Διεθνή

Παίρνουν φωτιά τα Βαλκάνια. Τελεσίγραφο Κοσόβου προς Σερβία για ενδεχόμενη αποστολή 1000 Σέρβων αστυνομικών στο Κοσσυφοπέδιο: δεν θα ξαναμπεί ποτέ σέρβικη αστυνομία ή στρατός στο Κόσοβο. 2 χειροβομβίδες έπεσαν στη Mitrovica. Εντάσεις. ΒΙΝΤΕΟ

Παίρνουν φωτιά τα Βαλκάνια. Τεταμένη κι έκρυθμη η κατάσταση. Απαντώντας στο ανακοινωθέν της Σέρβικης Διοίκησης που δήλωσε ότι σύμφωνα με την UNSCR 1244, το Βελιγράδι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής 1.000 μελών των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια ο πρόεδρος του ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου που δημιουργήθηκε από ΕΕ Βατικανό Γερμανία στο Άγιο Όρος της Σερβίας ο Vjosa Osmani,είπε: “η Σέρβικη αστυνομία και ο στρατός δεν θα μπουν ποτέ ξανά στο Κόσοβο.”

Στη Mitrovica, στη βόρεια συνοικία, ρίχτηκαν το χθες βράδυ 2 χειροβομβίδες. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου αναπτύχθηκε σε αυτήν την περιοχή όπου ζουν πολλές εθνοτικές ομάδες. Οξυμένες εντάσεις μεταξύ των Σέρβων, λόγω εκλογών και απαγόρευσης σέρβικων πινακίδων κυκλοφορίας.

Προχθές εισβολή 350 Κοσοβάρων αστυνομικών σε Β Κοσσυφοπέδιο.Παραβίασαν τα σύνορα και εισήλθαν στο έδαφος στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια και απέκλεισαν τους δρόμους της πόλης Kosovska-Mitrovica.

dimpenews.com

Back to top button