Σκληρή και ευθέως απειλητική ρητορική κατά Ελλάδας και Κύπρου αποδίδεται σε πρόσωπο που εμφανίζεται ως σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο τη νέα έξαρση της γεωπολιτικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη διαρκώς πυκνότερη τριγωνική συνεργασία Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ.
Ο Τούρκος αναλυτής/δημοσιογράφος İbrahim Karagül προχώρησε σε επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι την Κυπριακή Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι «παίζουν τον βρώμικο ρόλο» όπως «οι Κούρδοι και τα ΗΑΕ» και ότι «το ίδιο αποτέλεσμα τους περιμένει, όπως στη Συρία», για να καταλήξει στη φράση-μήνυμα: «Το μέτωπο Ισραήλ–Ελλάδας θα θαφτεί επίσης στη Μεσόγειο».
Στο ίδιο κείμενο, η επιχειρηματολογία κινείται στο γνωστό μοτίβο της τουρκικής αναθεωρητικής αφήγησης περί «νέας δομής εξουσίας στην περιοχή», αποκαθήλωσης της δυτικής επιρροής και «τέλους της εποχής των οργανώσεων/τρομοκρατίας ως όπλου». Ο Karagül εμφανίζεται να «διαβάζει» τις εξελίξεις στη Συρία ως ιστορική καμπή που, κατά τη δική του εκτίμηση, συμπαρασύρει σχέδια «διαδρόμων» και «χαρτών» που υλοποιούνταν μέσω κουρδικών σχηματισμών (YPG/SDF).
Ποιος είναι ο Karagül και τι ακριβώς έγραψε
Ο İbrahim Karagül είναι Τούρκος δημοσιογράφος και έχει αναφερθεί διεθνώς ως πρώην αρχισυντάκτης/διευθυντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak. Σε άρθρο που έγραψε στις 20 Ιανουαρίου 2026, σχολιάζει την κατάρρευση της κουρδικής ισχύος «ανατολικά του Ευφράτη» και προαναγγέλλει «επόμενη φάση» στοχοποιώντας το Ισραήλ.
Το πολιτικό “ζουμί”, όμως, είναι αλλού: μέσα από τον άξονα«Κούρδοι–Συρία–Ισραήλ–Ελλάδα», επιχειρείται να στηθεί ένα ενιαίο αφήγημα, στο οποίο όποιος “επενδύει” σε άξονες με ΗΠΑ/Ισραήλ/Ευρώπη θα μείνει «χωρίς προστάτη». Πρόκειται για ρητορική που πατάει πάνω σε πραγματικές ανακατατάξεις στη Συρία, αλλά μεταφράζεται σε ωμή πίεση προς Αθήνα και Λευκωσία, στο πιο ευαίσθητο πεδίο: την Ανατολική Μεσόγειο.
Γιατί τώρα: το φόντο των τριμερών και το μήνυμα αποτροπής
Η χρονική συγκυρία δεν είναι ουδέτερη. Τις τελευταίες εβδομάδες, ισραηλινά και διεθνή μέσα καταγράφουν εντατικοποίηση της συνεργασίας Ισραήλ–Ελλάδας–Κύπρου και συζητήσεις για μηχανισμούς ταχείας αντίδρασης. Η Jerusalem Post έχει αναφέρει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας δύναμης «rapid-response» τριών χωρών, που δεν θα είναι μόνιμη αλλά θα μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα «σε ξηρά, θάλασσα ή αέρα», ως μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποτροπής έναντι τουρκικών κινήσεων στην Αν. Μεσόγειο.
Παράλληλα, στο καθαρά επιχειρησιακό/τεχνολογικό σκέλος, έχει καταγραφεί δημόσια η πρόθεση Αθήνας και Τελ Αβίβ να συνεργαστούν σε αντι-drone δυνατότητες και κυβερνοασφάλεια, με δηλώσεις Δένδια μετά από συνάντηση με τον Ισραηλινό ΥΠΑΜ Κατζ στην Αθήνα.
