NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

CIA: Είχαν δει UFO στη Σοβιετική Ένωση αξιωματούχοι της; Τι αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα

Μια νέα σειρά αποχαρακτηρισμένων εγγράφων της δολοφονίας του John F Kennedy θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερο καύσιμο στις θεωρίες των Αμερικανών για την ύπαρξη UFO.

Σύμφωνα με την Daily Mail έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών από το 1955 αναφέρουν ότι «τρεις αξιόπιστοι Αμερικανοί παρατηρητές» είδαν ιπτάμενους δίσκους πάνω από τη Σοβιετική Ένωση.

Ένας αξιωματούχος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), γερουσιαστής και στρατιωτικό προσωπικό ανέφεραν ότι «δύο κυκλικά αντισυμβατικά αεροσκάφη που μοιάζουν με ιπτάμενους δίσκους φάνηκαν να απογειώνονται σχεδόν κάθετα».

Το έγγραφο περιγράφει το σκάφος να περιστρέφεται και να εκτοξεύει «σπινθήρες ή φλόγες» πριν περάσει πάνω από το τρένο στο οποίο επέβαιναν.

Το επίσημο έγγραφο της CIA αναφέρει ότι «και τα δύο ιπτάμενα αεροσκάφη σε μορφή δίσκου απογειώθηκαν σχετικά αργά σε ύψος περίπου 6.000 πόδια, και μετά η ταχύτητα αυξήθηκε απότομα σε οριζόντια πτήση και στα δύο προς βόρεια κατεύθυνση».

Οι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είδαν δύο προβολείς «που δείχνουν σχεδόν κάθετα» περίπου ένα έως δύο μίλια νότια της σιδηροδρομικής γραμμής.

«Οι Αμερικανοί παρατηρητές πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτά τα αντισυμβατικά αεροσκάφη είναι ιπτάμενοι δίσκοι», αναφέρετε στο έγγραφο.

Οι φάκελοι που σχετίζονται με τη δολοφονία Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963, καθώς και ο όγκος των 1.103 εγγράφων δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 27 Ιουνίου, φέρνοντας το συνολικό ποσό των ασφράγιστων εγγράφων που έχουν αποσφραγιστεί στο 90%.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται στο πλαίσιο νόμου σχετικά με τη δολοφονία του Κένεντι του 1992 σύμφωνα με τον οποίο όλες οι εγγραφές που σχετίζονται με το συμβάν θα έπρεπε να έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις τόσο από την προεδρία του Τζο Μπάιντεν όσο και από αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι λειτουργούσαν στο συγκεκριμένο ζήτημα υπό την καθοδήγηση του FBI και της CIA.

Πώς βρέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση οι αξιωματούχοι

Στα έγγραφα που αποσφραγίστηκαν επίσης περιλαμβάνεται ακόμα ένα όνομα που δεν είχε αναφερθεί μέχρι τώρα σε όλα τα άλλα έγγραφα, Ρούεμπεν Έφρον.

Ο Έφρον φέρεται να παρακολουθούσε την αλληλογραφία του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, του δολοφόνου του Κένεντι μήνες προτού δολοφονηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Έφρον, ο γερουσιαστής Ράσελ και ο αντισυνταγματάρχης Χαθαγουέι, ταξίδεψαν στη Σοβιετική Ένωση τον Οκτώβριο του 1955.

Ο Ράσελ παρακολουθούσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ωστόσο παραμένει άγνωστο τι έκαναν οι τρεις άνδρες εκείνη την περίοδο στην ΕΣΣΔ.

Αφότου έφτασαν στην Πράγα, οι τρεις άνδρες πήγαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου συνάντησαν τον αντισμήναρχο, Τόμας Ράιαν που υπηρετούσε εκεί ως ακόλουθος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα οι ειδήσεις για την παρατήρηση των τριών υψηλόβαθμων αξιωματούχων έφτασαν στις ΗΠΑ, ωστόσο όταν ένας ερευνητής από το Λος Άντζελες ζήτησε λεπτομέρειες από τον Ράσελ, ο τελευταίος του είπε: «Έχω συζητήσει το ζήτημα με τις υπηρεσίες που το αφορά και είναι της άποψης ότι δεν είναι σοφό να δημοσιοποιήσουμε το θέμα προς το παρόν».

Στη συνέχεια ο Ράσελ ήταν μέλος της Επιτροπής Γουώρεν που είχε αναλάβει την έρευνα της δολοφονίας του Κένεντι.

CIA: Είχαν δει UFO στη Σοβιετική Ένωση αξιωματούχοι της; Τι αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα .

Back to top button