Διεθνή

Πολύ κακό για το τίποτα..Το Ιράν διαψεύδει ότι δέχθηκε επίθεση από το εξωτερικό στο Ισφαχάν. Κατέρριψε μικροσκοπικά drones.. BINTEO

Πολύ κακό για το τίποτα.. Πιραντελικός ο Αμερικάνικος τύπος….Οργίαζαν τα ΜΜΕ ΗΠΑ για φερόμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν μέσα στη νύχτα..Το Ιράν διαψεύδει ότι δέχθηκε επίθεση απ΄το εξωτερικό και ότι δεν έχει απώλειες υλικές ή σε ανθρώπινο δυναμικό. Ισχυρίζεται ωστόσο ότι κατέρριψε τρία μικροσκοπικά drones στοιχειώδους τεχνολογίας που το πιθανότερο εκτοξεύθηκαν από το εσωτερικό. Η πόλη του Ισφαχάν την επομένη είναι ήρεμη και άθικτη. Tης νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελάει.

Η Τεχεράνη ανέφερε τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής κοντά σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Ισφαχάν, στο κέντρο της χώρας. Το Ιράν ενεργοποίησε αμέσως την αεράμυνα του σε αρκετές επαρχίες. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν καταρριφθεί, αλλά δεν έχει σημειωθεί πυραυλική επίθεση «μέχρι στιγμής», δήλωσαν οι ιρανικές αρχές.

■ Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις που εδρεύουν στην περιοχή του Ισφαχάν είναι «απόλυτα ασφαλείς», ανέφερε το πρακτορείο Tasnim.

■ Κανένα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό «προς το παρόν»… Ο Λευκός Οίκος επίσης δεν σχολίασε..

■ Οι πτήσεις ανεστάλησαν στο Ιράν από την Τεχεράνη και άλλες πόλεις, πριν συνεχίσουν νωρίς το πρωί.

Δεν υπήρξε «επίθεση από το εξωτερικό», λέει ιρανικό ΜΜΕ.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim ανέφερε την Παρασκευή, επικαλούμενο «καλά ενημερωμένες πηγές», ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν επίθεση από το εξωτερικό», μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν στη χώρα. «Σε αντίθεση με τις φήμες και τους ισχυρισμούς των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης», «δεν υπάρχουν αναφορές για επίθεση από το εξωτερικό στην κεντρική πόλη του Ισφαχάν ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας», ανέφερε η δήλωση, ενώ κανένας Ιρανός ηγέτης δεν σχολίασε δημόσια σχετικά με τις εκρήξεις και ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν μια ισραηλινή επίθεση ως αντίποινα για τις πρωτοφανείς επιθέσεις με drone και πυραύλους κατά του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Ιρανός πρόεδρος κάνει ομιλία χωρίς να αναφέρει εκρήξεις

Ο Ebrahim Raïssi έδωσε ομιλία το πρωί της Παρασκευής χωρίς να πει λέξη για τις εκρήξεις που αναφέρθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα, τις οποίες οι αρχές δεν συνδέουν με εντάσεις με το Ισραήλ.

«Οι αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης δεν είναι ακριβείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ιρανικής Διαστημικής Υπηρεσίας Χοσεΐν Νταλιριάν. Είπε ότι «δεν έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, αεροπορικές επιθέσεις εκτός των συνόρων κατά του Ισφαχάν ή άλλων περιοχών της χώρας».

«Έκαναν μόνο μια αποτυχημένη και ταπεινωτική προσπάθεια να πετάξουν τετρακόπτερα (drones, σημείωμα του συντάκτη), τα οποία καταρρίφθηκαν», πρόσθεσε σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο X, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τους υπεύθυνους για αυτές τις πράξεις.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα The New York Times, η οποία επικαλείται Ιρανούς αξιωματούχους, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πιθανώς εκτοξευμένα από ιρανικό έδαφος, και η αεράμυνα «δεν εντόπισε άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που διέσχιζαν τον ιρανικό εναέριο χώρο.

«Η σημερινή έκρηξη στους ουρανούς του Ισφαχάν συνδέθηκε με τη βολή συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας σε ύποπτο αντικείμενο που δεν προκάλεσε κανένα ατύχημα ή ζημιά», δήλωσε ο Γενικός Διοικητής του στρατού, Abdolrahim Mousavi το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Οι ειδικοί μελετούν την έκταση του προβλήματος και θα επικοινωνήσουν μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε. «Έχετε ήδη δει την αντίδραση του Ιράν», είπε ο διοικητής για μια πιθανή απάντηση που αποφάσισε η Τεχεράνη.

IRNA: Το Ιράν ενεργοποίησε ένα σύστημα αεράμυνας τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά τον ήχο έκρηξης που ακούστηκε κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος.

Το Reuters επικαλείται ιρανική πηγή που ανέφερε ότι η έκρηξη προκάλεσε την ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας.

Το CNN ισχυρίστηκε επίσης ότι τουλάχιστον οκτώ πτήσεις έπρεπε να αλλάξουν δρομολόγιο στον ουρανό πάνω από το Ιράν.

Επιπλέον, το CBS News επικαλέστηκε ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ να λένε ότι το ισραηλινό καθεστώς εξαπέλυσε τουλάχιστον μία πυραυλική επίθεση στο Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ανώτερος Ιρανός στρατιωτικός αξιωματούχος στο Ισφαχάν, ωστόσο, διευκρίνισε τις αναφορές και τις εικασίες των δυτικών μέσων ενημέρωσης με έναν σχετικά δυνατό θόρυβο στις 4 το πρωί τοπική ώρα.

Ο δεύτερος ταξίαρχος Siavash Mihandoost είπε ότι ο ήχος ακούστηκε στα ανατολικά του Ισφαχάν καθώς η αεράμυνα της πόλης πυροβόλησε εναντίον ύποπτου αντικειμένου.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο συμβάν, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η επιτόπια έρευνα του δημοσιογράφου του IRNA έδειξε επίσης ότι η πόλη και η επαρχία του Ισφαχάν ήταν σε κανονική κατάσταση.

Ιρανός Αρχηγός Γενικού Επιτελείου

«Οι εκρήξεις στο Ισφαχάν σημειώθηκαν λόγω πυροβολισμών ύποπτων οχημάτων. «Δεν υπάρχουν ζημιές ή απώλειες ζωής».

Jerusalem Post, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές: Το Ισραήλ δεν θα αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση στο Ιράν για στρατηγικούς λόγους….

TO XΡONIKO

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε νωρίς την Παρασκευή, 19 Απριλίου, πληροφορίες σχετικά με «ισχυρές εκρήξεις» που ακούστηκαν στην επαρχία Ισφαχάν (κέντρο), υποδεικνύοντας ότι τα αίτια αυτών των θορύβων δεν ήταν γνωστά. Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε στρατιωτική βάση κοντά στο Ισφαχάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars. Σε απάντηση, το κράτος ενεργοποίησε την αεράμυνα του σε αρκετές επαρχίες.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ιράν, ανέφερε την ίδια ώρα (το απόγευμα της Πέμπτης) το ABC News, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο. Το ίδιο κανάλι διευκρινίζει ότι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τοποθεσία στο Ιράν.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν αλλά όχι επίθεση με πυραύλους «μέχρι στιγμής»

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν καταρριφθεί, λένε οι ιρανικές αρχές, αλλά «καμία επίθεση με πυραύλους μέχρι στιγμής». «Αυτή τη στιγμή, δεν έχει σημειωθεί αεροπορική επίθεση έξω από το Ισφαχάν και άλλες περιοχές της χώρας», είπε ο Χοσεΐν Νταλιριάν σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο X. «Πολλά μικρο-οχήματα αέρος καταρρίφθηκαν επιτυχώς από την αεράμυνα της χώρας, εκεί. Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για επίθεση με πυραύλους μέχρι στιγμής», διευκρίνισε.

Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις «εντελώς ασφαλείς», σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης..

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν, ως αντίποινα για τα ιρανικά πλήγματα εναντίον του εδάφους του το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανέφεραν πολλά μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους. Το ABC, το CBS και το CNN, μεταξύ άλλων μέσων ενημέρωσης, ανέφεραν τα χτυπήματα νωρίς την Παρασκευή, ώρα Μέσης Ανατολής, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους. Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο δεν σχολίασαν..

”Καμία σημαντική ζημιά» δεν αναφέρθηκε στο Ιράν μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο IRNA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές» μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν τα ξημερώματα. «Μετά την ενεργοποίηση της αεράμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας», «δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή εκρήξεις μεγάλης κλίμακας», ανέφερε το πρακτορείο, με βάση πληροφορίες που ανέφεραν οι δημοσιογράφοι του. Διευκρίνισε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία πληροφορία που να δείχνει εκτοξεύσεις συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας».

ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ FAKE ΦΩΤΟ

dimpenews.com

Back to top button