Με απλά λόγια: όταν «σφίγγει» το πλέγμα συνεργασιών (ασκήσεις, τεχνολογία, συντονισμός), η Άγκυρα—ή κύκλοι που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές της γραμμής της—ανεβάζει τόνους για να κόψει φόρα, να φοβίσει και να επιβάλει ατζέντα. Αυτό το μοτίβο το έχει δείξει ξανά η Τουρκία, ειδικά κάθε φορά που βλέπει να παγιώνονται τριμερή σχήματα στην περιοχή.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η ρητορική
Οι απειλές του τύπου «θα θαφτείτε» δεν είναι διπλωματική γλώσσα. Είναι γλώσσα εσωτερικής κατανάλωσης και ταυτόχρονα εργαλείο εξωτερικής πίεσης. Δεν παράγει από μόνη της γεγονότα στο πεδίο, αλλά:
-
Δείχνει νεύρο απέναντι σε κινήσεις που η Άγκυρα θεωρεί ότι περιορίζουν τον χώρο ελιγμών της στην Ανατολική Μεσόγειο.
-
Προσπαθεί να “δέσει” Ελλάδα/Κύπρο με το «κουρδικό» και να τις παρουσιάσει ως μέρος ενός ενιαίου «εχθρικού σχεδίου», ώστε να νομιμοποιήσει επιθετικότερη στάση.
-
Πατάει πάνω στην ιδέα ότι η Συρία αποτελεί πρότυπο «νέας τάξης» και ότι οι συσχετισμοί αλλάζουν υπέρ της Τουρκίας—άρα όσοι “ποντάρουν” αλλού «θα μείνουν μόνοι».
Το κρίσιμο για Αθήνα και Λευκωσία είναι να μην αντιμετωπιστεί τέτοια ρητορική ως «γραφική». Όταν τέτοια μηνύματα παράγονται ή αναπαράγονται από πρόσωπα με επιρροή στον φιλοκυβερνητικό μιντιακό μηχανισμό, λειτουργούν ως θερμόμετρο κλιμάκωσης—και ως προειδοποίηση για το πού θέλει να σύρει τη συζήτηση η άλλη πλευρά: από το πεδίο των κανόνων και της νομιμότητας, στο πεδίο των συσχετισμών και του φόβου.
“Fırat’ın doğusunda ne oluyor?
YPG (PKK) neden hiç direnemedi?“100 binlik ordu” iki günde bitti!
Çünkü, örgütler dönemi bitti.Hepsi tek tek tasfiye edilecek.
Artık kimse onları savunamaz.Bir sonraki aşama İsrail…
Golan’da, Kudüs’te görüşürüz.
https://t.co/QP9FwqDWiT— İbrahim Karagül (@ibrahimkaragul) January 20, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΛ
Πλέον τελείωσε η «εποχή των οργανώσεων». Πλέον τελείωσε η εποχή του «όπλου της τρομοκρατίας». Πλέον τελείωσε η εποχή της διαίρεσης των χωρών με τη χρήση εθνοτικών και θρησκευτικών ταυτοτήτων. Πλέον τελείωσε η εποχή της κατοχής και της λεηλασίας με την εκμετάλλευση των «αδυναμιών» της γεωγραφίας.
Τελείωσε η εποχή των κατακερματισμένων χαρτών. Οι χάρτες θα ενωθούν, τα έθνη θα συγχωνευθούν, θα μπει η τελική σφραγίδα στο τέλος της δυτικής εισβολής. Η εκατονταετής ταπείνωση, η υποδούλωση θα λάβει τέλος.
Η ζώνη ανάμεσα στον Περσικό Κόλπο και την Ερυθρά Θάλασσα, ανάμεσα στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, ανάμεσα στην Κεντρική Ασία και τον Ινδικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Αφρική και τη Νότια Ασία, θα μετατραπεί σε μια άλλη γεωγραφία.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ, ΟΙ ΣΟΦΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ.
Πρέπει να στραφούν, είναι υποχρεωμένες να στραφούν. Σε αυτή την εποχή που οι παγκόσμιες θύελλες μεγαλώνουν, οι ηγέτες και τα έθνη είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν με αυτή τη σοφία. Έθνη με αυτοκρατορικό παρελθόν είναι υποχρεωμένα να βγουν στη σκηνή. Πρωτεύουσες, πόλεις τόσο σοφές όσο ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός, είναι υποχρεωμένες να βγουν μπροστά.
