breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Καλιφόρνια: Τοποθετούν ακόμα και μεταλλικές πύλες εξόδου σε σούπερ μαρκετ για να περιορίσουν τις επιδρομές

 

Ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στην Καλιφόρνια, που προσπαθεί απεγνωσμένα να πατάξει τα προβλήματα με τις συνεχείς κλοπές τα οποία μαστίζουν πολλές περιοχές της Πολιτείας, τοποθέτησε γιγάντια μεταλλικά κάγκελα στις εξόδους προκειμένου να σταματήσει ή να αποθαρρύνει τις επιδρομές.

Συγκεκριμένα, το Safeway, στο Βαλέχο της Καλιφόρνια, έβαλε πρόσφατα μεταλλικές πύλες εξόδου μπροστά από μία από τις μεγάλες εισόδους του, προειδοποιώντας παράλληλα με πινακίδες ότι «θα ηχήσει συναγερμός» εάν οι πελάτες ή οι κλέφτες επιχειρήσουν να φύγουν από το κτίριο χωρίς να περάσουν από τα ταμεία.

Η δημοσιογράφος του CBS, Betty Yu, ανέφερε επίσης ότι το κατάστημα του Βαλέχο έκλεισε μια δεύτερη είσοδο που υπήρχε, ενώ και άλλα καταστήματα της περιοχής ακολουθούν το παράδειγμά του Safeway για την αποτροπή επιδρομών.

Ήδη, κάποια καταστήματα της αλυσίδας Safeway έχουν εγκαταστήσει κάγκελα στις εξόδους πριν από μήνες, όπως έγινε γνωστό και μέσω διαφόρων ανατήσεων στο Twitter στις οποίες φωτογραφίες δείχνουν καταστήματα να οδηγούνται στα άκρα από την απόγνωση, τοποθετώντας επίσης μεγάλες μεταλλικές πύλες διάφορα εμπόδια σε διαδρόμους που οδηγούν στους εξωτερικούς χώρους.

«Μπάρες παντού, πολλοί φύλακες, πρέπει να σκανάρετε την απόδειξή σας προκειμένου να ανοίξει η πύλη για να βγείτε και αν δεν αγοράσετε τίποτα, ένας υπάλληλος πρέπει να ανοίξει την πύλη για να σας αφήσει να περάσετε έξω», σημείωσε ένας χρήστης του Twitter σχετικά με ένα κατάστημα Safeway στο Όκλαντ.

Πολλές πόλεις στην Καλιφόρνια είναι αντιμέτωπες με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και αστέγων, καθώς οι φιλελεύθερες πολιτικές έχουν κάνει ελάχιστα προκειμένου να ανακόψουν τα προβλήματα. Αυτό έχει κάνει ανθρώπους να εγκαταλείπουν την πολιτεία, βλάπτοντας τις οικονομικές δραστηριότητες σε ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένου του Σαν Φρανσίσκο. Το τελευταίο έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και από τις μεγάλες επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν αφού οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από άστεγους και τοξικομανείς, γεγονός που τροφοδοτεί την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο τουρισμός έχει μειωθεί κατά 16% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα και οι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει τα γραφεία τους για να εργαστούν από το σπίτι, ενώ τα καταστήματα είναι άδεια.

Η κάποτε πολυσύχναστη Γιούνιον Σκουέαρ και η περιοχή του κέντρου της πόλης του Σαν Φρανσίσκο είναι μια σκιά του πρώην εαυτού της: Σειρές άδειων καταστημάτων, αραιό πλήθος ακόμη και σε ημέρες αιχμής για ψώνια το Σαββατοκύριακο και τα ξενοδοχεία -συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου Hilton- δεν μπορούν να καλύψουν τις πληρωμές των στεγαστικών τους δανείων.

Το ιστορικό Φλοντ Μπίλντινγκ, που επέζησε του σεισμού του Σαν Φρανσίσκο του 1906, είναι σε μεγάλο βαθμό άδειο: Η Gap έχει ήδη αποχωρήσει μαζί με σχεδόν όλες τις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις στο ακίνητο, με εξαίρεση ένα υποκατάστημα Dr. Martens και ένα Urban Outfitters που προσφέρει εκπτώσεις ακόμα και 70%.

Ο μεσίτης Mark Ritchie είπε στo DailyMail.com ότι το Σαν Φρανσίσκο υποφέρει εξαιτίας της ανόδου της τηλεργασίας που έχει αποδεκατίσει το κοινό στο οικονομικί κέντρο της πόλης και τις περιοχές της Γιούνιον Σκουέαρ. «Η αγορά γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο είναι κατεστραμμένη. Είχε την πιο υποβάθμιση εξαιτίας της Covid και της απομακρυσμένης εργασίας, δείγμα του πόσο προσανατολισμένη στην τεχνολογία είναι η οικονομία στην περιοχή του κόλπου. Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο δύσκολες πόλεις για να μετακινηθεί κάποιος στο κέντρο, οπότε στο πλήθος των απομακρυσμένων εργαζομένων, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αντίσταση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ληστείες έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 15% στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ η συνολική εγκληματικότητα έχει μειωθεί κατά 6,7%.

Prime News.

Back to top button