breaking newsΔιεθνή

Τουρκικό κοινοβούλιο: Μποϊκοτάζ σε εταιρείες που θεωρεί ότι στηρίζουν το Ισραήλ

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας έδωσε εντολή να αφαιρεθούν από το μενού των εστιατορίων του να αφαιρεθούν τα προϊόντα της Coca Cola και της Nestle, επειδή οι εταιρείες αυτές θεωρούνται ότι στηρίζουν το Ισραήλ εν μέσω του πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα (7.11.2023) το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενώ μια πηγή κατονόμασε τις δύο εταιρίες στο πρακτορείο Reuters. Τόσο η Coca Cola όσο και η Nestle δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με την ανακοίνωση ότι στηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς στη Γάζα.

«Αποφασίστηκε τα προϊόντα εταιριών που στηρίζουν το Ισραήλ να μην πωλούνται σε εστιατόρια και καφετέριες στο συγκρότημα του κοινοβουλίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νουμάν Κουρτουλμούς, ενώ δεν κατονομάζονται οι εταιρίες.

Κοινοβουλευτική πηγή δήλωσε ότι τα ποτά της Coca-Cola και ο στιγμιαίος καφές της Nestle είναι οι μόνες μάρκες που αφαιρέθηκαν από το μενού και εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη ύστερα από απαίτηση της κοινής γνώμης.

«Το γραφείο του προέδρου του κοινοβουλίου δεν έμεινε αδιάφορο προς την κατακραυγή της κοινής γνώμης και αποφάσισε να αφαιρέσει προϊόντα αυτών των εταιριών από το μενού στις καφετέριες και τα εστιατόρια του κοινοβουλίου», δήλωσε η πηγή.

Και οι δύο εταιρίες έχουν κατονομαστεί τις τελευταίες ημέρες σε αναρτήσεις από Τούρκους ακτιβιστές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούν σε μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων και δυτικών εταιριών, καθώς θεωρούν ότι αυτές στηρίζουν το Ισραήλ.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα και τη στήριξη της Δύσης προς την χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι έχουν βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα κατά τον περασμένο μήνα, ενώ διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. PrimeNews.

Back to top button