
Οεκλεγμένος πρόεδρος Donald Trump επέλεξε τον Chris Wright, στέλεχος της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ως επιλογή του για να ηγηθεί του Υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών (DOE).
Ο Wright – διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υδραυλικών ρωγμών Liberty Energy – έχει περιγραφεί ως «ένθερμος υπερασπιστής της χρήσης ορυκτών καυσίμων» που ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει κλιματική κρίση», ανέφερε το Reuters.
Ο Wright αναμένεται να στηρίξει την ατζέντα του Τrump για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου με παράλληλη ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
«Δεν υπάρχει κλιματική κρίση, ούτε βρισκόμαστε στη μέση μιας ενεργειακής μετάβασης», είπε ο Wright πέρυσι σε μια ανάρτηση βίντεο στο προφίλ του στο LinkedIn.
Ο Wright, ο οποίος δεν έχει πολιτική εμπειρία, συνέκρινε τις προσπάθειες για τον περιορισμό της παγκόσμιας θέρμανσης από τους Δημοκρατικούς με τον κομμουνισμό στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του fracking έχει επίσης αναφερθεί στο καθαρό μηδέν ως «αδύναμο στόχο», ανέφερε η Telegraph.
Σε μια αντισυμβατική κίνηση, ο Wright κατανάλωσε υγρό fracking στην κάμερα το 2019 για να δείξει ότι δεν ήταν επικίνδυνο.
Ένας αυτοαποκαλούμενος «σπασίκλα της τεχνολογίας», ο Wright έχει γράψει για την αναγκαιότητα παραγωγής περισσότερων ορυκτών καυσίμων για να βοηθηθούν οι άνθρωποι να βγουν από τη φτώχεια, ανέφερε το Reuters.
«Ο κόσμος λειτουργεί με πετρέλαιο και φυσικό αέριο και το χρειαζόμαστε», είπε ο Wright σε συνέντευξή του στο CNBC πέρυσι, λέγοντας ότι η πρόταση για την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα σε μια δεκαετία ήταν ένα «παράλογο χρονικό πλαίσιο», όπως ανέφερε το CNN.
«Στακόμαστε εμπόδιο στο σημερινό ενεργειακό σύστημα προτού χτίσουμε ένα νέο ενεργειακό σύστημα, απλά δεν υπάρχει κανένα θετικό σε αυτό», είπε ο Wright. «Δεν νομίζω ότι θα δείτε ουσιαστική αλλαγή στο σύστημα υδρογονανθράκων μας τις επόμενες τρεις δεκαετίες».
Νωρίτερα αυτό το έτος σε μια κεντρική ομιλία, ο Wright απευθυνόμενος στα μέλη της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, λέγοντας, «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε η Telegraph.
“Καθαρό μηδέν 2050: μηδενική πιθανότητα να συμβεί αυτό, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένας απαίσιος στόχος επειδή ξοδεύουμε ένα τρελό χρηματικό ποσό προσποιούμενoι ότι θα το πετύχουμε πραγματικά αυτό”, είπε ο Wright.
And this is how Trump won:
— Mossad Commentary (@MOSSADil) February 6, 2025
The truth is Democrats created a laundry list of Pseudo issues a long time ago that is focused on emotion because they don't and can't debate real issues.
Republicans had a problem of explaining issues in a way to keep people engaged and it was… https://t.co/RwKxijnyTW pic.twitter.com/8qrelE7Lg6
🚨 #BREAKING: President Trump is SHUTTING DOWN the EPA’s “Office of Environmental Justice and External Civil Rights,” putting another 170 officials on leave
— Nick Sortor (@nicksortor) February 6, 2025
He’ll also be firing dozens of employees in the DOJ’s Environment and Natural Resources Division
The Green New Scam is… pic.twitter.com/Z5aHRDPYmj
kourdistoportocali.