breaking newsΔιεθνή

Κούβα: Τρεις νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι από κακοκαιρία με σφοδρές βροχοπτώσεις

 

Σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξε ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Κούβας, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, χιλιάδες πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Δευτέρα (12.6.2023).

Η κακοκαιρία με τις σφοδρές βροχοπτώσεις άρχισε να πλήττει την Κούβα την Πέμπτη (8.6.2023) και αμβλύνθηκε χθες, όμως οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν σε αρκετές ανατολικές επαρχίες (Ολγκίν, Καμαγουέι, Γκράνμα, Σαντιάγο ντε Κούμπα, Λας Τούνας) καθώς και στην κεντρική επαρχία Σάντι Σπίριτους.

Η Πολιτική Προστασία της επαρχίας Καμαγουέι της Κούβας ανέφερε χθες πως άνδρας 56 ετών βρέθηκε νεκρός σε φράγμα, προσθέτοντας πως διενεργείται έρευνα για τον θάνατο ενός δεύτερου ανθρώπου, 67 ετών.

Στην επαρχία Γκράνμα της Κούβας, σχεδόν 7.500 χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την κακοκαιρία, ενώ στην επαρχία Λας Τούνας, κάπου 7.000 στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν. Την Παρασκευή, οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο από πνιγμό 60χρονου.

«Κανένας δεν θα ξεχαστεί», υποσχέθηκε προχθές Κυριακή (11.6.2023) ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, προσθέτοντας πως η χώρα του θα συνέλθει από την καταστροφή.

Γέφυρες, δρόμοι και συστήματα αποχέτευσης υπέστησαν ζημιές, ενώ δρομολόγια τρένων προς ανατολική κατεύθυνση από την πρωτεύουσα Αβάνα ακυρώθηκαν.

πηγή newsit.gr

 

Back to top button