breaking newsκοινωνία

«Αδειάζει» ξανά τον Κ.Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο ΠΟΥ: «Αβέβαια τα αποτελέσματα» – Γιατί επιμένει;

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχθηκε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και αναμένεται να την παρουσιάσει μέσα στον Μάρτιο, παρόλα αυτά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους «διαβατήρια». 

Η απόφασή του αποτελεί ένα ηχηρότατο ράπισμα στην ομάδα Μητσοτάκη, που προώθησε με κάθε μέσο την πρόταση«Καταλαβαίνουμε ότι οι κυβερνήσεις έρχονται αντιμέτωπες με την πολιτική πραγματικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge στην εφημερίδα “Die Welt”.

Σύμφωνα με τον Kluge, η εισαγωγή που ανακοινώθηκε για το καλοκαίρι είναι πιθανό να είναι αναπόφευκτη, αλλά όχι σύσταση του ΠΟΥ.

Είναι αβέβαιο για πόσο καιρό θα διαρκέσει μια ανοσία. Ένα εμβόλιο δεν μπορεί επίσης να αποτρέψει απαραίτητα τη μόλυνση άλλων ανθρώπων, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ.

Κατά την άποψή του, η πανδημία θα τελειώσει σε περίπου δέκα μήνες. Αυτό δεν θα σήμαινε ότι ο ιός θα εξαφανιζόταν τότε, αλλά πιθανότατα δεν θα χρειαζόταν πλέον ενοχλητικές παρεμβάσεις, εξηγεί ο Kluge στην εφημερίδα.

 

 

pronews

Back to top button