breaking newsΕλλάδα

Η τραγωδία των Τεμπών ήταν πολιτικό φιλί της ζωής στο Σουλτάνο στο δόγμα της ισορροπίας αδυναμιών!! Την ώρα που η Τουρκία δεν ήλεγχε ούτε την Αντιόχεια…!

Η τραγωδία των Τεμπών ήταν πολιτικό φιλί της ζωής στο Σουλτάνο ( και γενικά στο τούρκικο κατεστημένο) στο δόγμα της ισορροπίας αδυναμιών!! Την ώρα που η Τουρκία δεν ήλεγχε ούτε την Αντιόχεια και έβγαιναν και έγραφαν στους τοίχους ”η Αντιόχεια είναι και θα είναι τουρκική”. Το καθεστώς είχε ηττηθεί επικοινωνιακά βίωνε έναν διασυρμό και η λαϊκή δυσαρέσκεια είχε εισέλθει σε περίεργες ατραπούς αναζήτησης ως και ταυτότητας καθώς ο κόσμος αισθανόταν προδομένος, ανασφαλής, μόνος, ίσως και πιο ελεύθερος μέσα στο χάος…..

Η τραγωδία των Τεμπών ήταν ένα δώρο στην Τουρκία στην γονατισμένη από τους σεισμούς που στοίχισε τη ζωή σε 180.000 άτομα και προδιέγραψε το τέλος της δυναστείας του Ερντογάν. Πολιτικό φιλί της ζωής στον Σουλτάνο. Το γόητρο το κύρος του ισχυρού παντοδύναμου γείτονα κάμφθηκε. Το αφήγημα του επερχόμενου νεοοθωμανισμού, η μεγάλη ιδέα θάφτηκε στα ερείπια των πόλεων και της απουσίας του διαβρωμένου κρατικού μηχανισμού. Υπάρχεια μια εσωτερική αναταραχή φοβούνται μια εσωτερική αναταραχή, η γη αποκαλύφθηκε άνοιξε και πολλοί ψάχνουν τις ρίζες τους έναν άλλον αυτοκαθορορισμό αφού ταύτισαν την Τουρκία με καταστροφή και όλεθρο με ξεσπίτωμα με εσωτερική προσφυγιά με εγκατάλειψη..

«Η Χατάι είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική».
Αυτά γράφουν οι φασίστες στην πόλη-φάντασμα της Αντιόχειας που καταστράφηκε από τον σεισμό. Μισούν τη Χατά
ι γιατί αυτή η επαρχία κατοικείται από Αλαουίτες Άραβες,Χριστιανούς, Αρμένιους, Ρωμιούς…

Χιλιάδες κάτοικοι της Χατάι πέθαναν.Οι επιζώντες είναι συντετριμμένοι από το πένθος και την απόγνωση.Εν τω μεταξύ, η τουρκική φασιστόσφαιρα επινοεί μια εδαφική διαμάχη για τη Χατάι. Αυτή η τούρκικη παροιμία λέει αλήθεια: «Το πρόβατο νοιάζεται για τη ζωή του, ο χασάπης νοιάζεται για το κρέας».

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Τουρκία άρχισαν να ακούγονται συχνά εκφράσεις εκπατρισμού προς μια κατηγορία πληθυσμού: οι ισλαμιστές ζητούν από τους οπαδούς του κοσμικού κράτους να φύγουν στην Ελλάδα “Yallah Yunanistan’a”.

Υπάρχει ένα κοινωνικό πρόβλημα στην Τουρκία με αυτού του είδους την πρόταση, το “Yallah”.

«Όσοι δεν θέλουν τη Σαρία [στην Τουρκία], παρακαλούμε να μετακομίσουν στα πατρογονικά εδάφη τους, στην Ελλάδα, αυτή η χώρα ανήκει στους μουσουλμάνους και έτσι θα παραμείνει».

Για τους κομμουνιστές και τους φιλορώσους το αντίστοιχο σύνθημα είναι “Yallah Moskova’ya”.

Τα τρένα συγκρούστηκαν ελάχιστα πριν το παρακείμενο τούνελ. Κατά γενική ομολογία αν η σύγκρουση γινόταν μέσα στο τούνελ τα θύματα θα ήταν πάνω από 300. Οι 300 των Τεμπών. Ο στόχος ήταν αυτός; H τηλεδιοίκηση δεν λειτουργούσε ακριβώς σε αυτό το κομμάτι και ο σταθμάρχης επιλέχθηκε με κριτήρια αυτής της ακαταλληλότητας μετατάχθηκε επί τούτου…; Λειτούργησε υπό καθεστώς νηφαλιότητας υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, ναρκοτέστ αυτός που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες πολίτες; Οι απαράδεκτες στιχομυθίες των σταθμαρχαίων στην ενδοεπικοινωνία που να τους χαίρονται οι πολιτικοί μέντορές τους κομματάρχες είναι για αποπροσανατολισμό ότι όλα έγιναν λόγω ανευθυνότητας και μόνον; Σίγουρα αυτή η ακαταλληλότητα ανευθυνότητα δεν ήταν προγραμματισμένη, και η τρέλα που πουλάνε κάποιοι δεν είναι προσποιητή ; Ποιός θέλησε να το φέρει στα ίσα το παιχνίδι; Και μάλιστα μια στιγμή που η διπλωματία των σεισμών παρείχε στην Τουρκία το νομιμοποιητικό άλλοθι της υπεράνω κάθε υποψίας…Ο φάκελος Τέμπη.. Υπάρχει ιθύνων νους ή ήταν ένα ”δείπνο ηλιθίων”….με σουβλάκια;

dimpenews.com

Back to top button