Διεθνή

Στην Ανατολή… περιμένοντας την Ανατολή.

Αραβικό άρθρο σε εφημερίδα που δείχνει τις ακραίες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γάζας στα γκούλαγκ του καταναγκαστικού πολέμου…

Περιμένοντας να ανατείλει ο ήλιος. Στην ώρα του. Η ένταση του βομβαρδισμού δεν πρέπει να καθυστερήσει ή να επισπευσθεί. Λες και η φύση λέει στην Κατοχή ότι ό,τι και να κάνει, δεν θα εμποδίσει μια αχτίδα ήλιου να μπει στη Γάζα. Ο ήλιος δεν είναι μια πηγή ενέργειας που ωφελεί όλους όσους έχουν ηλιακούς συλλέκτες που αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια. Αντίθετα, είναι μια πηγή φωτισμού για να δείξει την έκταση του εγκλήματος. Και επίσης για να αναδείξει την έκταση της σταθερότητας της Γάζας. Ο ήλιος δείχνει ότι η Γάζα είναι μεγάλη, με τους ανθρώπους και τη ζέστη της, και ότι είναι πιο δυνατή από τους χιλιάδες τόνους αμερικανικών βομβών που πέφτουν πάνω της. Η Γάζα αισθάνεται ότι είναι ελεύθερη να αντισταθεί στους καταπιεστές της και στον εκτοπισμό του λαού της από τη γη του, και πιστεύει ότι έχει τα προσόντα να το πράξει.

Λίγα λόγια για το άγχος και τον φόβο. Καθώς κάποιος που έχει κάνει απεργίες πείνας περισσότερες από μία φορές στις κατοχικές φυλακές, μπορεί να πει ότι η πιο έντονη πείνα είναι η πείνα της απώλειας ενός μόνο γεύματος. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός πεινασμένου ατόμου που έχει χάσει φαγητό για πέντε ημέρες και ενός πεινασμένου ατόμου που έχει χάσει φαγητό για μισή μέρα. Το ανώτατο όριο της πείνας είναι ένα. Και τότε όλη η πείνα είναι ίδια. Είναι αλήθεια ότι η διαφορά επηρεάζει το βάρος ενός ατόμου που υποφέρει από την πείνα και όχι την ίδια την πείνα. Αυτό ισχύει για το άγχος και το φόβο. Και ειλικρινά, με τον καιρό, δεν αυξάνονται περισσότερο. Το πανεπιστήμιο τους συνηθίζει στην ακραία κατάστασή τους. Το σημαντικό είναι ο άνθρωπος να διατηρεί το μυαλό του, καθώς αυτό εμποδίζει τον φόβο και την ένταση που θα τον οδηγήσουν στην τύφλωση στο παράλογο.

( σσ Ο Δυτικός άνθρωπος μιλάει για πείνα γκρινιάζει για πείνα αλλά δεν δοκίμασε την πείνα της Υεμένης, της Συρίας, της Γάζας…)

Η ανθρωπιστική κρίση..

Ο εκπρόσωπος της UNRWA Adnan Abu Hasna είπε στο Al-Mayadeen: Στη Γάζα χρειαζόμαστε εκατό φορτηγά την ημέρα για να καλύψουμε τις ανάγκες παροχής βοήθειας στους εκτοπισμένους. Οι προμήθειες τροφίμων στα καταστήματά μας σχεδόν εξαντλούνται και βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματική καταστροφή που βαθαίνει καθώς οι διαβάσεις συνεχίζουν να είναι κλειστές.
Δεν έχουμε δυνατότητες και η διάβαση της Ράφα πρέπει να ανοίξει για να μπαίνουν τουλάχιστον 100 φορτηγά καθημερινά
Υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι στη Γάζα, οι μισοί από αυτούς σε κέντρα της UNRWA
Παρατηρούμε την εξάπλωση ορισμένων ασθενειών στα κέντρα της UNRWA στη Γάζα λόγω έλλειψης νερού. Τα φάρμακα και το νερό πρέπει να εισέρχονται συνεχώς στη Γάζα
Τα καύσιμα πρέπει να εισαχθούν στη Γάζα γιατί είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των βασικών υπηρεσιών.

Kαι κάτι ενδεικτικό από την ειδησεογραφία της ημέρας. Σ΄έναν βομβαρδισμό σήμερα στη Γάζα Παλαιστίνης σκοτώθηκε μια έγκυος αλλά οι γιατροί κατάφεραν να φέρουν σώο στο κόσμο το κυοφορούμενο έμβρυο..

dimpenews.com

Back to top button