breaking newsΔιεθνή

Παγκoσμια κατακραυγn κατα του ΝATΟ…

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΕΝΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΧΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Οι διαδηλώσεις προσελκύουν ελάχιστη προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη Δύση…

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΕΝΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΧΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Οι διαδηλώσεις προσελκύουν ελάχιστη προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη Δύση.. Από τη Μαδρίτη στο Λονδίνο μέχρι το Βερολίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, εκατομμύρια διαδηλωτές στις χώρες του ΝΑΤΟ έχουν βγει στους δρόμους για να σταματήσουν τη συμμετοχή των κυβερνήσεών τους στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Αλλά η κάλυψη των δυτικών μέσων ενημέρωσης για τις διαδηλώσεις του πολέμου στην Ουκρανία είναι σαφώς προκατειλημμένη.

Ενώ δίνουν γενική κάλυψη στο κοινό υπέρ της Ουκρανίας, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παραλείπουν την κάλυψη εκστρατειών που είναι κατά του ΝΑΤΟ, υπέρ της ειρήνης και κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα διαμαρτυριών για τις οποίες πιθανότατα δεν θα ήξερες:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

ΙΣΠΑΝΙΑ

Συλλαλητήριο διαδηλωτών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ενάντια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ | Νέα | teleSUR Αγγλικά

Τον Ιούνιο του 2022, «πολλές» χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν στη Μαδρίτη λίγους δρόμους μακριά από το Μουσείο Πράδο, όπου οι ηγέτες του ΝΑΤΟ παρέθεταν εορταστικό δείπνο. Το OTAN σημαίνει Organizzazione del Trattato dell’ Atlantico del Nord (ΝΑΤΟ.) Τα συνθήματα πανό έγραφαν Ναι στην Ειρήνη, Όχι στον Πόλεμο και Βάσεις έξω.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Σουηδία-Xinhua (news.cn)

Τον Απρίλιο του 2023, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε 17 πόλεις κατά της Σουηδίας που φιλοξενούσε το AURORA 23, μια στρατιωτική άσκηση με συμμάχους του ΝΑΤΟ.

ΙΤΑΛΙΑ

Οι Ιταλοί διαμαρτύρονται για τις φιλοπόλεμες πολιτικές του ΝΑΤΟ (iranpress.com)

Τον Μάρτιο του 2022, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ της ειρήνης με την Ουκρανία και κατά του ΝΑΤΟ. Το πανό γράφει «Το ΝΑΤΟ έξω από την Ιταλία».

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διαδηλωτές στο Λονδίνο λένε: «Τα ρωσικά στρατεύματα έξω, όχι στην κλιμάκωση του ΝΑΤΟ» (socialistworker.co.uk)

Το βρετανικό αντιπολεμικό κίνημα δεν ζήτησε την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το ΝΑΤΟ, αλλά τον τερματισμό της επέκτασης του ΝΑΤΟ και την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Αντιπολεμικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο το 2022.

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Οι διαδηλωτές κατά του πολέμου τιμούν τον MLK, λένε «ΟΧΙ» στον πόλεμο πληρεξουσίων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Liberation News

Στις 14 Ιανουαρίου 2023 ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε στην Times Square της Νέας Υόρκης την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ζήτησε να τερματιστεί ο πόλεμος αντιπροσώπων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο ενάντια στην παροχή όπλων στην Ουκρανία | Γερμανία | Ο κηδεμόνας

Τον Φεβρουάριο του 2023, 13.000 άνθρωποι ζήτησαν από τη γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και να πιέσει για διαπραγματεύσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Οι Φινλανδοί διαδηλωτές λένε/ Όχι στο ΝΑΤΟ, ναι στην ειρήνη – Workers World

Μια διαδήλωση στις 4 Ιουνίου 2022 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Η πινακίδα μπροστά γράφει «Ναι στην ειρήνη, όχι στο ΝΑΤΟ». Η Φινλανδία, στο παρελθόν αδέσμευτη, έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2023.

Οι διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ τείνουν να είναι από την Αριστερά στο πολιτικό φάσμα και η κάλυψη προέρχεται από τον σοσιαλιστικό Τύπο και από χώρες όπως το Ιράν και η Κίνα. Οι ελίτ διατηρούν την κυριαρχία τους στη βάση του διαίρει και βασίλευε. Για να έχουν πραγματικό αντίκτυπο οι δημόσιες αντιπολεμικές εκστρατείες πρέπει να έχουν μια ευρεία πολιτική βάση.

πηγη

Back to top button