breaking newsΕλλάδακοινωνία

ΕΝΟΧΗ Η ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ, ΤΡΩΕΙ ΙΣΟΒΙΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

 

Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, έκρινε σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μετά από διαδικασία 14 μηνών, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 35χρονη κατηγορουμένη μητέρα, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της με τη χορήγηση κεταμίνης, ενόσω το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με την τελική απόφαση, το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας (Τζωρτζίνας) Δασκαλάκη και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ισόβια κάθειρξη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε ένοχη για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η πρώτη αντίδραση Κούγια

Για «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο» έκανε λόγο ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε ότι εξεπλάγην από την απόφαση καθώς ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα της γυναίκας, παρόλα αυτά σέβεται το αποτέλεσμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια είπε: «Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου».

Back to top button