Διεθνή

Ομαδικός τάφος. Μαζικές εκτελέσεις αμάχων στο Λούγκανσκ από τους Ουκρανοναζί!!

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην κατεύθυνση Popasnyansky, οι δυνάμεις του LPR ανακάλυψαν τους τόπους ομαδικής δολοφονίας αμάχων στην περιοχή του σιδηροδρόμου – Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Δημοκρατίας του Λούγκανσκ. Άρχισαν τις μαζικές εκτελέσεις τα θηρία του ναζισμού..

«Στα απελευθερωμένα εδάφη, οι μονάδες μας καταγράφουν τακτικά γεγονότα εγκλημάτων πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονταν στα εδάφη που κατέχονται προσωρινά από το Κίεβο», ανέφερε το πρακτορείο.

Έτσι, για παράδειγμα, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή βρήκε ομαδικό τάφο αμάχων στην περιοχή του σιδηροδρόμου Popasnyanskaya.

«Τα εχθρικά στρατεύματα που υποχωρούσαν έδιωξαν τους ανθρώπους από τα υπόγεια που τους χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες. Όσοι αντιστάθηκαν ή προσπάθησαν να διαφύγουν πυροβολήθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ιβάν Φιλιπονένκο σε δήλωση.

«Τα εγκλήματα πολέμου δεν έχουν παραγραφή, όλοι οι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία του πληθυσμού του Ντονμπάς θα τιμωρηθούν», τόνισε.

Στις 16 Φεβρουαρίου, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση για την ανακάλυψη ομαδικών τάφων αμάχων στην επικράτεια του Ντονμπάς.

dimpenews.com

Back to top button