breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Οι δικηγόροι του Τραμπ ενημερώθηκαν ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020

Οι δικηγόροι του Donald Trump ενημερώθηκαν ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ με βάση την ομοσπονδιακή έρευνα για την απόπειρα ανατροπής τους αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.

Στο ρεπορτάζ δεν διευκρινίστηκε πότε θα συνταχθεί το κατηγορητήριο. Ο ειδικός εισαγγελέας Jack Smith ερευνά τις προσπάθειες του Trump να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020, όταν ηττήθηκε από τον Joe Biden.

Αξιωματούχοι έχουν καταθέσει ότι προς το τέλος της θητείας του ο Trump τους άσκησε πιέσεις, με ψευδείς ισχυρισμούς περί εκτεταμένης νοθείας.

Οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο.

Ο ίδιος ο Trump δήλωσε στις 18 Ιουλίου ότι έλαβε μια επιστολή από τον Σμιθ στην οποία τον ενημερώνει ότι είναι υπό έρευνα.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δικηγόροι του Trump πήγαν σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και συναντήθηκαν με αξιωματούχους στο γραφείο του Smith.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι συνήγοροι ενός πιθανού κατηγορουμένου να συναντώνται με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς πριν από την απαγγελία κατηγοριών.

Είχαν πάει και πάλι στο υπουργείο και συναντήθηκαν με τον ίδιο τον Jack Smith προτού ανακοινωθεί η παραπομπή του Trump σε δίκη για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που πήρε μαζί του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, το 2021.

primenews.

Back to top button