breaking newsΔιεθνή

Η Πολωνία ανακοίνωσε τη διακοπή αποστολής όπλων στην Ουκρανία

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της Πολωνίας με την Ουκρανία, η οποία φαίνεται να χάνει έναν από τους πιο πιστούς της συμμάχους μετά την προσφυγή του Κιέβου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για το πολωνικό embargo στην εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

Η Πολωνία ανακοίνωσε τη διακοπή αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, χωρίς να συνδέει την απόφαση αυτή με την κρίση των σιτηρών.

Η Πολωνία σταμάτησε να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία επειδή εξοπλίζεται ήδη ενεργά, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki στο τηλεοπτικό κανάλι Polsat.

«Δεν μεταφέρουμε πλέον κανένα όπλο στην Ουκρανία με βάση το γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι οπλιζόμαστε τώρα με τα πιο σύγχρονα όπλα. Εάν θέλετε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, πρέπει να έχετε κάτι για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας», σημείωσε με νόημα ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Τρίτη η Πολωνία στις στρατιωτικές προμήθειες προς την Ουκρανία

Οι πολωνικές αρχές έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι κατέχουν την τρίτη θέση σε στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία.Στα τέλη Ιουλίου, αναφέρθηκε ότι η Βαρσοβία παρείχε βοήθεια στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2022, η Πολωνία ανακοίνωσε τη μεταφορά εξοπλισμού και όπλων αξίας 1,5 δισ. ευρώ στο καθεστώς του Κιέβου.

Κατά τη διάρκεια του έτους, το ποσό αυτό αυξήθηκε κατά ένα δισεκατομμύριο, ενώ έχει παρασχεθεί βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες.

Ως μέρος αυτής της βοήθειας, η Ουκρανία έλαβε άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυροβόλα και πυραυλικά πυροβολικά, συστήματα αεράμυνας, φορητά όπλα, καθώς και μια ποικιλία πυρομαχικών διαφόρων σκοπών και διαμετρημάτων.

Πολωνία

Back to top button