breaking newsΔιεθνή

Ζαχάροβα: «Η Δύση βρίσκεται πίσω από το ISIS και την επίθεση στην Μόσχα»

Οι ΗΠΑ στριμώχτηκαν μόνες τους στην γωνία, καθώς βιάστηκαν να επιρρίψουν ευθύνες στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, ενώ το περιστατικό βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Το ίδιο το γεγονός ότι μέσα στις πρώτες 24 ώρες [μετά την επίθεση], πριν καν σβήσει η φωτιά, οι Αμερικανοί άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν ήταν υπεύθυνη η Ουκρανία, νομίζω ότι είναι ένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά, είναι από μόνο του αποδεικτικό στοιχείο», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ στο ραδιόφωνο του Sputnik.

«Το δεύτερο γεγονός που πρέπει να σημειωθεί αφορά την φασαρία που έκαναν οι ΗΠΑ ότι αυτό είναι σίγουρα έργο του ISIS (πρώην όνομα του IS)», επισήμανε η εκπρόσωπος. «Φυσικά, η ταχύτητα με την οποία μπόρεσαν [να καταλήξουν σε τέτοια ξεκάθαρα συμπεράσματα] είναι εκπληκτική. Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να πάρουν ένα μικρόφωνο, να ανάψουν τα φώτα, να καλέσουν τον Τύπο και να βγάλουν ένα συμπέρασμα σχετικά με το ποιος ευθύνεται για αυτή την τρομερή αιματηρή τρομοκρατική επίθεση», υποστήριξε η Ζαχάροβα.

«Νομίζω ότι στριμώχτηκαν στη γωνία, διότι μόλις άρχισαν να φωνάζουν ότι ήταν το ISIS, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στις διεθνείς σχέσεις, που είναι πολιτικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, θυμήθηκαν και υπενθύμισαν σε όλους τους άλλους τι είναι πραγματικά το ISIS. Εσείς βρίσκεστε πίσω από όλες αυτές τις δομές τύπου ISIS, εσείς – οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία – εσείς οι ίδιοι τις δημιουργήσατε», κατέληξε η κυρία Ζαχάροβα.

O Μακρόν να σταματήσει να είναι υποκριτής και να αρχίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους για Ουκρανία

Η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιτρομοκρατική συνδρομή από τη Γαλλία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις Macron, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει λάβει ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις από τη γαλλική πλευρά, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της προαναφερθείσας μορφής διμερούς συνεργασίας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», είπε. Σύμφωνα με την Zakharova η κατάσταση ήταν ίδια όταν ο Macron μιλούσε για «ορισμένες πρωτοβουλίες ειρηνευτικών συνομιλιών».

«Όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε ότι δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτό, ούτε καν αρκετά για να βγάλει ένα πρωταρχικό συμπέρασμα», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Γαλλία από το 2014 δικαιολογεί την ουκρανική τρομοκρατία εναντίον του ειρηνικού πληθυσμού του Donbass και ποτέ δεν κάλεσε το καθεστώς του Κιέβου να τη σταματήσει.

«Η Γαλλία αυξάνει επί του παρόντος τις παραδόσεις όπλων, τις οποίες χρησιμοποιεί το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου για να σκοτώσει Ρώσους πολίτες», πρόσθεσε. «Γι’ αυτό είναι καιρός ο Macron να σταματήσει να είναι υποκριτής και να αρχίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους προκειμένου να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί», τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος. PrimeNews.

Back to top button