breaking newsΔιεθνή

Διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR): έχουμε στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή της Δύσης στις εκρήξεις στο Nord Stream!!

 

Η Μόσχα έχει στοιχεία που δείχνουν ανάμειξη της Δύσης στις εκρήξεις στο Nord Stream δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών
του SVR σύμφωνα με το TASS.

Ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει δεδομένα, στοιχεία που δείχνουν τον ρόλο της Δύσης στην οργάνωση και την πραγματοποίηση εκρήξεων στους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, αναφέρει το RIA Novosti.”Γίνεται έρευνα, έχουμε ήδη στοιχεία που δείχνουν δυτική εμπλοκή», είπε.

Χαρακτήρισε το περιστατικό διεθνές τρομοκρατικό χτύπημα και επεσήμανε ότι η Δύση καταβάλλει προσπάθειες να κρύψει τους πραγματικούς διοργανωτές και δράστες. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών επεσήμανε τα οφέλη της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, από την καταστροφή των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου.

Ο Naryshkin υπενθύμισε ότι μια παρόμοια κατάσταση ήταν η έκρηξη ενός υποθαλάσσιου αγωγού ήταν στη Νικαράγουα τον Οκτώβριο του 1983 στο λιμάνι του Puerto Sandino.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαραίτητος ο συντονισμός των προσπαθειών για την αποκάλυψη των υποκινητών και των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης.
Ο Ναρίσκιν ανακοίνωσε την εμπλοκή της Δύσης στις εκρήξεις στο Nord Stream.Υπενθύμισε ότι διεξάγεται έρευνα στη Ρωσία σε σχέση με εκρήξεις σε αγωγούς φυσικού αερίου.

Ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ εξέφρασε την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος επωφελούμενος από τις εκρήξεις σε αγωγούς φυσικού αερίου. Με τη σειρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κάποια σχέση με τ’ατυχήματα σε αγωγούς φυσικού αερίου.

dimpenews.com

Back to top button