breaking newsΕλλάδα

Καταρρέει η «ευρωπαϊκή εικόνα» Μητσοτάκη: Νέα δημοσιεύματα με τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης

Καταρρέει η «ευρωπαϊκή εικόνα» Μητσοτάκη: Νέα δημοσιεύματα με τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης

Συνεχή είναι πλέον τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που είναι υπόλογη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για σειρά πράξεων και παραλήψεων που την καταχωρούν στους παρίες και στα άκρως προβληματικά και διεφθαρμένα μέλη της Ε.Ε.

Μετά και το δημοσίευμα του Politico για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου σημειώνει χωρίς περιστροφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χρησιμοποιεί την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να αποτρέψει μια πλήρη έρευνα», ήρθε το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας taz όπου σκιαγραφεί έναν πρωθυπουργό που ελέγχει ΜΜΕ, Δικαιοσύνη και Κοινοβούλιο, καλύπτει σκάνδαλα και αποδομεί το κράτος δικαίου.

Η ομοβροντία συνεχίστηκε το τελευταίο 24ωρο με την Deutsche Welle όπου ως πρώτο θέμα επισημαίνεται το δημοσίευμα της taz με τίτλο «Ο Μητσοτάκης διαβρώνει συστηματικά το κράτος δικαίου».

Δεν δημιουργεί πλέον απορία πως το ίδιο άρθρο που ακολουθεί αναφέρεται στα έργα του Ελληνικού με το χαρακτηρισμό της «ωρολογιακής βόμβας» αλλά και οι φωτιές που κατακαίουν για μία ακόμη φορά τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως «συνημμένα» και προτεινόμενα άρθρα είναι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τίτλο «Όλα τα ονόματα δικαιούχων στο φως» αλλά και οι δηλώσεις στο γερμανικό δίκτυο ARD, της Ευρωπαίας Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών: «Τα Τέμπη θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί».

taz: Ο Μητσοτάκης διαβρώνει συστηματικά το κράτος δικαίου

Η tageszeitung ασκεί δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον «νεκροθάφτη» της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Επίσης, η μόλυνση του υπεδάφους στο Ελληνικό στις σελίδες της ίδιας εφημερίδας.

«Η κατάρρευση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών το 1974 άνοιξε τον δρόμο για την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία. Αυτή θα έπρεπε να είναι η καλύτερη δημοκρατία όλων των εποχών στην Ελλάδα. Και αυτό ήταν – έως ότου ανέλαβε την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Με αυτόν τον πρόλογο ξεκινάει σχόλιο της tageszeitung αναφορικά με την κατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, με την εφημερίδα του Βερολίνου να ασκεί δριμεία κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό, με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στην πολύκροτη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ελληνική βουλή.

karditsastakra.

Back to top button