Οι βουλευτές στην Ισπανία καταψήφισαν σήμερα και τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση Σάντσεθ για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.
Πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα για τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, ο οποίος τους είχε προτρέψει λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία να «αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές σκοπιμότητες».
Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι βουλευτές είχαν ήδη απορρίψει την πρώτη δέσμη μέτρων του νομοσχεδίου. Το δεύτερο νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 184 ψήφους υπέρ έναντι 166 κατά. Το πρώτο με 178 ψήφους κατά και 172 υπέρ, χωρίς καμία αποχή.
Αντιδράσεις των πολιτών από το αποτέλεσμα
«Ντροπή!» φώναζαν εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο μόλις άκουσαν το αποτέλεσμα, καλώντας σε «γενική απεργία», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι Ισπανοί βουλευτές ψήφιζαν επί δύο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για την στέγη που προωθούσε η κυβέρνηση αντιμέτωπη με μεγάλο κύμα λαϊκής διαμαρτυρίας.
Να σημειωθεί πως κόμμα του Σάντσεθ δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, με τον δρόμο πλέον να είναι ανοιχτός για πρόωρες εκλογές στην Ισπανία, όπως τονίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ.
iefimerida.gr