Το Τελ Αβίβ, η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο θα βγουν από την εξίσωση. Αυτή η γεωγραφία είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Η Κωνσταντινούπολη, το Κάιρο, η Δαμασκός, η Μπουχάρα, το Ισφαχάν, το Σεράγεβο, το Μπακού, η Βαγδάτη είναι υποχρεωμένες να κινηθούν. Αυτή η γεωγραφία είναι υποχρεωμένη να το κάνει.
ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ YPG… ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΝΕ ΜΕΣΩ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.
Στη Συρία, την τελευταία μία εβδομάδα, άλλαξαν πολλά. Κατέρρευσαν όλα τα σχέδια εκτός περιοχής που «έτρεχαν» μέσω του YPG (SDF). Αυτή η αλλαγή δεν αφορά μόνο τη Συρία, αλλά αποτελεί ένδειξη μιας νέας εποχής σε κλίμακα γεωγραφίας.
Όχι μόνο στη Συρία, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή κατέρρευσαν τα σχέδια χαρτών, τα σχέδια διαδρόμων και τα έργα περιφερειακού σχεδιασμού που προωθούνταν μέσω οργανώσεων.
Από την «απελευθέρωση» του Χαλεπίου, μέχρι την «απελευθέρωση» της Χάμα και της Χομς, μέχρι την ανατροπή του καθεστώτος στη Δαμασκό, είχε υπάρξει μια πολύ γρήγορη και εντυπωσιακή αλλαγή. Τώρα το ίδιο πράγμα συνέβη, συμβαίνει και θα συμβεί ανατολικά του Ευφράτη μέσα σε λίγες ημέρες.
ΤΟ YPG ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Λοιπόν γιατί;
Το συριακό PKK, το YPG (SDF), πρώτα εκδιώχθηκε από τις γειτονιές στο Χαλέπι και δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Αμέσως μετά εκδιώχθηκε από τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη και δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Συνεχίστηκε… εκδιώχθηκε από το Ντέιρ εζ-Ζορ, από τη Ράκα.
Και πάλι δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Τώρα θα εκδιωχθεί και από τη Χασακά, το Καμισλί και την Άιν αλ-Άραμπ. Δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.
Διότι πλέον έκλεισε η εποχή της χρήσης ισχύος από οργανώσεις. Στην Τουρκία, στη Συρία, στην Αφρική, στη Νότια Ασία, τελείωσε η εποχή όπου η τρομοκρατία παρήγαγε πολιτικό αποτέλεσμα. Φτάσαμε στα όρια της δυτικής στήριξης προς αυτές τις δυνάμεις και αυτή η ισχύς μειώθηκε — και θα μειωθεί πολύ περισσότερο.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Όλοι θα μείνουν χωρίς προστάτη! Πού είναι, λοιπόν, αυτή η δύναμη τώρα;
Για όσους στηρίζονται στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ και στην Ευρώπη, τελείωσε η ιστορία, τελείωσε ο δρόμος. Ενώ αυτοί έχουν μεγαλύτερα προβλήματα, κι εμείς χτίζουμε σε αυτή τη γεωγραφία μια εξαιρετική δύναμη και μια εξαιρετική ευφυΐα, όλες αυτές οι οργανώσεις θα μείνουν χωρίς στήριξη.
Ακόμη και οι χώρες που θέλουν να προσφέρουν υποστήριξη, όταν δουν τον χάρτη ισχύος που μας ανήκει, θα διστάσουν, θα τους κοπεί το θάρρος. Όλοι έμειναν μόνοι — και θα μείνουν μόνοι.
Οι ισχυρισμοί ότι «το YPG (PKK) έχει έναν τακτικό στρατό 100.000 ανθρώπων» αποδείχθηκαν κούφιοι. Χιλιάδες νταλίκες αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας αποδείχθηκαν άχρηστες. Ο ισχυρισμός ότι «οι ΗΠΑ έδωσαν στο PKK συστήματα αεράμυνας» αποδείχθηκε κούφιος.
Αποκαλύφθηκε ότι το YPG στην πραγματικότητα είναι ένα τίποτα, ότι του αποδόθηκε διογκωμένη ισχύς με τη στήριξη των ΗΠΑ και του Ισραήλ, και ότι το Ισραήλ δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να το προστατεύσει.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Εκείνες οι αλαζονικές πολιτικές ρητορείες βγήκαν φούσκα.
