Διεθνή

Το Ισραήλ δολοφόνησε με βομβαρδισμό Βέλγο εθελοντή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα καθώς και τον 7χρονο γιο του!

Το Ισραήλ δολοφόνησε με βομβαρδισμό Βέλγο εθελοντή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μεταδίδει το Reuters.. Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Βέλγο ανθρωπιστή και τον επτάχρονο γιο του κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Ράφα στη νότια Γάζα, δήλωσε η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Αστικής Πολιτικής του Βελγίου η Caroline Gennez. Το Ισραήλ πριν κάποιες εβδομάδες επιτέθηκε σε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή της ΜΚΟ World Central Kitchen, σκοτώνοντας επτά υπαλλήλους από διάφορες χώρες.

Ένας εργαζόμενος στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που συμμετείχε στις προσπάθειες αναπτυξιακής βοήθειας του Βελγίου στη Λωρίδα της Γάζας πέθανε σε ισραηλινό χτύπημα στη Ράφα, δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Ανάπτυξης της χώρας, Caroline Gennez.

«Με βαθιά θλίψη και φρίκη μαθαίνουμε για τον θάνατο του συναδέλφου μας Abdallah Nabhan (33) και του επτάχρονου γιου του Jamal, χθες το βράδυ, μετά από βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό στο ανατολικό τμήμα της πόλης Ράφα», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός.

Ο Nabhan, η εθνικότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, εργαζόταν για το πρακτορείο Enabel, βοηθώντας μικρές επιχειρήσεις.

Η δήλωση ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση σε κτίριο που στέγαζε περίπου 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκτοπισμένων από άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας που κατέχονται από τις ισραηλινές δυνάμεις μετά την επίθεση στο Ισραήλ από τη Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός πολιτικών υποδομών και αθώων πολιτών αντιβαίνει σε κάθε διεθνή και ανθρωπιστικό νόμο και τους κανόνες του πολέμου», είπε η Gennez

dimpenews.com

Back to top button