Διεθνή

Μην περιμένεις το Πάσχα για να κάνεις Ανάσταση.

εικόνα: H των θλιβομένων η χαρά

Μην περιμένεις το Πάσχα για να κάνεις Ανάσταση. Είναι σαν αυτό το κλισέ που έλεγε ”μην περιμένεις να χιονίσει για να δεις άσπρη μέρα” .Μπορεί ο εορτασμός του Πάσχα να είναι προκαθορισμένος αλλά το πότε η ψυχή του καθένα θα κάνει Ανάσταση αυτό ποικίλει υπάρχει διαφορετικό timing. Κάποιοι σαν τον Άγιο Σεραφείμ του Σάροφ βίωναν ζούσαν ”Πάσχα ιερόν ημίν σήμερον” και αύριον και κάθε μέρα γι αυτό και χαιρετούσε τον καθένα με το ”Χριστός Ανέστη χαρά μου”

η Βασιλεία των Ουρανών είναι η Διαρκής Ανάσταση η ατελεύτητη Ανάσταση εκεί το πνευματικό γλέντι δεν σταματά δεν διακόπτεται ποτέ.. Πως θα συμμετέχουμε σε αυτό αν εδώ είμαστε άνθρωποι της ”χριστιανικής” σοβαροφάνειας, κατήφειας, μιζέριας, δυσθυμίας, του βαθυστόχαστου χριστιανισμού , με το αυστηροπρεπές ”χριστιανικότατον” πρωτόκολλο πως η ψυχή θα είναι λυμένη ν΄”αρπάξει” να σηκωθεί να τρέξει να στροβιλιστεί στον ίλιγγο της χαράς … ιλαρόν δότη…..Φως ιλαρόν

Είναι χύμα ο Χριστός.. αν δεν ήταν τόσο χύμα παιδί ασυμμάζευτο στη γη θα ερχόταν; ζωηρό κι ανήσυχο πνεύμα… τα ”καλά παιδιά” πάνε εκκλησία τα ”κακά παιδιά” καμιά φορά πάνε στον παράδεισο! Τον έφαγαν όχι οι κακές παρέες και συναναστροφές όπως του προσάπταν αλλά οι ”άπονες εξουσίες”…πόσοι δεν συνάντησαν το Χριστό στα δύσκολα στα πολύ δύσκολα στα ζόρια τα μεγάλα…

Ο Χριστός περπατάει πολύ

γιατί είναι η Οδός και είναι συνέχεια στο δρόμο περπατάει διαρκώς για να σε συναντήσει και να τον συναντήσεις για να πέσεις και να πέσει πάνω σου….

και τι εστί Πάσχα η πνευματική τράπεζα είναι γεμάτη και όλοι είναι καλεσμένοι δεν περισσεύει κανείς κι ο ευσεβής κι ο ασεβής ..γι αυτό το γλέντι τρικούβερτο γιατί δεν αποκλείει κανέναν δεν υπάρχει λίστα προσκεκλημένων…όλοι ένα….

Των θλιβομένων η χαρά….

δώσε χαρά…..

dimpenews.com

Back to top button