Πριν ακόμη φτάσει ο συριακός στρατός ανατολικά του Ευφράτη, ο αραβικός πληθυσμός της περιοχής κινητοποιήθηκε και πήρε πολλά μέρη από το YPG. Ούτε καν χρειάστηκε ο στρατός.
Αυτό ανέδειξε το γεγονός ότι όλες οι επενδύσεις σε όπλα επί δέκα χρόνια δεν μπόρεσαν να νικήσουν ούτε τις φυλές. Αποκάλυψε ότι η οργάνωση δεν έχει λαϊκή βάση, ότι η μαζική της στήριξη είναι ψέμα.
Αποκαλύφθηκε ότι εκείνες οι «αλαζονικές» διεθνείς ρητορείες, το να νομίζουν ότι είναι κράτος, το να αυτοτοποθετούνται μέσα στην περιφερειακή εξίσωση, το να παίζουν ρόλο «δρώντα» σε διεθνή παζάρια, δεν είχαν αντίκρισμα· ότι οι «μαγικές» αποστολές που ορισμένοι κύκλοι στην Τουρκία τους φόρτωσαν ήταν όνειρο.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ, ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ. Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ.
Αναμφίβολα, αυτά τα γεγονότα περιέχουν νοήματα πολύ πέρα από την κλίμακα του YPG. Πλέον τελείωσε η εποχή των οργανώσεων. Πλέον τελείωσε η εποχή όπου «ρύθμιζαν» χώρες μέσω οργανώσεων.
Τελείωσαν τα σχέδια κηδεμονίας και κατοχής των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Ισραήλ μέσω οργανώσεων. Τελείωσε η εποχή του «φορμαρίσματος» χωρών και γεωγραφιών μέσω οργανώσεων.
Αυτά που συμβαίνουν στη Συρία εδώ και μία εβδομάδα είναι τα ίδια με αυτά που συνέβησαν στην Υεμένη. Τα ίδια με αυτά που θα συμβούν στη Σομαλία. Τα ίδια με αυτά που θα συμβούν στο Σουδάν.
Διέλυαν χώρες: στη Συρία μέσω του YPG (PKK), στην Υεμένη μέσω του Μεταβατικού Συμβουλίου του Νότου, στο Σουδάν μέσω των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης, στη Σομαλία μέσω του Somaliland. Επί πενήντα χρόνια προσπάθησαν να διαλύσουν την Τουρκία μέσω του PKK.
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕ ΤΟ PKK ΚΑΙ ΤΟ DAEŞ. ΤΩΡΑ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟ. ΣΥΡΙΑ, ΥΕΜΕΝΗ, ΣΟΥΔΑΝ, ΣΟΜΑΛΙ ΙΔΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
Όμως η Τουρκία κινήθηκε. Στο εσωτερικό τελείωσε το PKK. Στη Συρία τελειώνει το PKK. Μετά την 15η Ιουλίου ξεκίνησε η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» και όσα ακολούθησαν, και ξεκίνησε η εκκαθάριση του PKK και του DAEŞ.
Στην πραγματικότητα, αυτές οι επιχειρήσεις ήταν η αρχή όλων αυτών για τα οποία μιλάμε σήμερα. Η τουρκική σκέψη, η οθωμανική σκέψη, η σελτζουκική σκέψη, η χιλιόχρονη αντίληψη πατρίδας και γεωγραφίας είχε τεθεί σε κίνηση.
Τώρα και οι άλλες χώρες της περιοχής εφαρμόζουν την ίδια μέθοδο. Η Σαουδική Αραβία κινήθηκε, διέλυσε στην Υεμένη τον άξονα Ισραήλ–ΗΑΕ. Αν διαλυόταν η Υεμένη, θα διαλυόταν και η Σαουδική Αραβία. Έθεσε υπό έλεγχο τον Νότο. Απέκρουσε τον κίνδυνο. Το χέρι του Ισραήλ κόπηκε, και ο «εκτελεστής» του, τα ΗΑΕ, εκδιώχθηκαν από την περιοχή.
