
Η ποινικολόγος Βάσω Πανταζή, που χειρίστηκε την υπόθεση του 40χρονου ο οποίος έμεινε ανάπηρος μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση και παρόμοια περιστατικά – Πόσες άλλες περιπτώσεις υπάρχουν και για άλλη εταιρεία, σοκ και με το πόσοι νέοι άνθρωποι απέκτησαν πολύ μεγάλα προβλήματα…
Ο 40χρονος, που πριν το εμβόλιο ήταν υγιής και ενεργός ιδιωτικός υπάλληλος, εμφάνισε συμπτώματα όπως θρομβώσεις από την πρώτη εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό. Στη συνέχεια, διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré, το οποίο τον κατέστησε μόνιμα ανάπηρο, καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο, με αδυναμία ομιλίας και τραχειοστομία.
Ένας 40χρονος πολίτης στην Ελλάδα, ο οποίος εμφάνισε το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19, δικαιώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, που θα καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, κρίνοντας ότι το κράτος όφειλε να διασφαλίσει την ασφάλεια των εμβολίων που εν πολλοίς επέβαλε στους πολίτες προκειμένου να «πάρουν τη ζωή τους πίσω». Αν θυμάστε αυτό ήταν το σλόγκαν και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη.
Πάρτο "αψέκαστε" και κάντο κορνίζα, ο πρώτος Έλληνας που δικαιώθηκε για το μπόλι με αποζημίωση. Όχι δεν βλέπεις αστεράκια, είναι η δικαστική απόφαση για το τσίμπημα της Astrazeneca! Όλες οι λεπτομέρειες ΕΔΩ: https://t.co/XsztDUtkYB pic.twitter.com/Ygv7MXZM8u
— Θάνος Κόκκαλης Δημοσιογράφος (@thanokokkali) April 30, 2025
Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη σοβαρή αναπηρία και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, με μόνιμες βλάβες όπως αδυναμία ομιλίας και κατάποσης. Η απόφαση, που εκδόθηκε στις 28 Απριλίου 2025, θεωρείται ιστορική, καθώς είναι η πρώτη επίσημη αναγνώριση ευθύνης του Δημοσίου για παρενέργειες εμβολίου στην Ελλάδα και ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για παρόμοιες διεκδικήσεις.
Πάγωσαν στον ΑΝΤ1 με τις νέες αποκαλύψεις της ποινικολόγου Βάσως Πανταζή που χειρίστηκε την υπόθεση με τον 40χρονο που έμεινε ανάπηρος μετά το εμβόλιο της Astrazeneca και θα αποζημιωθεί από το Δημόσιο.
Η ποινικολόγος Βάσω Πανταζή, που χειρίστηκε την υπόθεση του 40χρονου ο οποίος έμεινε ανάπηρος μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση και παρόμοια περιστατικά.
Σύμφωνα με δηλώσεις της, ο 40χρονος, που πριν το εμβόλιο ήταν υγιής και ενεργός ιδιωτικός υπάλληλος, εμφάνισε συμπτώματα όπως θρομβώσεις από την πρώτη εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό. Στη συνέχεια, διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré, το οποίο τον κατέστησε μόνιμα ανάπηρο, καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο, με αδυναμία ομιλίας και τραχειοστομία. Η κ. Πανταζή υπογράμμισε ότι ο άνδρας παρακινήθηκε να εμβολιαστεί λόγω της ενημέρωσης από κρατικούς φορείς, οι οποίοι δεν εξασφάλισαν επαρκώς την ασφάλεια των πολιτών.
Στους #Weekenders μίλησε η δικηγόρος του ανθρώπου που έμεινε παράλυτος απ το σκεύασμα κατά τ c0vid &που αποζημιώθηκε απ το ε. δημόσιο 50000€. Β.Πανταζή: "Ήταν ΝΕΟΣ, ΥΓΙΗΣ & αμέσως μετά το εμβ0λιο έμεινε ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ χωρίς να μπορεί να μιλήσει!" Η απόφαση αυτή άνοιξε τον δρόμο &… pic.twitter.com/vD9ATHE744
— (G)ALANIs S♰avros ® (@GALANISCross_GR) May 3, 2025
Η δικηγόρος αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχουν και άλλες σοβαρές περιπτώσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπου τέσσερα βαριά περιστατικά, εκ των οποίων δύο στο Ηράκλειο, ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Ένα από αυτά αφορά άτομο κάτω των 50 ετών με μόνιμη αναπηρία.
Η κ. Πανταζή τόνισε ότι η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, που επιδίκασε αποζημίωση 50.000 ευρώ στον 40χρονο, αποτελεί νομολογία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους δικηγόρους για παρόμοιες υποθέσεις. Επιπλέον, δήλωσε ότι δεν θεωρεί την απόφαση αντίθετη στον εμβολιασμό γενικά, αλλά επικρίνει το Ελληνικό Δημόσιο για ανεπαρκή έρευνα σχετικά με την ασφάλεια συγκεκριμένων εμβολίων, όπως αυτά της AstraZeneca, τα οποία έχουν συνδεθεί με ομαδικές αγωγές παγκοσμίως.
ellinikiafipnisis