Διεθνή

Παλαιστίνιοι οι Φιλισταίοι=οι φίλοι των Ιστίων. 1200 πΧ μετοικίζουν από Ελλάδα και δημιουργούν την Πεντάπολη μια από αυτές τις πόλεις και η Γάζα!

Παλαιστίνιοι οι Φιλισταίοι=οι φίλοι των Ιστίων. 1200 πΧ μετοικίζουν από Ελλάδα και δημιουργούν την Πεντάπολη μια από αυτές τις πόλεις και η Γάζα!

Γιατί η γη ονομάζεται Παλαιστίνη;

Για την προέλευση των Παλαιστινίων κατά την περίοδο της άφιξής τους στη γη της Χαναάν και της εγκατάστασής τους εκεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της ύστερης ή σύγχρονης Εποχής του Χαλκού και της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου, περίπου το 1200 π.Χ.
Ήταν οι Φιλισταίοι, και η σωστή προφορά είναι με ένα kasra στο φα, όχι με ένα fatha, και το όνομά τους είναι ελληνικό σε όλα τα έγγραφα.
ΦΙΛΙΣΤΟΙΝΕ = Φιλισταίοι, που προέρχεται από τη λέξη «φιλ + ιστιον» (ΦΙΛ+ ΙΣΤΙΟΝ = Φιλ+ ιστιον), που σημαίνει λάτρεις των ιστίων , πανιών ή των ιστιοφόρων, και από εδώ προήλθε το όνομά τους ως Λαοί της Θάλασσας.
Οι άνθρωποι αυτοί εκτοπίστηκαν από τα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα από το νησί της Κρήτης, ακόμη και από την Ελλάδα και την Ανατολία υπό την πίεση των Δωρικών εισβολών που ήρθαν από τον Βορρά και οι οποίες, σύμφωνα με τις περισσότερες χρονολογικές μελέτες (ιστορική ιστορία του γεγονότος), συνέβη γύρω στο έτος 1200 π.Χ.
Οι πόλεις που κατέλαβαν οι Παλαιστίνιοι μετά την άφιξή τους ήταν πέντε πόλεις και έγιναν γνωστές ως Πέντε Φιλισταϊκές Πόλεις ή Φιλισταϊκή Πεντάπολη, επίσης από τα ελληνικά.
Αυτές οι πόλεις ήταν: η Ασδόδ, η Ασκελόν και η Γάζα στην ακτή, και η Εκρόν και η Γαθ στο εσωτερικό. Αυτές οι δύο τελευταίες εμφανίζονται σπάνια σε ιστορικά κείμενα…

Ιστορικός: Meletius Gignon.

Λίβανος.. Η ανάμειξη Χαναναίων και Ελλήνων είχε ως αποτέλεσμα αυτό που ονομάζεται φοινικικός λαός.
Οι Φοίνικες είναι ένα μείγμα πολιτισμών και αποτελούνται από δύο βασικές ομάδες:

1- Η πρώτη ομάδα είναι μια ομάδα Χαναανιτών Αμοριτών, η οποία είναι μια σημιτική και χαμιτική ομάδα…

2- Η δεύτερη ομάδα είναι ελληνική, που αποτελείται από τις φυλές «Αχαιοί – Ίωνες – Αιολείς – Δανίτες»…

Η ανάμειξη “Ανατολικού Φοινικικού – Ελληνικού Πελασγού” έλαβε χώρα για να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό πολιτισμό που ονομάζεται “Ελληνιστικός Πολιτισμός”, ο οποίος εξαπλώθηκε στην ανατολική ακτή (Συρία – Λίβανος – Παλαιστίνη), Κύπρος και Ελλάδα, και αναπτύχθηκε πολύ φυσικά και προκάλεσε τον «ρωμαϊκό» πολιτισμό.

Ανάμεσα στα αρχεία στα οποία συνηθίζεται να χρησιμοποιείται το όνομα «Παλαιστίνη» είναι μια αναφορά στη γεωγραφική περιοχή νότια του Λεβάντε, και σε όσα έγραψε ο Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος στα γραπτά του τον πέμπτο αιώνα π.Χ., όταν αναφέρθηκε στις περιοχές όπως η Συροϊρακική Χερσόνησος και η Μεσοποταμία ως «Συρία» και στα νότια της ως «Παλαιστίνη».

dimpenews.com

Back to top button