breaking newsΕλλάδακοινωνία

Μισός μήνας μετά την πύρινη καταστροφή και καμιά ουσιαστική βοήθεια από την ΕΕ.

Που είναι η δήθεν Ευρωπαϊκή “αλληλεγγύη” επιμένουμε να ρωτάμε;

Εμείς επιμένουμε να ρωτάμε, έστω και αν το μείζων αυτό θέμα ελάχιστα ή καθόλου δεν αναφέρεται στα συστημικά ΜΜΕ.

Μισός μήνας πέρασε  μετά την πύρινη καταστροφή και καμιά ουσιαστική βοήθεια δεν είδαμε ή ακούσαμε από τη “μητερούλα| Ευρωπαϊκή Ένωση, που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μια κακιά, κακιασμένη, ανάλγητη μητριά. Που είναι η δήθεν Ευρωπαϊκή “αλληλεγγύη”;

Στην πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη υπάρχει μόνο στα χαρτιά, στα παχια λόγια συμπαράστασης και στα κροκοδείλια δάκρυα των “Εταίρων”.

Καμιά απολύτως συγκεκριμένη βοήθεια δεν φαίνεται στον ορίζοντα από μέρους των Βρυξελών και του Βερολίνου που είναι και το πραγματικό αφεντικό.

Το απολύτως αντίθετο συμβαίνει.

Ο Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξήγγειλε ότι, η Ελλάδα εξαιρείται από την ποσοτική χαλάρωση, γεγονός που στην ουσία σημαίνει πως θα δανειζόμαστε πιο ακριβά από άλλες χώρες, αφού οι αγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία.

Η υποχρέωση δημιουργίας πλεονάσματος 3,5% από τον κρατικό προϋπολογισμό και συνολικής  εκταμίευσης υπέρ των δανειστών του 15-20% του ΑΕΠ ετησίως συνεχίζεται να ισχύει, οδηγώντας τη χώρα σε αναγκαστικές περικοπές συντάξεων, μισθών, αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού για έκτακτες καταστάσεις όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οικονομικά θέματα Κρίστιαν Σπάαρ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Ιταλικό τύπο που αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει περικοπές στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με μείωση των κρατικών δαπανών που επιβάλλουν οι Θεσμοί, ανέφερε με το γνωστό θράσος των αφεντικών που απευθύνονται σε ανεγκέφαλους υποτακτικούς ότι :«Η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών».

Ο Ελληνοκύπριος Επίτροπος  Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης,ήρθε στην Αθήνα,μας γέμισε συμβουλές και παχιά λόγεια συμπαράστασης και απήλθε ευχαριστημένος απο τον εαυτό του.

Στην ουρά της παρέλασης-κοροϊδία των Ευρωπαίων, μας επισκέφτηκε και η ευειδής ξανθιά Ρουμάνα Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου, η οποία μας δούλεψε στην κυριολεξία. Το μόνο που υποσχέθηκε είναι η δυνατότητα αναδιανομής των κονδυλίων που έχουν εγκριθεί για την Ελλάδα από τα Κοινοτικά προγράμματα προς όφελος των πυρόπληκτων !

Μάλιστα, αυτά μας είπε η μεγαλοϋπάλληλος του Βερολίνου σε ομιλία της στο Γκάζι  στην Αθήνα, που κατέληξε σε επεισοδιακή σύγκρουση με παρευρισκόμενους και ειδικότερα  με την πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ξανθιά Ευρωπαία Επίτροπος δεν ανέφερε λέξη για άμεση, ουσιαστική έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι το μέγεθος  της αναλγησίας της ΕΕ και την ανύπαρκτη αλληλεγγύη της προς τη  χώρα μας που γλύφει τις πληγές της από τη φονική πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από δύο αεροπλάνα πυρόσβεσης που έστειλαν οι Ισπανοί και 50 πυροσβέστες από την Κύπρο, καμιά απολύτως βοήθεια δεν είχε  σταλεί από χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Αλλά και μετά το κλείσιμο της δολοφονικής πύρινης αυλαίας, οι Ευρωπαίοι “Εταίροι” μας φόρτωσαν με σπαραξιδιάρικα παχιά λόγια συμπαράστασης, έβαλαν τις σημαίες τους στι Βρυξέλες να κυματίζουν μεσίστιες, αλλά επι του πρακτέου ουδέν….Όλα όσα έχουν γραφεί για έμπρακτη βοήθεια χωρών της ΕΕ προς τη χώρα μας είναι χοντρά ψέματα, fake news.

