόταν να παραχωρήσει μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο να ακυρώνεται. Είχε προηγηθεί η σφοδρή σύγκρουση των δύο ηγετών κατά τη συνάντηση αυτή.
Πηγή:newsit.gr