Διεθνή

Τελ Αβίβ.. σήμερα.. Η αστυνομία δολοφονεί μετανάστες, διαδηλωτές! 160 τραυματίες, δεκάδες σε κρίσιμη κατάσταση.. ΒΙΝΤΕΟ

Τελ Αβίβ.. σήμερα..Η αστυνομία δολοφονεί μετανάστες από την Ερυθραία! Έπεσαν ως διαδηλωτές σε αντικυβερνητική διαδήλωση έξω από την πρεσβεία τους που εκείνη την ώρα είχε μια εκδήλωση… Τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη διεξαγωγή εκδήλωσης υπέρ του καθεστώτος που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Ερυθραίας, συνελήφθησαν 39 ταραχοποιοί

Διαμαρτυρίες από αιτούντες άσυλο μετανάστες από Ερυθραία ξέσπασαν στο Τελ Αβίβ το Σάββατο. Αποτέλεσμα να τραυματιστούν σχεδόν 160 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 15 σε κρίσιμη κατάσταση, σε ταραχές μεταξύ προσφύγων και αρχών επιβολής του νόμου, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία και νοσοκομεία. Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία είπε ότι έβαλε τέλος στη βία και συνέλαβε 39 ταραχοποιούς.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στο βόρειο Τελ Αβίβ και συνεχίστηκαν σε νότιες γειτονιές όλο το απόγευμα του Σαββάτου. Οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τη διεξαγωγή εκδήλωσης υπέρ του καθεστώτος που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Ερυθραίας, κράδαιναν ξύλα, πέταξαν πέτρες και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης της Ερυθραίας. Επίσης, προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές, μεταξύ των οποίων και πυρπόληση κτιρίου. Αντιμέτωπη με το μέγεθος της αναταραχής, η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσει το πλήθος.
Το Ιατρικό Κέντρο Sheba ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί 24 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Από την πλευρά του, το Ιατρικό Κέντρο Σαμίρ δέχθηκε πέντε θύματα, ενώ το Ιατρικό Κέντρο Βόλφσον δέχθηκε 22, εκ των οποίων εννέα αστυνομικοί. Το Ιατρικό Κέντρο Sourasky ανέφερε 38 τραυματισμούς, εκ των οποίων 12 σε σοβαρή κατάσταση.

Παρόμοιες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος της Ερυθραίας πραγματοποιήθηκαν επίσης τον περασμένο μήνα και σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Ιουνίου, 17.850 Ερυθραίοι αιτούντες άσυλο βρίσκονται στο Ισραήλ. Οι περισσότεροι από αυτούς έφτασαν παράνομα μέσω της χερσονήσου του Σινά της Αιγύπτου πριν από αρκετά χρόνια και εγκαταστάθηκαν σε φτωχές γειτονιές του Τελ Αβίβ. Έφυγαν από τη χώρα τους που κυβερνήθηκε με σιδερένια γροθιά από τον Πρόεδρο Isaias Afwerki, από την επίσημη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του το 1993 μετά από τριάντα χρόνια πολέμου με την Αιθιοπία..i24news.tv

Επίσημα δεν δίνουν νεκρούς αλλά ανεξάρτητες πηγές όσο και υλικό κάνουν λόγο για νεκρούς…

dimpenews.com

Back to top button