breaking newsΔιεθνή

Αφεντικό της ιταλικής μαφίας συνελήφθη σε ρομαντικό δείπνο – Είχε δραπετεύσει από τη φυλακή

Μαφιόζος με «βαρύ» βιογραφικό

Χειροπέδες σε αφεντικό, της μαφίας που απέδρασε από φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Ιταλία πέρυσι χρησιμοποιώντας σεντόνια, κατάφεραν να περάσουν οι ιταλικές και γαλλικές Αρχές.

Μαφιόζος με «βαρύ» βιογραφικό

Ο Μάρκο Ραντουάνο, που αναγνωρίζεται ως επικίνδυνος στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων εγκληματιών της Europol, συνελήφθη στη Μπαστιά της γαλλικής Κορσικής, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το AFP, δειπνούσε σε εστιατόριο με μια νεαρή γυναίκα.

Ο 40χρονος από την παραθαλάσσια πόλη Βιέστη της Αδριατικής είχε καταφέρει τον Φεβρουάριο του 2023 να αποδράσει από την πτέρυγα υψηλής ασφαλείας του Νουόρο, στη Σαρδηνία, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο των δεμένων σεντονιών για να κατέβει τους τοίχους, φέρνοντας σε σημαντική αμηχανία τις ιταλικές αρχές.

Ο Ματέο Πιαντεντόζι, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε επίσης ότι ο συνεργός του Ραντουάνο, Τζανλουίτζι Τρωάνο, συνελήφθη κοντά στη Γρανάδα της Ισπανίας, σηματοδοτώντας «ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα».

Η «Πέμπτη μαφία»

Ο Ραντουάνο είναι ο επικεφαλής της φατρίας Γκαργκάνο, που λειτουργεί στο πλαίσιο της «πέμπτης μαφίας», ενός σχετικά άγνωστου εγκληματικού συνδικάτου που εδρεύει στη Φότζια, μια νότια επαρχία της ιταλικής Απουλίας. Εκτίει ποινή φυλάκισης 24 ετών για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλων, ανέφερε η Europol.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Europol δήλωσε ότι ήταν το κορυφαίο στέλεχος της ομάδας και ένας αδίστακτος δολοφόνος, υπεύθυνος για τη διενέργεια δολοφονιών, τη διακίνηση ναρκωτικών και τον εκβιασμό.

Μαζί με την Κόζα Νόστρα στη Σικελία, την ‘Ndrangheta στην Καλαβρία, την Καμόρα στη Νάπολη και την Sacra Corona Unita, οι ερευνητές έχουν τα τελευταία χρόνια αναγνωρίσει την εγκληματική οργάνωση με έδρα την Απουλία, η οποία λειτουργούσε σε μεγάλο βαθμό κάτω από το ραντάρ, ως πέμπτη μαφία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, πρόκειται για μια ομάδα που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό επιθετικότητας και βίας, «μια ομάδα που ταΐζει τα πτώματα στα γουρούνια για να μην αφήσει ίχνη. Μια μη εκλεπτυσμένη μαφία στη δράση της, και για το λόγο αυτό επικίνδυνη», ανέφεραν οι αρχές.

PrimeNews.

Back to top button