breaking newsΕλλάδα

Έκρηξη της τιμής του ψωμιού! Έως και 30% η ανατίμηση – Σε απόγνωση οι Έλληνες που βλέπουν τη χώρα να οδεύει προς επισιτιστική κρίση

Έκρηξη της τιμής του ψωμιού! Έως και 30% η ανατίμηση – Σε απόγνωση οι Έλληνες που βλέπουν τη χώρα να οδεύει προς επισιτιστική κρίση

Τουλάχιστον το 30% αγγίζουν οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα τα τελευταία δύο χρόνια, με τον πληθωρισμό να καθιστά την ακρίβεια το σημαντικότερο ζήτημα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν και άλλο, καθώς, από Σεπτέμβρη θα υπάρξουν τεράστιες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης που μπαίνουν καθημερινά στο τραπέζι. Μάλιστα, επιπλέον 10% αυξήθηκε η τιμή χονδρικής στα άλευρα. Έτσι, οι μεγάλες αυξήσεις στα άλευρα θα πυροδοτήσουν ανατιμήσεις από το φθινόπωρο στην τιμή του ψωμιού. Τα αρτοποιεία αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής των αρτοσκευασμάτων, ενώ σημαντική είναι ταυτόχρονα η μείωση της κατανάλωσης.

Προειδοποιούν, μάλιστα, πως αν δεν προχωρήσουν στις ανατιμήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο». Επίσης, καταγγέλλουν μεγαλύτερη αύξηση των μεγάλων αλευροβιομηχανιών από τους οικογενειακούς μύλους. Πρόσφατα, η Ομοσπονδία Αρτοποιών ενημερώθηκε από τους προμηθευτές αλεύρων για επικείμενη αύξηση 7%-10% στις τιμές των αλεύρων.

Ο κλάδος των αρτοποιών θεωρεί αδικαιολόγητη και βιαστική την απόφαση της αλευροβιομηχανίας για αυτές τις αυξήσεις την παρούσα χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα.

Back to top button