breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μετά από 70 ημέρες ο Σ.Τσίοδρας φορώντας μάσκα μας έκανε ενημέρωση για τα… φάρμακα

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε έπειτα από 70 ημέρες και μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά ενημερώνουν για τις εξελίξεις του κορωνοϊού. 

Τσιόδρας και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως «η πατρίδα μας κι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη στην χειρότερη κατάσταση των 100 ετών. Σήμερα κατ΄εξαίρεση κρίναμε απαραίτητο να μιλήσω. Αρχικά να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των ειδικών. Προσπαθεί να τοποθετείται με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο», ενώ αναφέρθηκε στα 121 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην χώρα μας, εξηγώντας τα… γιατί σε ό, τι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Στην συνέχεια μίλησε και για το ότι πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει μειωθεί, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ασυμπτωματικά κρούσματα στην χώρα μας.

«Χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση για τυχόν εκθετική αύξηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα», συμπλήρωσε, αναφέροντας ως μοναδικό θετικό στοιχείο τον μικρό αριθμό των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ.

Ακολούθως, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στην «μάχη» για την εξεύρεση του εμβολίου, ενώ ακόμη σημείωσε πως η ΕΕ εξασφάλισε την ρεμδεσιβίρη.

«Εμείς φυσικά θα συνεχίσουμε την ζωή μας. Ελπίζω όλοι να τα καταφέρουμε και να ξεκουραστούμε, αλλά με προσοχή αυτό το καλοκαίρι. Τις επόμενες εβδομάδες ελπίζω να μη λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Στη πορεία ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέρη στα οποία θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αλλά και τα νέα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. 

«Υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να παρουσιάσουμε με σαφήνεια τα δεδομένα. Δεν είμαστε στον Μάρτιο, αλλά την κατάσταση σας την παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας. 469 κρούσματα είχαμε την τελευταία εβδομάδα. Εχθρός είναι ο εφησυχασμός. Διατηρούμε καλύτερη εικόνα από άλλες χώρες, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα:

  • Απαγορεύεται η διέλευση από Κακαβιά από 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί.

  • Σε 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση όποιος εισέρχεται από Αλβανία

  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων για γάμους και βαφτίσεις ώς τις 31 Αυγούστου

  • Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις σε πλοία, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι δεν θα γίνεται καθημερινά η ενημέρωση από τον ίδιο και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, θέλοντας να διασκεδάσει προφανώς την παλαιότερη φράση του, παρόντος του Σωτήρη Τσιόδρα, πως «Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση ζωντανά, αυτό θα σημαίνει πως τα πράγματα δεν θα έχουν πάει καλά» η οποία στοιχειώνει όλους μας.

Μόλις πριν λίγες μέρες ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- επέκταση της λίστας για την υποχρεωτική μάσκα και επιβολή πλαφόν 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, την ώρα που τα γλέντια που ακολουθούν αυτές τις κοινωνικές εκδηλώσεις εξελίσσονται σε «βόμβες διασποράς» του κορωνοϊού.

Δείτε ζωντανά: 

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το pronews ο Τσιόδρας αναμένεται να ανακοινώσει τα εξής μέτρα: 

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι το τέλος στα γλέντια των γάμων και η προσθήκη περιορισμού στο ωράριο των μπαρ!

Ήδη δύο γαμήλια γλέντια είναι υπεύθυνα για τη διασπορά του covid-19 στην Ελλάδα, ενώ και ο συνωστισμός σε μπαρ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είναι καθημερινό φαινόμενο.

Κι αυτό θέλουν να περιορίσουν.

Όσο για τους γάμους; Όλα δείχνουν ότι το όριο των 100 καλεσμένων στην εκκλησία θα παραμείνει. Και μετά, όλοι στα σπίτια τους. Δίχως γλέντι…

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει η παρουσία του καθηγητή θα είναι μόνο για σήμερα ώστε να υπάρξει καθολική ενημέρωση του κοινού για την πορεία.

Pronews

Back to top button