Το ίδιο θα συμβεί και στο Σουδάν. Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, στην ίδια γραμμή, θα αποτρέψουν και τον διαμελισμό αυτής της χώρας. Η Τουρκία ήδη εκεί έδινε τον δικό της αγώνα. Τώρα θα συμμετάσχουν κι άλλοι και ο άξονας Ισραήλ–ΗΑΕ θα εκδιωχθεί και από το Σουδάν, μαζί με τις συνδεδεμένες οργανώσεις του. Το ίδιο σενάριο θα εφαρμοστεί και για την ενοποίηση της Σομαλίας.
ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ, ΘΑ ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΝ.
Στη Συρία, βάσει αυτού του περιφερειακού σεναρίου, το YPG έχασε το στήριγμά του. Πλέον καμία δύναμη δεν μπορεί να τους σώσει, δεν θα μπορέσει.
Δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν σε κανένα μέτωπο. Θα εκκαθαριστούν, θα εξοριστούν, αυτή η δομή θα εξαλειφθεί. Διότι σε όλη την περιοχή στήθηκε μια νέα εξίσωση και το YPG δεν είναι μέσα σε αυτή.
Οι ειδικές σχέσεις τους με τις ΗΠΑ, οι προσωπικές σχέσεις με το Ισραήλ θα αποδειχθούν γι’ αυτούς μεγάλη απογοήτευση σε αυτή την εξίσωση.
Η εξήγηση για όλα τα ερωτηματικά σχετικά με το τι συμβαίνει στη Συρία, τι συμβαίνει στην Υεμένη, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες συγκρούσεων, βρίσκεται εδώ. Υπάρχει μια νέα εξίσωση, μια νέα γεωγραφία.
Διαμορφώθηκε ένας νέος χάρτης ισχύος και σε αυτό το σχήμα δεν θα υπάρχει θέση για οργανώσεις. Όλες θα εκκαθαριστούν.
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΩΝ ΠΑΖΑΡΙΩΝ!
Η εξαιρετική οικοδόμηση ισχύος που η Τουρκία, επί είκοσι χρόνια, διεξήγαγε με μεγάλη σοφία, η διάχυση αυτής της ισχύος σε κλίμακα γεωγραφίας, η επαναφορά της σκέψης των αυτοκρατοριών στο σήμερα, η αλλαγή της διάταξης καθισμάτων στα περιφερειακά και παγκόσμια τραπέζια διαπραγματεύσεων, είναι το μοναδικό παράδειγμα για τη μεγάλη γεωγραφία. Έγινε πρότυπο, μετατράπηκε σε κοινή σκέψη·
Πλέον αυτή η γεωγραφία δεν έχει ανάγκη από καμία παγκόσμια δύναμη· οι εσωτερικές προεκτάσεις των παγκόσμιων δυνάμεων αποτελούν την πρωταρχική απειλή. Αυτό το επίπεδο συνείδησης, με πρωτοβουλία της Τουρκίας, έγινε κάτι που μπορεί να μοιραστεί για όλες τις χώρες. Εδώ ακριβώς αρχίζει το θαύμα του 21ου αιώνα.
Αυτό είναι μια επανάσταση. Θα αλλάξει σε εξαιρετικό βαθμό τον παγκόσμιο χάρτη ισχύος και τις δυναμικές της γεωγραφίας. Και αυτή η αλλαγή έχει αρχίσει. Αυτό που βλέπετε στη Συρία εδώ και μία εβδομάδα είναι μόνο ένα από αυτά τα παραδείγματα.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ “ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ “ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”. ΔΗΛΑΔΗ: ΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΧΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Από την «Τουρκία χωρίς τρομοκρατία» περάσαμε στην «Περιοχή χωρίς τρομοκρατία». Η τρομοκρατία και οι οργανώσεις ήταν οι εμπροσθοφυλακές της δυτικής εισβολής. Η εκκαθάριση αυτών των δυνάμεων θα φέρει και το τέλος της δυτικής κηδεμονίας πάνω στη γεωγραφία. Πρόκειται για τόσο μεγάλη μάχη.
Μετά την εκκαθάριση των «κελυφών», θα έρθουν και πιο δραματικά αποτελέσματα. Με βάση τα μαθηματικά ισχύος του 20ού αιώνα, θα ξεκινήσει η εκκαθάριση όλων των δομών που διαμορφώθηκαν στη γεωγραφία μας.
