breaking newsΕλλάδα

Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ – Οι φοιτητές έκαναν μάθημα μέσα σε «κέντρο» διακίνησης όπλων & ναρκωτικών

 

Οι καταγγελίες από καθηγητές, φοιτητές και πολίτες μετά από τα συνεχόμενα κρούσματα βίας στο ΑΠΘ φαίνεται ότι κινητοποίησαν τελικά τις Αρχές.

 

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση σκούπα την Τρίτη σε χώρους του ΑΠΘ και πέριξ αυτού. Προχώρησε σε 43 συλλήψεις ενώ εντοπίστηκαν όπλα, μαχαίρια και ναρκωτικά. 

Στην επιχείρηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, συνελήφθησαν συνολικά 43 άτομα και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, οπλισμός και χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, αποτέλεσμα της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης ήταν να συλληφθούν 34 μέλη οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 18 έως 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους, εισήγαγαν, μετέφεραν, κατείχαν, διέθεταν και εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως κάνναβη, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος μετέφεραν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οι οποίες διαμοιράζονταν σε επί μέρους ομάδες διακινητών που δρούσαν σε οριοθετημένες περιοχές. Κάθε ομάδα είχε τον «ομαδάρχη» της, που επόπτευε τους διακινητές και την είσπραξη των χρηματικών ποσών από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ώστε να τα αποδώσουν στα ηγετικά μέλη.

Παρουσία δικαστικών λειτουργών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δέκα δωμάτια δύο ξενοδοχείων, σε 18 οικίες και σε 4 δωμάτια της φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης
•σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (“σοκολάτα”)
•5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
•πάνω από 14.000 ευρώ,
•1 πιστόλι και 1 περίστροφο,
•ένα σπαθί και
•2 μαχαίρια

Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Σε διάφορες περιοχές της πόλης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 7 ακόμη άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων:

•ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα φοιτητικής εστίας όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 μικροδέματα κάνναβης, έτοιμα για διακίνηση,
•δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς στην οικία τους βρέθηκαν δύο δέματα κάνναβης που ξεπερνούν το ένα κιλό και πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

Τέλος, συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες για τα ποινικά αδικήματα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Ζησιμόπουλο, ειδική ομάδα ερευνούσε τους τελευταίους δύο μήνες τον χώρο του Αριστοτελείου, ενώ οι αρχές έχουν καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι μορφές παραβατικότητας στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

Την παρουσίαση πραγματοποίησαν ο κ. Ζησιμόπουλος και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β’ Πέτρος Τάνος.


pronews.gr

Back to top button