Η μοναδική αόριστη μέχρι σήμερα υπόσχεση για οικονομική βοήθεια με τη μορφή χαμηλότοκου δανεισμού για ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής και της αποκατάστασης υλικών ζημιών πό τις πυρκαγιές, προέρχεται από την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Το γελοίο του θέματος με την ξανθιά Ρουμάνα κυρία Επίτροπο

Το γελοίο του θέματος είναι ότι τα συστημικά ΜΜΕ, μεγάλα και μικρά, παρουσίασαν τις πονηρές δηλώσεις της Ρουμάνας Επιτρόπου, όπως βολεύει το κατοχικό καθεστώς. Σήκωσαν διθυραμβικούς πηχυαίους τίτλους  του τύπου : “Χρηματοδότηση από το Ταμείο συνοχής της ΕΕ ανακοίνωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής”

. Και σημείωσαν ότι η  “η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί με ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% από το Ταμείο Συνοχής για το έργο ανοικοδόμησης των πυρόπληκτων περιοχών, τονίζει με δήλωσή της η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Όπως αντιλαμβάνεται όποιος δεν τρώει κουτόχορτο, η Ρουμάνα Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα  Κρέτσου, όπως και ο ανεκδιήγητος Ελληνοκύπριος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Διαχείρισης Κρίσεων κλπ., Χρήστος Στυλιανίδης, δασκαλεμένοι  κατάλληλα από τα αφεντικά τους στο Βερολίνο, απέφυγαν να αναφερθούν σε συγκεκριμένη έκτακτη βοήθεια εκφρασμένη σε χρηματικές αξίες.

Γνωρίζοντας καλά τα κόλπα των δημοσίων σχέσεων, έκαναν δηλώσεις κενές ουσίας, προσφέροντας έδαφος στα συστημικά ΜΜΕ για να προβάλουν μια κάλπικη βοήθεια που δήθεν προσφέρει η ΕΕ για την πυρόπληκτη Ελλάδα.

Η ξανθιά Επίτροπος ανέφερε στις δηλώσεις ότι «Έχω ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρακαι τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, ότι τόσο εγώ όσο και οι υπηρεσίες μου είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής, βάσει αιτήματος των ελληνικών αρχών. Αυτό θα μας επιτρέψει να ανακατευθύνουμε τα ευρωπαϊκά κεφάλαια και να ξαναρχίσουμε την οικονομική δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές».

«Στεκόμαστε στο πλευρό των ελληνικών αρχών και έχουμε ένα συνεχή διάλογο μαζί τους για να παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια για να επιταχύνουμε τη διαδικασία πρόσβασης στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Επί του παρόντος, οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές, βάσει των οποίων θα αποστείλουν την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση σε αυτό το ταμείο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταβάλουμε προκαταβολή το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση στο Ταμείο Αλληλεγγύης, υπάρχει επίσης η δυνατότητα για την Ελλάδα να επωφεληθεί σε ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% για εργασίες ανοικοδόμησης που χρηματοδοτούνται μέσω της πολιτικής συνοχής» καταλήγει στην πονηρή της  δήλωσή  η Κορίνα Κρέτσου.

Με επιστολή του στις 25/7, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ζήτησε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης και τη λήψη όλων των δυνατών μέτρων για τη στήριξη των πληγεισών περιοχών»

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η δήθεν αλληλεγγύη των Ευρωπαίων είναι λόγια του αέρα κενά περιεχομένου. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο Ευρωπαϊκή κατακρεούργηση για τις χώρες του νότου και ειδικότερα για τη δικής μας.

Η Αττική Ελλάδα κάηκε αλλά οι αποφάσεις  του Eurogroup συνεχίζουν να κατακαίνε ολόκληρη τη χώρα χωρίς έλεος. Φωτιά στις συντάξεις και τα εισοδήματα. Καταιγίδα από την εφορία, από τις κατασχέσεις σπιτιών,επιχειρήσεων, μετρητών, τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Η καυτή επιδρομή του 4ου Ράίχ συνεχίζεται χωρίς τελειωμό.

Είναι πλέον καιρός να καταλάβουν όλοι,λαός και επιχειρηματίες, με εξαίρεση τους δωσίλογους ότι, η χώρα καίγεται, βυθίζεται,καταστρέφεται, ξεπουλιέται για ένα βασικό λόγο.

Γιατί βρίσκεται σε καθεστώς αμείλικτης οικονομικής κατοχής, όπου οι αδίστακτοι κατέχοντες του κουμπαρά του νομίσματος του ευρώ, παραγγέλλουν τη μουσική. Και οι εδώ εντολοδόχοι τους χορεύουν πεντοζάλι και εκτελούν ασκαρδαμυκτί όλες τις  άνωθεν εντολές. Και ο λαός πληρώνει ακριβά το μάρμαρο.

Και ας μην υπάρχει αμφιβολία πως αν υπήρχε απειλή φωτιάς για της τράπεζες,φωτιές διάφορων τύπων, οι τράπεζες θα είχαν σωθεί.

Γιατί οι τράπεζες είναι πάνω από τους ανθρώπους για το κατοχικό καθεστώς.

 

 

https://odosdrachmis.

 

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: