breaking newsΔιεθνή

«Al Aqsa Storm»! Ξεκίνησε πολεμική απάντηση του Ισραήλ, στο επίκεντρο ξανά η Ιερουσαλήμ! Το Ιράν κατηγορούν οι Ισραηλινοί!!!

Το Ιράν κατηγορούν οι Ισραηλινοί!!!

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πριν από λίγο την έναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης «Σιδερένια Σπαθιά» στη Λωρίδα της Γάζας! Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη χτυπούν στόχους της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, αλαιστίνιοι μαχητές εξαπέλυσαν επιθέσεις με ρουκέτες από την Λωρίδα της Γάζας στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας (ΕΔΩ) με μία φάση έντασης να ξεκινά στην πολύπαθη περιοχή!

Τα φιλοϊρανικά μέσα ενημέρωσης επαίνεσαν την εκτεταμένη αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ ως «θύελλα» ή «πλημμύρα» ρουκετών.

Ο διοικητής της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, ζήτησε περισσότερες επιθέσεις και ενθάρρυνε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ να πραγματοποιηθούν από το εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με το Al-Mayadeen, το οποίο θεωρείται υπέρ του Ιράν.

Το Al-Mayadeen καθώς και τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης όπως το Tasnim News μεταδίδουν όλα λεπτομερώς την εκτεταμένη επίθεση. Αυτό δείχνει την εκτεταμένη εμπλοκή του ιρανικού άξονα στο κύμα των πυραύλων και των επιθέσεων το πρωί του Σαββάτου, σχολιάζει η Jerusalem Post!

Η επιχείρηση ονομάζεται  “Al Aqsa Storm – Καταιγίδα Αλ Άκσα” ως απάντηση στην “κατοχή” και τις πολιτικές του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

«Ως απάντηση στο όργιο της κατοχής στο τέμενος Al-Aqsa και στο σύρσιμο γυναικών στις αυλές του», ο ηγέτης της τρομοκρατίας της Χαμάς είπε ότι 5.000 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ, ισχυρίστηκε η Al-Mayadeen.

Το τέμενος Αλ-Άκσα είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ενώ ολόκληρη η περιοχή στην οποία βρίσκεται το τζαμί, μαζί με τον Θόλο του Βράχου, τις δεκαεπτά πύλες και τους τέσσερις μιναρέδες, ήταν ιστορικά γνωστός ως το τέμενος Άλ-Άκσα, σήμερα επικρατεί ένας περιορισμένος ορισμός και ο ευρύτερος περίβολος αναφέρεται συνήθως ως Χαράμ αλ-Σαρίφ ή το Όρος του Ναού, το ιερότερο σημείο του Ιουδαϊσμού.

Εκεί πάνω στο Όρος του Ναού, οι Εβραίοι επιδιώκουν την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα για να δοξάσουν το έθνος τους!

Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο φαντάζει ανήκουστο για τους απανταχού μουσουλμάνους! Ο λόγος; Εκεί ακριβώς εφάπτεται και εκτείνεται ο τρίτος ιερότερος μουσουλμανικός τόπος μετά την Μέκκα και την Μεδίνα. Πρόκειται για το λεγόμενο Χαράμ αλ Σαρίφ που στα αραβικά σημαίνει «ευγενές ιερό» με τον Θόλο του Βράχου που βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Εκεί λένε πως έλαβε χώρα ο μύθος της «θυσίας του Αβραάμ».

Έτσι, μέσω των συγκρούσεων, αυτοί που θέλουν να δώσουν την «λύση» του Παλαιστινιακού για την «ειρήνη», θα καλέσουν εβραίους και μουσουλμάνους να χτίσουν μαζί, στο όνομα του Αβραάμ, κοινού πατέρα και των δύο, τον Τρίτο Ναό, όχι προς ανάδειξη του εβραϊκού δόγματος, παρά μιας παγκόσμιας κοινωνίας.

Υπάρχουν μάλιστα εκείνες οι φωνές που λένε πως οι επιθέσεις της Χαμάς είναι ενορχηστρωμένες στην κατεύθυνση των προαναφερθέντων (να προωθηθεί διεθνής λύση χάριν της ειρήνης), με τους Ισραηλινούς βέβαια κάθε φορά, από την πλευρά τους, να αξιοποιούν τις επιθέσεις και να επεμβαίνουν σε σημεία, στα οποία θέλουν να επιβάλλουν τα δικά τους σχέδια.

Αρχηγός Χαμάς: Καλώ σε ολοκληρωτική επίθεση κατά του Ισραήλ

Το εβραϊκό κράτος βιώνει μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις των τελευταίων ετών.

Ο διοικητής των Ε.Δ. της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, κάλεσε σε μια ολοκληρωτική επίθεση στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάλεσε για εκτεταμένες επιθέσεις για «να σαρώσει την κατοχή».

Ο Ντέιφ ισχυρίστηκε ότι «έχουμε προειδοποιήσει τον εχθρό», προτού σημειώσει ότι το Ισραήλ είχε επιτεθεί στους μουσουλμάνους και «βεβήλωσε το αλ Άκσα».

«Δίκαιοι μουτζαχεντίν μας, αυτή είναι η μέρα σας για να κάνετε τον εχθρό να καταλάβει ότι ο χρόνος του τελείωσε. Επιτέθηκαν και βεβήλωσαν το Αλ Άκσα, και τους είχαμε προειδοποιήσει προηγουμένως».

(pixabay photo)

el.gr

Back to top button