breaking newsΕλλάδα

Μητσοτάκης: Ο Άγιος Βασίλης φέτος θα έχει το σάκο του γεμάτο με εμβόλια

 

Τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο γρήγορα περιμέναμε και γι’ αυτό πάμε πιο πίσω το άνοιγμα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις με την πανδημία στη χώρα μας, προειδοποιώντας για έναν δύσκολο και πολύ σκοτεινό χειμώνα, όμως -όπως είπε- το εμβόλιο αποτελεί την πιο δυνατή αχτίδα αισιοδοξίας.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, υπογράμμισε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε με τις οικογένειές μας, μέχρι εννέα άτομα και πως ο Άγιος Βασίλης, φέτος, θα έχει στο σάκο του εμβόλια, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα, μπορεί να λάμβανε νωρίτερα πιο δραστικά μέτρα, ωστόσο, όπως είπε, δεν υπήρχε τέτοια εισήγηση τότε. Αναφέρθηκε στο περιστατικό με την Πάρνηθα, λέγοντας πως ήταν λάθος του ότι δέχθηκε να φωτογραφηθεί χωρίς μάσκα, αλλά όχι ότι έκανε ποδήλατο, ενώ υπογράμμισε πως είναι πιθανόν να φτάσουμε μέχρι το Πάσχα χωρίς διασκέδαση.

Επιπλέον, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, διαμήνυσε στην Άγκυρα ότι η Τουρκία είναι αυτή που πρέπει να αλλάξει στάση και κατέστησε σαφές πως «θα χρειαστούμε μια περίοδο έμπρακτης αποκλιμάκωσης».

Χριστούγεννα μέχρι εννέα άτομα – Ο Άγιος Βασίλης θα έχει στο σάκο του εμβόλια

Στο κλείσιμο της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το 2020 δεν εξελίχθηκε όπως θα το θέλαμε. Ήταν μια χρονιά που μες στις δυσκολίες της μας έκανε να επαναξιολογήσουμε αξίες, έχουμε δυνάμεις που δεν φανταζόμαστε ότι διαθέταμε».

Προέτρεψε να κρατήσουμε τα θετικά, σημειώνοντας πως «ποτέ στο παρελθόν η ευχή για υγεία δεν είχε μεγαλύτερη σημασία- τώρα διαπιστώσαμε πόσο πολύτιμη είναι». Επανέλαβε πως θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα, με τις οικογένειές μας, μέχρι 9 άτομα. «Έτσι θα περάσω κι εγώ. Με την οικογένειά μου. Δεν ξέρω αν θα είμαστε Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά με το γιο μου ο οποίος υπηρετεί στον Έβρο», ανέφερε.

Είπε πως λίγη άσκηση επιβάλλεται, προσθέτοντας ότι η άσκηση χωρίς μάσκα, εντός Περιφερειακής Ενότητας επιτρέπεται και κατέληξε: «Κάνω έκκληση να σεβαστούμε τους κανόνες που θα μπουν. Μην αναγκαστούμε να κλείσουμε άρον- άρον επειδή δεν σεβόμαστε τους κανόνες. Ο Άγιος Βασίλης έχει ένα πράγμα στο σάκο του, εμβόλια».

hairt.

Back to top button