breaking newsΕλλάδα

Έφαγε τα λεφτά των Ελλήνων αγροτών με τις πλάτες του Μητσοτάκη και τώρα κρύβεται σαν τα ποντίκια – Αρνήθηκε να παραστεί στην Εξεταστική ο Φραπές

Αν και προειδοποιούσε μέσω συνεντεύξεων και διέρρεε με αποδέκτη τη ΝΔ πως θα προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις κατά των Σημανδράκου και Τυχεροπούλου, τελικά ο Γιώργος Ξυλούρης ή κατά κόσμον «φραπές» προτίμησε να μην παραστεί καν ενώπιον της Εξεταστικής, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής και μη αυτοενεχοποίησης.

Ειδικότερα, ο κ. Ξυλούρης απέστειλε υπόμνημα στην Επιτροπή, τονίζοντας πως η κατάθεση του θα οδηγούσε «με βεβαιότητα σε παραβίαση του κατ’ άρθρο 6 της ΕΣΔΑ δικαιώματός μου σιωπής και μη αυτοενοχοποίησης σύμφωνα με την προπαρατιθέμενη νομολογία του ΕΣΔΑ, αφού, εφόσον παραστώ, θα εξαναγκαστώ να απαντήσω ως μάρτυρας (καθήκον μαρτυρίας και αληθείας) σε ερωτήσεις των μελών της παραπάνω Επιτροπής, εκ των οποίων θα αναιρεθεί οποιοδήποτε δικαίωμά μου σε οποιαδήποτε μελλοντική κλήτευσή μου και κατάθεση ενώπιον των αρχών ως υπόπτου ή κατηγορουμένου».

Με τον τρόπο αυτόν, αν και δεν είναι ούτε ύποπτος ούτε κατηγορούμενος, ο «φραπές» αποφεύγει τη βάσανο της εξέτασης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων.

karditsastakra

Back to top button