breaking newsΔιεθνή

Σλοβενία: Δύο καλόγριες αποκάλυψαν ότι ιερέας τις ανάγκαζε να κάνουν τρίο «για να μοιάζουν με την Αγία Τριάδα»

 

 

Σλοβενία: Εσπασαν τη σιωπή τους δύο πρώην καθολικές καλόγριες και για πρώτη φορά περιέγραψαν πώς βλάσφημος καθολικός ιερέας τις ανάγκαζε να κάνουν μαζί του τρίο «για να μοιάζουν με την Αγία Τριάδα» και να βλέπουν πορνό «για να εξελιχθούν πνευματικά».

Πρόκειται για τον 69χρονο Μάρκο Ρούπνικ, έναν Σλοβένο καθολικό ιερέα, πρώην ιησουίτη, που έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως καλλιτέχνης ψηφιδωτών. Κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά και ψυχολογικά τουλάχιστον 20 γυναίκες μέσα σε 30 χρόνια σε θρησκευτική κοινότητα στη Σλοβενία. Την Τετάρτη οι πρώην καθολικές καλόγριες Γκλόρια Μπραντσιάνι και Μαριάμ Κόβατς βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για τον Ρούπνικ σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

«Με πήγε σε κινηματογράφους με πορνό για να με βοηθήσει “να εξελιχθώ πνευματικά”» είπε η Μπραντσιάνι, που εγκατέλειψε την κοινότητα του Ρούπνικ το 1994. «Ελεγε ότι δεν θα εξελισσόμουν πνευματικά αν δεν ικανοποιούσα τις σεξουαλικές ανάγκες του» συνέχισε και πρόσθεσε ότι ο Ρούπνικ «έβαλε μια άλλη καλόγρια να κάνει σεξ μαζί μας, διότι είπε ότι μοιάζαμε με την Αγία Τριάδα».

Οι καλόγριες προβαίνουν σε αποκαλύψεις

Στα μόλις 10 λεπτά που μίλησε η Κόβατς κατήγγειλε ότι ο Ρούπνικ κακοποίησε σεξουαλικά 20 καλόγριες από τις 40 που ήταν στην κοινότητά του στη Σλοβενία, από την οποία η ίδια αποχώρησε το 1996. Τόνισε ότι ο τότε ιησουίτης Ρούπνικ ως καθοδηγητής τους εκμεταλλεύτηκε τα ιδανικά τους για μια κοινή θρησκευτική ζωή «για κακοποιήσεις διάφορων τύπων», όπως «ψυχολογικές, σωματικές και συχνά ακόμη και σεξουαλικές». Ο Ρούπνικ αποπέμφθηκε πρόσκαιρα από το τάγμα των ιησουιτών το 2020, όταν αποκαλύφθηκε ότι έδωσε άφεση αμαρτιών σε γυναίκα που έκανε σεξ μαζί του, αλλά δήλωσε μετάνοια και επέστρεψε σχεδόν αμέσως. Εκδιώχθηκε οριστικά πέρυσι τον Ιούνιο.

PrimeNews.

Back to top button