Για το Ισραήλ, που ιδρύθηκε ως «Φρουρά του 20ού Αιώνα», θα τελειώσει η ιστορία. Διότι πλέον κανείς δεν το χρειάζεται και ακόμη και για τη Δύση έχει γίνει πολύ βαρύ φορτίο.
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΣΤΟΝ ΓΚΟΛΑΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ!
Προσέξτε: το Ισραήλ, πριν από μερικά χρόνια, είχε εγκατασταθεί στα νότια σύνορα της Τουρκίας. Απειλούσε την Τουρκία μαζί με το PKK. Το μηδενικό σημείο των συνόρων μας είχε καταληφθεί, είχε χτιστεί ένα παχύ τείχος ανάμεσα στην Τουρκία και τη γεωγραφία. Όλοι το θεώρησαν «συριακό ζήτημα», «κουρδικό ζήτημα».
Στην πραγματικότητα ήταν ζήτημα Τουρκίας και θα έφταναν στον στόχο διαμελίζοντας τη Συρία. Ο «Διάδρομος Τρομοκρατίας», ο «Διάδρομος του Δαβίδ», όλα διαμορφώθηκαν με αυτόν τον σκοπό.
Από εκείνη τη μέρα τα γράφαμε, προσπαθούσαμε να πούμε πράγματα σε όλους. Λέγαμε: «Στο μηδενικό σημείο των συνόρων μας εγκαταστάθηκαν· θα εγκατασταθούμε κι εμείς στο μηδενικό σημείο των δικών τους συνόρων. Αν το Ισραήλ έρχεται στα σύνορα της Τουρκίας, τότε και η Τουρκία πρέπει να εγκατασταθεί στη Γάζα, στον Λίβανο, στα Υψίπεδα του Γκολάν – και αυτό θα συμβεί.»
Και συμβαίνει. Μόλις η Συρία ενοποιηθεί, τα σύνορα Τουρκίας–Ισραήλ θα είναι στο Γκολάν. Διότι η Τουρκία και η Συρία θα βρίσκονται κάτω από κοινή αμυντική ασπίδα. Όσοι νόμιζαν ότι ο ρόλος που ανέλαβαν το PKK και το YPG είναι «κουρδικό ζήτημα» πρέπει να ξαναδούν αυτό το γεγονός.
ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΙ 15 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!
Παρόμοιο αποτέλεσμα θα «αγγίξει» και την Ελλάδα και το ελληνοκυπριακό μέρος. Αυτές οι χώρες που, μαζί με το Ισραήλ, στήνουν μέτωπο εναντίον της Τουρκίας στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, θα πληρώσουν πολύ βαριά. Τότε το Ισραήλ δεν θα μπορεί να τις υπερασπιστεί. Όπως δεν υπερασπίστηκε σήμερα το YPG.
Τότε ούτε η Ευρώπη θα μπορεί να τις υπερασπιστεί. Μια Ευρώπη που, από τη μία, σπρώχνεται σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία και, από την άλλη, χαλάει οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ, δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τη Γροιλανδία.
Τότε αυτό που θα κάνουν είναι ακριβώς το εξής: στη Γροιλανδία έστειλαν 15, τρεις, πέντε στρατιώτες. Στην Ελλάδα θα στείλουν 50 στρατιώτες, και στο ελληνοκυπριακό μέρος κι έναν στρατιώτη. Στο μεταξύ, τα νησιά θα έχουν ήδη αλλάξει χέρια.
Γιατί έτσι;
Διότι όλες οι οργανώσεις που συνδέονται με το Ισραήλ εκκαθαρίζονται, όπως το YPG. Διότι οι χώρες της περιοχής που συνεργάζονται με το Ισραήλ εκκαθαρίζονται, όπως τα ΗΑΕ.
Και η Ελλάδα και το ελληνοκυπριακό μέρος παρασύρθηκαν στον ρόλο του PKK, του YPG, των ΗΑΕ. Το ίδιο αποτέλεσμα τους περιμένει. Δεν κατάλαβαν καθόλου τη νέα δομή ισχύος της περιοχής, έριξαν τους εαυτούς τους στη φωτιά. Το μέτωπο Ισραήλ–Ελλάδας θα θαφτεί επίσης στη Μεσόγειο.