Διεθνή

Η ορθόδοξη συριακή πόλη Αλ-Σουκαϊλαμπίγια δέχεται πυρά και αντιμετωπίζει απειλές αναγκαστικής εκτόπισης! Γενναίος παπάς της πόλης καταγγέλει: δεν θα ζήσουμε στο φόβο. Προστατεύστε ο ένας τον άλλον.Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εισέλθει στα σπίτια σας ή να απειλήσει την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά σας..

Η ορθόδοξη συριακή πόλη αντίστασης Αλ-Σουκαϊλαμπίγια δέχεται πυρά και αντιμετωπίζει απειλές αναγκαστικής εκτόπισης!
Η πόλη Αλ-Σουκαϊλαμπίγια στην δυτική επαρχία της Χάμα, ένα ελληνορθόδοξο οχυρό βαθιά ριζωμένο στην ιστορία της Λεβαντίνης, δέχεται για άλλη μια φορά επίθεση. Ένοπλες ομάδες από τη γειτονική περιοχή Καλάατ αλ-Μαντίκ πραγματοποιούν συστηματικές πράξεις βανδαλισμού, ταραχών και καταστροφών, στοχεύοντας καταστήματα, περιουσίες, καφετέριες και άοπλους πολίτες. Πραγματοποιούνται επίσης συλλήψεις ανδρών από την πόλη.

Αυτή η επίθεση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό ή μια μεμονωμένη συμπλοκή. Αυτή η συστηματική παραβίαση της πόλης και των κατοίκων της έχει γίνει ολοένα και πιο συχνή τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω αδιάκριτων πυροβολισμών και ρίψης χειροβομβίδων για την τρομοκρατία αθώων πολιτών στα σπίτια τους.
Ακόμα πιο ανησυχητικές είναι οι κρίσιμες αναφορές που δείχνουν ότι ομάδες από το Καλάατ αλ-Μαντίκ απαιτούν από τους κατοίκους του Αλ-Σουκαϊλαμπίγια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους! Αυτό αποτελεί μια κατάφωρη και άμεση απειλή εθνοκάθαρσης και αναγκαστικής εκτόπισης μιας ιθαγενούς κοινότητας βαθιά ριζωμένης στην προγονική της γη. Και τώρα, έρχονται στην επιφάνεια ανησυχητικές αναφορές ότι ένοπλες ομάδες απειλούν να βομβαρδίσουν την Αλ-Σουκαϊλαμπίγια!
Η πλήρης σιωπή σχετικά με αυτές τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, τις απειλές για έξωση και τις προειδοποιήσεις για βομβαρδισμό ανοίγει την πόρτα σε θρησκευτικές συγκρούσεις, κοινωνικές πυρκαγιές και ανθρωπιστικές καταστροφές που δεν μπορούν να σβήσουν.
Απαιτούμε ένα οριστικό και ριζικό τέλος σε αυτή την επαναλαμβανόμενη σειρά επιθέσεων εναντίον της ελληνορθόδοξης και χριστιανικής κοινότητάς μας στη Συρία και την εγκαθίδρυση κράτους δικαίου (αν υπάρχει) που να προστατεύει τους πάντες και να ενεργεί αποφασιστικά χωρίς δισταγμό ή καθυστέρηση!
Ο Ορθόδοξος Πατέρας Φάντι Σανκάρι, ιερέας της χριστιανικής πόλης Αλ-Σουκαϊλαμπίγια, δήλωσε σήμερα:
«Αγαπητά μου παιδιά, αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ενορία μας είναι απαράδεκτο και καταδικασμένο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εισέλθει στα σπίτια σας ή να απειλήσει την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά σας.
Δεν θέλουμε χάος, ούτε εκδίκηση, αλλά ούτε θα δεχτούμε τα παιδιά μας να ζουν με φόβο ή να επαναληφθεί η τραγωδία της καταστροφής που έχουμε γνωρίσει πριν.
Να είστε δυνατοί, ενωμένοι και να σταθείτε ως ένα. Προστατέψτε ο ένας τον άλλον, βοηθήστε τις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους και μην αφήνετε κανέναν μόνο του.
Και λέω ξεκάθαρα στους αξιωματούχους: Η ευθύνη σας είναι να προστατεύετε
τον λαό, όχι να μένετε άπραγοι μπροστά στον φόβο και την επιθετικότητα. Και τα ανεξέλεγκτα όπλα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος δικαίου.
Απαιτούμε ασφάλεια, δικαιοσύνη και λογοδοσία, όχι εκδίκηση, και αρνούμαστε να αφήσουμε τον λαό μας να γίνει σκηνικό χάους ή οι αθώοι να πληρώσουν το τίμημα για την ανικανότητα των άλλων.
Να είστε γενναίοι αλλά σοφοί, ενωμένοι αλλά μην παρασύρεστε στη βία. Γιατί το αίμα, όταν χυθεί, ούτε ξαναχτίζει ένα σπίτι ούτε προστατεύει ένα μέλλον. Και ο Κύριος είναι μαζί μας, και δεν θα εγκαταλείψουμε ο ένας τον άλλον.”

dimpenews.com

Back to top button