breaking newsΕλλάδα

Σε ειρωνικό ύφος απαντά ο Έντι Ράμα στο ψήφισμα του ΕΛΚ για τον Μπελέρη

Μέσω twitter απάντησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα στο ψήφισμα του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και με το οποίο το ΕΛΚ ζητά να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρη.

«Σε ποιες αλβανικές αρχές απευθύνετε το ψήφισμα;» ρωτά σε ειρωνικό τόνο ο Έντι Ράμα και συνεχίζει με ένα καυστικό σχόλιο: «στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ενημερωμένοι (σ.σ. στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) ότι το θέμα δεν αποτελεί εκλογική υπόθεση αλλά δικαστική και τα δικαστήρια έχουν απορρίψει ένα τέτοιο αίτημα».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τονίζει στην ανάρτησή του ότι «τα όργανα δικαιοσύνης που αποφάνθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ιδρύθηκαν με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και υποστηρίζονται απ αυτούς σθεναρά στην μέχρι τώρα θαυμάσια λειτουργία τους κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα» και καταλήγει λέγοντας ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο μπορεί η κυβέρνησή του να ενημερώσει επί του θέματος την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Έντι Ράμα είχε τοποθετηθεί λίγο νωρίτερα στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του όπου υποστήριξε ότι «η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα για το κόμμα και την κυβέρνησή του» και καταφέρθηκε εναντίον του προφυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη λέγοντας ότι «τον χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως διάφοροι εξ’ Ελλάδας και Αλβανίας, αφού ελέγχουν μέχρι και την ιστοσελίδα του στο Facebook για δικό τους λογαριασμούς».

primenews.

Back to top button